4/01/2009

1 април 2009 г.

Лудото Яне рекло, че държавни чиновници си разпределяли "шокиращи допълнителни възнаграждения", от порядъка на 10 - 15 000 лв. за дейности, които са част от служебните им задължения.
Отделно чета, че Крушкова предлага държавата да поеме половината разходи за курортите на тези лемури. Ако чиновник реши да почива 4 дни в четиризвезден хотел в Слънчев бряг (а лемурът ще реши точно в четиризвезден, щото петзвездни почти няма) и цената е 450 лв., ведомството поема 225, като служителят получава и пета нощувка, бонус от хотелиера. Вицето Калфин веднага се сетил от къде ще се вземат парите - от фонда, от който им давали безплатно облекло и храна.
Преглътнах някак това, че 15 000 пенсии ще идат да видят морето за последно. Но категорично не съм съгласен плоскогъзниците да се пличкат на плажа за мой масраф!
Административна реформа, административен капацитет?! Чушки на дръжки! Василев, иди се гръмни бе, шушляк! Сега праща комисия да обиколи страна, за да проверели прилага ли се законът за транслитерацията. От Пазарджик ми се обадиха, че населението станало много щастливо, откакто градът вече се изписвал правилно...Щото нали помните, най-много се бъркаха имената на Пазарджик и на Станишев. На такива казаците им викат "долбоеб". Човек, който е способен да преебе всичко, щото се е заровил в некоя дреболия и дълбае, дълбае...
Та, ако пратят лемурите на курорт с мойте пари, викайте ми Рамадан Гогов Таков, ако платя и стотинка данъци на тая държава! Що точно Рамадан Гогов Таков, ще ви кажа друг път.
То не, че по другите държави не се занимават с глупости. Чета, че в "Мрачния Албион" ежегодно се харчели по 150 млн. лири за чистене на тротоарите от дъвки. Което е пълна простотия. Щото хората рано или късно ги настъпват дъвките, носят си ги дома, или в службата. И там, ако искат, си ги чистят. Ние и кучешките такова не чистим. И тях си носим в къщи...Боже, какви интересни работи съм си носил вкъщи...
Премиерът получил комплиментарно писмо от Обама по повод "петгодишното отлично представяне на страната ни като членка": "САЩ са горди да застанат рамо до рамо с България като съюзници и приятели в изграждането на постиженията на НАТО...". И т.н. Подпис: "Искрено ваш, Барак Обама".
Г-н президент, подвели са ви! Тия нямат никакъв принос. На тях доскоро НАТО им действаше като сол в очите. И на президента също. Да напомням ли как пишеше ободрителни писма на Милошевич, докато НАТО го бомбеше?! За дивия им електорат да не говорим. Още питат що сме ви дали бази! Ако трябва да се благодари, то е на двете Монки. Те ни вкараха и в НАТО, че и в ЕС. И като си помисля, че Стела Банкова ги дала на ДАНС да ги разследва за затварянето на "Козлодуй"! И което е още по неприятното, ДАНС ги поел...Изобщо, направи добро, изяж ...
Новинар съобщава, че американците ще садят растението горчица на луната...Белки поникне, да се не надяваш. Щото аз доколкото знам, горчицата не е точно растение, а се прави от 60% вода, 20% оцет, 15% синап, и 5% сол и подправки. Мели се и се бърка със скорост 265 км. в час. Дижонската се прави с повече синап и по-малко вода, но и тя не може да се сади.
Ама нека опитат. Ако се хване горчицата, после може да се пробва с шипков мармалад...
Пък Гай Ричи, бившият на Мадона, снимал филм, в който Шерлок Холмс и доктор Уотсън са интимна двойка. Демек, педерасти. Има исторически податки в това отношение. Нали знаете, че Шерлок Холмс не се разделял с лулата си. И доктор Уотсън, като всеки доктор, решил да го откаже от нездравословния навик. Почнал тайно да си слага лулата отзад. Минал месец, два, Холмс не се отказва от лулата. Но пък д-р Уотсън не можел вече без нея. Обикновено тия работи така започват - невинно и с добри намерения.
На 31 март 1878 г. във Видин са назначени първите толумбаджии, пожарникари по днешному. Толкова млада професия, а така бързо се разви. Само за некакви си 131 г. и вече сме на път да имаме толумбаджия за премиер.
Сънувах ужасен сън. Че са ме уволнили за оня виц, дето го пуснах миналия понеделник. За Бойко, ако помните, дето имал два такова и всеки един бил по-голям от другия. И за тоя виц са ме уволнили. Щото и в Шоуто на Слави го повториха в национален ефир... Не че аз съм го измислил. Ама той и Куши не беше измислил вицовете, които излежа. Ако не е лежал за друго, де...
Обаче не било сън. Истина било, братя, и днешната 550-та колонка се явява и последна. Беше ми приятно, но свърши. Чърчил казваше, че журналистиката е прекрасно поприще, стига да го напуснеш навреме. Е, в моя случай е малко след време, но...Така че "збогом" и прощавайте. Ако има нещо...нема нищо.

8 comments:

Anonymous said...

Докторе, това за 550-та последна колонка е първоаприлска шега, нали?

Anonymous said...

Или си станал със задника напред тая сутрин, или е първоаприлска. Надявам се да е първоаприлска. Иначе,толкова по зле за вестника.
А..., ако не е първоаприлска, карай така, повече ми харесва, но като те чета, много си истински, за да е първоаприлска.
Не си затривай блога. Четем те и искаме да те четем. На ден по няколко пъти отварьям блоговете на Индже и твоя. Така че... не ни изоставяй.
Маринов

Anonymous said...

Ако е истина, край, фалит на фестничето. Няма нищо друго интересно в него, в т.ч. Разтропанкев.Ако е първоаприлско, е проява на лош вкус от страна на тези, които са го измислили, дано е някой твой началник. Ако пък си е твоя авторска лъжа, си е гавра с читателите.

Anonymous said...

Баф маа'му д-ре писнами да купувам разни пасквили за да те "открия". Ако знаеш колко бадева монитора изкупих докато те преоткрия в Експреса и сега к'во ...?
ТТ

Дама Купа said...

Според мен Докторът е прекалил с четенето на черен хумор.
Дали утре ще ни се извини или усмихне невинно?...

go! said...

Може да е некакво указание на НЗОК. Нещо лимит да е имал, това онова...
Над 550 бройки глоба.

Anonymous said...

Тури си я Ирена Кръстева на оная работа, д-ре!

Anonymous said...

Ео, последния анонимен, кво е сторил доктора, та такива ужасни клетви му пращаш! Никой мъж, бил той и луд, не заслужава такова женище.