3/27/2009

27 март 2009 г.

От НСИ съобщават, че на всяко пето дете у нас в графата "татко" пишело "неизвестен". От една страна, това не говори добре за нравите в момента. Но пък от друга, мисля, че ще се отрази добре на нравите в перспектива. Всеки мъж, като види некое детенце на улицата, ще го погали по главичката, щото де да знае дали не е негово. И ще отстъпва мястото си в автобуса на всеки възрастен, щото може да му е родител.
Няма вицове, всичко е от живота. Новоизбраният кмет на Шивачево Динко Динев от ГЕРБ рекъл: "Аз имам две деца, ако се наложи, ще ви направим и на вас". Ин виво, дето викат в НС...
Според мен това е самоинициатива на местния управник. Слушах внимателно Бойко в дебата със Станишев. Не чух да поема такъв ангажимент от името на партията.
За дебата к’во да кажа, мнения разни. Според Корнелия Нинова завършил 1:0 за Станишев. Според Цецо: "Хората видяха, че ГЕРБ е алтернатива и че има потенциал."
Според мен дебатът просто затвърди мнението на червените, че са си избрали умник да ги води, а на герберите, че техният пък е по-мъжествен и красив. Обаче костюм не му отива. Малко приличаше на капиталист от комунистически стенопис.
Социоложката Руми Бъчварова вика: "Бойко разби мита, че няма експерти." Абсолютно съм съгласен. Видя се, че в ГЕРБ има много подготвени хора, но... те не бяха в студиото.
В "Стандарт" коментират: "Двамата се държаха като хора, които се харесват, но малко им е неудобно да го признаят."
Имаше нещо такова. Аз докато ги гледах и пред очите ми изникна дъртият мангал от "Черна котка, бял котарак", дето гледаше "Казабланка" и повтаряше след Хъмфри Богарт: "I think this is the beginning of a wonderful friendship."
Според колегите експертът на ГЕРБ Тошко Тодоров можел да заслужи повече овации, ако не си бил навлякъл насмешки с "въвод" и други диалектизми.
Ама въвод диалектизъм ли е, бе?! Ужас! Аз така съм написал в първата си книга - "Въвод", вместо увод. Братя, които сте си купили книгата, поправете го, моля ви се. Утре герберите могат да го използват като доказателство, че думата е литературна.
Чета по вестниците, че щели да преглеждат дами без пари с цел профилактика на рак на гърдата.
Дами, само искам да ви предупредя да внимавате, когато става дума за безплатно. Щото имаше такъв случай в Хайредин през 2007 г. Един строителен техник прати факс до кмета, че идва да прави безплатен мамографски преглед на общинската администрация. И българин като чуе безплатно... Всички се наредиха да ги опипа. И явно останаха много доволни, щото му занесоха агнешко, яйца, козунаци...
Пък bTV пуснала сайт, в който кристална топка отговаря на въпроси на зрителите за бъдещето. Отидох аз на адреса на интерактивния оракул - www.yasnovidci.btv.bg. Верно отговаря като оракул - кратко и неясно. Питам го кълбото: "Ще забогатея ли?" Вика: "Погледнете дълбоко в себе си. Отговорът е там." Викам, чакай да питам нещо по-скромно: "Ще ни преведат ли днес заплатите?" - "Всички хоризонти пред теб са отворени." А като го попитах: "Има ли опасност да ме уволнят?", кълбото ме успокои: "И сам войнът е войн." Ай сиктир!
Реших да питам нещо по-значимо в обществен план: "Ще ми стане ли Бойко премиер?" И кълбото за пръв път ми отговори ясно и категорично: "Не". "Ще има ли коалиция ГЕРБ-БСП?" Вика: "Действай!"
Да ви и у врачките! То какво зависи от мен, бе! Що само крадете на метеоролозите кълбата?! (Верно, всички кълба окрали от метео площадките.) То не че на тях им помагат нещо, де...
Ало, пенсиите, инвестирайте в информация! В наше време който държи информацията, той ръководи света. Трябва да сте осведомени в детайли - кой влиза, кой излиза, с кого, какво си говорят... Какво имам напредвид? На "Стройко" са пуснали врати, които вместо шпионка имат камера, която вижда всичко, което става навън и го прожектира на екран от вътрешната страна на вратата. Няма смисъл да седите с часове на пръсти и да се мъчите през малката дупчица. Може да си сложите стол и да си гледате. А може и малка масичка, та да не напускате поста за обяд или вечеря. Ще ви излезе 1000 - 2000 лв., но никоя цена не е висока, когато става дума за информация. И е много по-дискретно, пък и безопасно. И да ви заподозре някой, че кибичите, и да ви извика "Бау-у-у" с цел да ви причини инфаркт, вие няма да паднете, щото ще сте седнали...
Пък някакви социолози изследвали готовността на българина да протестира. Викат, че ако през 1990 г. в страната имало средно висока склонност към протести, от 2000 г. досега тя спаднала и клоняла почти към нула.
Не знам, може и така да е. Лично аз смятам, че хората вече са си осъзнали свободата - ако искат, ще протестират, ако искат - няма. Щото какво е свободата?! Свободата е те да те пращат на майната ти, а ти да отиваш където си искаш. Не ли?

1 comment:

Anonymous said...

Док, понеделнишката (30.03.) колонка да я пуснеш по-ранко, че е суперсмешна, и трябва своевременно да я анализираме с колегите по мрежата! Моляяя!