3/24/2009

24 март 2009 г.

БСП оспорва изборите в с. Брест. Щото в 21 ч. вечерта в петък, в присъствието на кандидата за кмет на ГЕРБ Цецо Луканов, на част от работниците, главно от малцинствата, били дадени по 50 лв. И червените викат, че било купуване на гласове.
Глупости на търкалета. Изобщо не е било така. По-точно, точно така е било, но изобщо не става дума за купуване на гласове. Работниците не били получавали заплатите си от 3-4 месеца. И е чиста случайност, че сега станало възможно да вземат по некой лев. В сайта на ГЕРБ е обяснено много точно: "Като ползващ се с авторитет и уважение сред съселяните си, г-н Луканов е провокиран да се намеси в спора със собствениците, в подкрепа на работниците и правото им да получат възнагражденията си."
Собствениците на завода усетили, че са провокирали Луканов и той, като "ползващ се с уважението на съселяните си", няма как да не се намеси в този трудово-правен спор и затова няколко дни по-рано са изтеглили некой лев, да имат за всеки случай. И кой може да казва на един частник кой час е най-подходящ за плащане на заплати?! Ако иска, може в 21 да плати, пък ако иска - и в 23.45.
Другото ми по-сериозно възражение е, че ГЕРБ провеждат политика на пълна прозрачност около финансирането си. Цецко обясни оня ден, че те ще финансират кампанията си по парламентарните избори с кредит от 440 хил. лв., които ще получат срещу ипотека на апартаментчето на Цецо и къщата на Бойко. Те щели да върнат парите за 2 г., (ако им дадат гратисен период), като дойдат на власт. Ако.
Като грамотни хора можем да сметнем и на ум, че с тия пари могат да се купят 8800 гласа. Е, с това ли ще предрешат изборите?!
Оня ден ходих да си плащам една глоба в КАТ и слушам един неграмотник да обяснява, че КАТ се обслужвал от банката на Бойко. Което изобщо не е вярно, защото банката е на Цветелина, а тя на Бойко не му е дори законна жена. И отделно вървят слухове... Но ние слухове не разпространяваме.
Изследване на Маркет линкс показва, че българите били много впечатлени от разкритията на РЗС и посочвали Сертов, пардон, Янев като опозиционен политик №2. Пръв по опозиционност е Бойко с 43% одобрение, следван от Янето с 31% и Волен с 19%. Хвани единия, удари другия... Слава Богу, българинът още не бил забелязал опозиционното поведение на тарикатите от "Напред" и засега не ги предвиждал за следващия парламент.
Като стана дума за тарикати. Българските хъшове по света учредили партия - "Другата България". Лидер е дребният международен аферист Божидар Томалевски (известен също като Божидар Томалев и Дарио Томалети). Абе, дребен, дребен, ама забърса 2000 дка край Поморие, уж да прави голф игрище. Член е на ръководството на НДСВ, самоопределящ се като "хард роялист". Имената на малкото учредители, които ми говорят нещо, ми подсказват, че това не е друга България, това е същата... Учредител за Финландия - баронеса Лучия Остерлунд, рожденная в Делиормана като Весела Димитриева. Госпожата е 75-годишна баба, на която анонимни писачи в интернет приписват "параноя мегаломания". Тя съвсем случайно е майка на Томалевски. Спомням си, че по едно време идва, за да подкрепи ГЕРБ и кандидата им в Сливен Лечков. В България сред учредителите блести името на бившия ни посланик във Финландия Венелин Цачевски, изгонен за незаконна търговия с алкохол.
Та пак казвам, не е друга тая България, същата е.
Да ви кажа една добра новина: Варненският океанолог Траян Траянов съобщил, че несметните съкровища, които Александър Македонски отмъкнал от Персия, се намират в лабиринт от катакомби под водата около Калиакра. Още древногръцкият географ Страбон го пишел. Потвърдили го и учени от Московския институт за космически изследвания.
Траяне, не си Траян ти! Ако беше Траян, щеше да си траеш. Сега ще рипнат наследниците на Александър Македонски от съседната република и ще трябва да им връщаме наследството.
Няма повече място, но да вмъкна само една хипотеза. Смятам, че заплахата срещу живота на Карбовски е отправена или от Исак Гозес, или от Кеворкян. В краен случай от Лили Иванова. Ако е разбрала истината.

No comments: