3/19/2009

19 март 2009 г.

Научих от вестниците интересни подробности за премиера. Например в Айтос обсъдил с учениците Питагоровата теорема. Което значи, че я познава. Докато министърът на образованието я обърка веднъж, като се опита да обясни, че ремонтът на кабинета ще се прави именно по Питагоровата тройка. Което е невъзможно, щото още преди Питагор е било ясно, че страните на правоъгълния триъгълник се отнасят като 5:4:3, а не 8:5:3. 8:5:3 дава много тъп триъгълник.
Освен това Станишко споделил с една млада майка, че лично той се е родил 4.2 кг. Бая дангалак, не ли?
Пък във "ВИП Брадър" внукът на Живков Тодор Славков разказа, че като малък си е играл със Сергей Станишев и Борис Велчев. Те, Велчев и Станишев, пак си играят заедно, но с Тошко не. Тошко се оказа от лошо семейство... Затова Тошко вика, че ако можел, би променил само едно нещо - никога да не идва 10 ноември. Но мисля, че Станишев и Велчев не са против 10-и. Той на тях не им попречи на личностното израстване.
Нали ви писах вчера, че 50% от живота ни се предопределят от името? Ето го доказателството: Сергий значи "слуга на народа". И като го е прокобило името, и 10-ти ноември е бил безпомощен... Какво нещо! Името от нищо нещо прави.
Днес Станишев заминава за Брюксел. Между другото ще покаже на шефа на ПЕС Расмусен книгата си "Защото сме социалисти", преведена на английски и с добавена нова глава: "Европейци ли са българите".
То на тоя въпрос отдавна е отговорено: "Европейци сме, ама не чак дотам". Но нека и той отговори. Питагоровата теорема как има над 100 доказателства, нищо че и едно й стига.
Пък в изчерпателно интервю в "24 часа" (2 дни по 2 страници), взето лично от главната, Станишев обещава: "Ако ни дадат втори шанс, ще се справим по-добре, защото знам как ще го направим."
Демек, иска да ни повтаря. Може да съм много мнителен, но мисля, че именно затова Бисеров предлага предизборната кампания да се намали на 21 дни и да няма ден за размисъл. И Ангел Найденов веднага се "съгласил" БСП да го подкрепи. Вероятно червените се страхуват, че ако на българина му остане един ден да мисли, няма да даде втори шанс. Но това е глупаво. Който познава творчеството на д-р Филипов знае, че ние отдавна сме радетел за премахване на деня за размисъл. Щото, дето викат турците, да им имам акъла на българите, дето им идва после... И затова многократно сме предлагали тоя ден да се измести след изборите.
Между другото в това интервю Станишев вика още: "Голямо щастие е да си част от историята!"
Др. Станишев! Изберете в края на краищата! В историята или в политиката искате да останете. Щото и в двете едновременно не може. Лично аз ви препоръчвам историята като по-трайна.
"Стандарт" пишат: "Псуваме, но не гласуваме".
Не е точно така.
- Ти гласува ли?
- Да, бе, да им е.. майката. А ти?
- Не, бе, да им е.. майката.
Искам да кажа, че псуването и гласуването са си различни, несвързани дейности.
Кольо Колев написал една глупост в "Труд", сякаш котката си е немала работа и се е разхождала по клавиатурата. И чак на края, даже в "П.П.", става ясно що я пише - за да уязви колегата Минчев: "Някои окръглени политолози твърдят, че политиката съществувала само когато "нашите" взимат властта, а иначе изчезвала. Не е вярно! Изчезват бонусите за придворните политолози на тази власт и те поизгладняват."
Ще прескоча факта, че Кольо се разкрива като яростен изгледист. Макар че в светлината на новите решения на ЕК, когато се премахват дори обръщенията г-жа, г-н, г-ца, щото били сексистки, не би трябвало да подминавам такива думи на омраза към по-едрите хора. Но кво, и аз като него да кажа, че Райчев е толко грозен, че даже и мухите не го кацат? И си върти очите като шаман.
Иначе Кольо е прав! Колегата Минчев има десет декара папур и частна мечка, които лично Костов му ги даде. И досега му се чудя що се спря на папур, а не на голф игрище.
Абе, Кольо, помниш ли как пращаше Бойко на балотаж с Бригадир Аспарухов? Бадева ли го правеше, или за некой лев?! Ама то няма социолог да си помни грешните прогнози, та камо ли мотивацията им.
И що ти е сторил тебе лично Минчев? Щото каза некои истини на Райчев. Като например, че Райчев усеща вече жегата зад ъгъла и търси отчаяно начин да остане в каруцата. И не е ли така? Помня как търсеше формула за коалиция на царя с червените, та стигна до там да предлага Симо и Станишев да се въртели на ротационен принцип на премиерския пост.
Ей, сега се сещам! Тая формула може сега да сработи перфектно и да осигури втори мандат на Станишев и трети на Кънчовците. Понеже Бойко и Станишко не се дишат, да си разделят мандата - Станишев до 2011, докато отмине кризата, а Бойко след него, в по-спокойно време, като по-неопитен.

2 comments:

Anonymous said...

Докторе, определено не ставаш за адвокат. Научихме най паче, че май на всички социолози им/ви има нещо не съвсем наред...

Anonymous said...

Минчев - "по-едрите хора"?! Ха-ха-ха- Възприел си политически коректния език отмах! По-голяма услуга щеше да му направиш, ако разкажеш какъв пич е в компания (пее супер), за справка "Нощни птици" по БНТ.