3/17/2009

17 март 2009 г.

Бойко Борисов вика: "Гледах, гледах - Станишев коса няма. Все едно да каже, че моята ще настръхне."
Прав е. Макар че от медицинска гледна точка има известна разлика. Щото при Станишев имаме частичен косопад ( алупеция ареата), докато при Бойко е пълен (алупеция тоталис). Но и двата са опасни. Оня ден един лекар обясняваше в "Стандарт": "Не забравяйте, че косата при човека е като растителността на земята. Където няма растителност, има ерозия."
Различните народи имат различни вярвания за алупецията. Руснаците казват, че "алупецията е диалектически процес на превръщането на главата в задник - първо по форма, а после и по съдържание." Пък българите викат, че на празна плевня покрив не и трябва.
А на мислещия българин му настръхва косата и при евентуален втори мандат на Станишев, при който ще последва със сигурност тържественото ни изваждане от ЕС, и при първи мандат на Бойко, при който изобщо не е ясно какво ще последва.
Депутатът от НДСВ Минчо Спасов казал: Мутризацията в обществото ще изчезне, когато в българската политика влезе критична маса хора, които нямат обръчи от фирми и не контактуват с братя Галеви."
Така е, но как да стане, като сегашните партии стискат властта като умрял ябълка. Непрекъснато говорят за нови хора и току извадят Иван Костов...
Пък президентът Георги Първанов се завърна от Молдова, където кръсти Тараклийския държавен университет в Кишинев на името на прочутия български книжовник Григорий Цамблак.
Мислех, че ще го кръсти на името на Гоце Делчев. Не знам защо така си мислех. Къде може да се мери Цамблак с Гоце? Гоце е ставал известен цели два пъти в българската история...
Българинът много си мрази депутатите и с основание. Но, братя, навсякъде по света депутатите са далавераджии и муфтаджии. В италианския парламент решили да си намалят кафето с 20%. От в. "Република" се ядосали и им изнесли всичките привилегии.
Там всеки депутат, като изпадне от парламента, получава пожизнен доход освен пенсията. Така например 46-годишният Антонио Мартушело, който 14 г. бил депутат от партията на Берлускони, но изпаднал на последния вот, до края на живота си ще се разписва всеки месец срещу 7958 евро. Бившият лидер на партията на Зелените Алфонсо Сканио, на 49 г., ще получава 8836 евро месечно. Но освен пожизнената помощ, получавали и еднократна субсидия, наричана "чек на солидарност" или "чек за презаписване в обществото". Създателят на партия "Комунистическо обновление" Армандо Косута миналата година си е тръгнал от Камарата на депутатите с чек за 345 600 евро, християндемократът Клементе Мастела с 307 328 евро... Получавали и по 5000 евро "погребална субсидия". Имали право да ползват лентите на градския транспорт, а при задръствания дори да навлизат в насрещното движение. Сенаторките пък получавали по 150 евро за фризьор.
А у нас какво? Каквото си откраднеш, това. Ами който не краде? Например Иво Атанасов, който, откакто го помня, все е депутат. И ако в един момент изпадне от НС? Какво ще прави тогава? Пенсийката и к’вото изкара от Еврофутбол. А ако не му стига, може да наеме сергия, като Клара Маринова. Но мисля, че няма да изпадне Иво. Господ него го пази. Миналата седмица му се запали самолетът над Бон, но явно беше само предупреждение. Всичко се размина добре. Нина Радева, която също била в самолета, разправяла, че не подозирала, че Иво е толкова набожен. Всъщност хората отдавна са забелязали, че на борда на горящ самолет няма атеисти...
Според мен Иво Атанасов има всички шансове да счупи рекорда на американския сенатор Джеймс Стром Търмонд, който умря на поста си на 100-годишна възраст, екскатедра, така да се каже. 40 години беше сенатор. Иво вече има 20.
Оня ден, 14 март, беше международният ден на числото Пи. То се чества в Америка като никое друго число. По тоя повод учениците от Гимназията по икономика в Пазарджик опасали училището с надпис с цифрите след запетайката на туй число. То по принцип колко са тия цифри, никой не знае. Некъде над трилион. Имаше слух преди години, че Бойко ги знаел всичките, но мисля, че Цецко го пусна с цел реклама. Засега рекордът е на един китаец, който за 24 часа възпроизвел 67 890 цифри. Аз имам подозрение, че български пенсии, делящи 100 лв. на 30 дни през дългите зимни нощи, са стигнали и до по-нататък, но нямам доказателства.
Според мен става все по-наложително ние, българите, да го турим туй число на знамето, на бялата секция с черни букви. Щото именно числото Пи е в основата на кръга, а няма друг народ, който 20 г. да се върти в кръг като улав, не ли?

6 comments:

Anonymous said...

alOpecia, на руски - алУпеция

Anonymous said...

Ивчо е депутат едва от 15-16-ина години. Бъркаш го, докторе, с Иван Костов или с Г. Пирински - все тая, които единствени са от VІІ Велико НС, т.е. от началото на т.нар. преход у нас.

Anonymous said...

Струва ми се, че по-скоро И. Атанасов ще ти стане колега, Докторе, отколкото депутат в 41-ото НС. Дано бъркам.

Anonymous said...

Докторе, по повод твоите разсъждения, че ще започнем да се опряваме като държава /посочени в двете ти книги/ето ти нещо което може да те "зарадва"
"Полицията залови мъж, откраднал книга в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Около 12.30 часа вчера, от книжарница на ул.”Райко Даскалов”, е била открадната книгата “Нюйоркски светски хроники”. След получения сигнал за случилото се, полицаи от Второ районно полицейско управление са заловили заподозрения в кражбата М.С. на 31 години от Пловдив."
Горното е копирано от сайта а агенция "Фокус" от адрес http://www.focus-news.net/?id=n1149525
Поздрави
Твой читател от 2003г.

Anonymous said...

Eй че инат! Алопеция, бе човек! Лекар се пишеш!!!
В Пловдив са големи образи! И каква светкавична реакция на полицията, похвално!

Anonymous said...

Почувствах се горд пловдивчанин, докторе! Видя ли сега какво стана, книга откраднал човека. И сега ще го съдят.Имам предложение, всички пишещи братя да се изсипят в съда, да го видят човека, предложение да направят, паметник да му бъде издигнат /че то до сега какво, един сал Мильо виси на главната със страшна сила/. Показателно си е, книга е свил човека. Гордостта ми няма граници!
Маринов