3/13/2009

13 март 2009 г.

В "Труд" колегата Огнян Минчев нарича Андрей Райчев "водещия социологически буфосинхронист на прехода".
Искрено се радвам, че към крехкия ни гласец, който ние сме надигали хиляди пъти срещу тези социологически братя Галеви, се присъедини и авторитетният глас на колегата. Щото в българската социология има некаква "омерта": всички знаят, че Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев мародерстват в научната нива, но никой не смее да хвърли камък. Вероятно никой не се чувства безгрешен.
Защо ние си надигаме гласа непрестанно срещу тези братя разбойници? Защото те вече са на път да създадат своя социологическа школа. Ето например вчера чета Иво Беров във в. "Седем". "При самостоятелно явяване на изборите СДС печели някъде към 2%. ДСБ печели малко повече. Двете партии заедно обаче събират между 10 и 15%. Костов води след себе си поне 100 000 души. Обикновените седесари нямат нищо против Иван Костов..."
Такава концентрация на лъжи на квадратен сантиметър даже и Райчев не постига. Нормално, нали учениците задминават учителите си. Ето срещу тази социология, която събира данните си явно по водомера, издигаме глас! И приканваме от Института по социология към БАН и катедра "Социология" в СУ да изгоним търговците от храма, па ако ще той и да остане празен!
Всъщност, знаете ли как го хванах Беров, че лъже. По това, дето твърди, че зад Костов имало 100 000 човека. Защото генерал Хаяско ясно каза, че са между 150 и 200 хил.
В "Стандарт" пише, че Гергана Паси чакала отроче. И затова помолила да бъде сложена на неизбираемо място в листата за евроизборите. Което ми се вижда доста безсмислено, предвид на това, че те всички места са неизбираеми в тази листа...
Пак от там се научавам, че царят пратил емисари да питат Доган дали важи още офертата за либерален алианс. От някои среди в НДСВ коментирали такава коалиция като "целувката на смъртта". На което пък Лютви Местан отговорил: "Между либерални партньори всичко е възможно, включително и "целувка на смъртта", която може да се окаже "целувката на възкресението".
Може, никога не се знае. Хората се целуват с различни намерения. Ето, чета вчера, че британката Трейси Дейвид поискала от партньора си да го целуне. И му отхапала половината език. Тя била разочарована, че не могла да забременее. И с този си необмислен акт какво постигнала, освен че го направила на 200% импотентен? Това, че никога повече няма да й гласува доверие за фелацио.
Та искам само да предупредя царистите, ако се стигне до целувка, в никакъв случай да не пускат език.
Животновъдите пак протестират. Искат да им се намали ДДС-то, щото оскъпявало с 20% продуктите и ги принуждавало да турят растителни мазнини и други гадости. Може и ДДС-то да е причината, но не вярвам. Щото оня ден някой обърна внимание, че сиренето от 11 лв. се държи като сирене от 4 лв. На цена скъпо, на вкус като палмолив.
Сега ще ги питам, като влезе в сила искането на ЕС да се взема такса "крава" заради изпускания метан от тях. Според ООН кравите увеличавали с 18% парниковите газове в атмосферата.
Ало, пенсиите! Още преди години съм ви предупредил да престанете да пасете, щото и вас ще ви вкарат в тая категория. Още на 4 юли 2003 г., когато се въведе този данък в Нова Зеландия, ви информирах. После на 26 март 2007 г. ви успокоих, че учените са измислили хапче, което, съчетано с определена диета, намалява метана при тревопасните. Така че аз, каквото е зависело от мен, съм го направил. Даже съм ви нарисувал мрачна футуристична картина как в недалечно бъдеще ще вървите с водомер отпред и катализатор отзад... И тогава парното ще ви се види като пионерски лагер... Тъй че тая година не чакайте копривата и лапада, ами се ориентирайте към екологични храни. Аз, разбира се, съм обмислил и другата стратегия: да увеличите многократно количеството метан, което отделяте, да ускорите глобалното затопляне и да елиминирате поне "Топлофикация". Но този подход ще даде резултати чак за внуците ви. Не че на тях няма да им е от полза, де...
Между другото искам да сведа до знанието на нашите животновъди как хората се грижат за добитъка си. Например в Щатите почнаха да слагат дори силикон във виметата на кравите за красота. Пък в някои студени руски щати им слагат сутиени, да им е топло на гърдите. Ей, сега ми хрумва. Замисляли ли сте се колко съвършено е измислена кравата. И гърдите, и всичко й е на едно място...
Кога български фермер ще се замисли например за задника на кокошката си? Шефът на британската асоциация на производителите на яйца призовал потребителите да избягват големите яйца, защото те, освен че причинявали болка на кокошките, им докарвали и стрес. А нашите ако има как, ще ги принудят да им снасят щраусови яйца...

7 comments:

Anonymous said...

футУристична

smarkoff said...

Докторе, мой бивш главред, анджък "футуристично" ще да е...Извън това, нЕмам забележки. Само си питам простата глава, като що така се случи, че докато ти бях подопечен, не даде нишан, че си такова сладкодумно литературно чудо? Афферим, машшала, жив да си, че ми се изчерпа иначе вярата за смислени умотворения, ако не си ти.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...
This comment has been removed by the author.
dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Съжалявам за "футористичното". Хем е минало и през коректори. Както и да е. А ти кой си и кога си работил в "Новинар"?

smarkoff said...

Докторе, истина ти казвам - не съм очаквал такъв интерес към скромната ми личност. Дай, да ти разкажа тези неща на по ракия, че от сума ти време се меракландисвам да се запозная повторно с теб. Стори ми тази голяма радост, докторе, пък ракията ще е от моя джоб. Ако не ти е досадно, дай нишан, ще ти пиша на емАйла за подробностите. Не се шегувам.
Най-сърдечни поздрави,
С.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Докторът няма случай да е отказал на някого да изпие една, две, три, че дори и четири ракии с него. Тъй че действай.

smarkoff said...

Пратих ти хабер, Докторе. Сполай ти...