2/24/2009

24 февруари 2009 г.

Според социологическо изследване на института "Харис" Барак Обама бил по-голям герой и
по-популярен и от Христос. Подкрепяли го 67% от американците, а Ицето по-малко. А до 2001 г. Христос бил все първи. Странно, точно в навечерието на Апокалипсиса... Дето вика един пич, "Добрата новина е, че Исус се връща. Лошата е, че е направо бесен." Твърде далеч отидоха американците... Накрая ще видите колко е прав Бойко, като предупреди, че "на малко прасенце и нов началник човек не бива да се радва..."
Пък Бил Клинтън дал на Обама оценка "Отличен". Лани каза: "Ще подкрепя Обама, когато ме цуне по задника". Предложение, което Обама деликатно отклони. Бил после беше много против Хилари да стане държавен секретар на негърчето. Ама на, писано било черен задник да се целува, не бял...
Съобщавам го това във връзка с непрекъснатите покани за свещенодействие, които си разменят Бойко и Станишев. Щото животът е от най-сложните. Да не се наложи да се целуват на разменни начала...
А пък Буш бил в тежка депресия, щото вече нищо в Америка и света не зависело от него. Двата мандата го направили мегаломан. И освен това имал мания, че Лора иска да го унищожи. И пак се пропил. Както казват в дружеството на анонимните алкохолици, няма излекуван, има спрял да пие алкохолик. И при всеки стрес може да се върне към попрището...
Това е голяма травма, няма какво да се убеждаваме. Гаче не помним Петьо колко боледува. Чак лидер на СДС стана, само и само да има двама души, които да ръководи, и да се чувства полезен на родината. А Ваньо? Той се срина, престана да се храни, да говори дори. Две години мълча... А от мегаломанията още не се е излекувал.
Мисля, че Станишко недооценява проблема. Оня ден каза в Перник, че ще се ожени, но като свърши мандатът. Според "Труд" майка му го попитала: "Мислиш ли, че някой ще те вземе, като ти свърши мандатът?"
Пък учените от Института за български език изследвали как си кръщаваме децата. Ст. н.с. Анна Чолева разправя пред "Труд", че в края на миналия век най-популярното име било Иван. Също и Петър. Сега Иван вече почти не се срещал, а Петър - много рядко. Сигурно е съвпадение, но точно в края на миналия век един Иван беше премиер, а един Петър - президент. Ако не е съвпадение, след няколко години и Георги трайно ще слезе от именника, нищо че сега държи второто място. В провинцията Георги вече бил изместен от Никола. Немали сме Никола на отговорен пост.
Наблюдението на госпожата е вярно. В края на "най-успешното правителство" Ивановците бяха 273 хил. През 2006 г. по данни от ГРАО бяха останали 208 хил. Покрай Иван хората намразиха и Св. Иван. И има известен резон. Нали Св. Иван е покровителствал Иван. И Иван всеки Ивановден му колеше черен петел...
"Едно време, вика госпожата, имаше повече творчество. Примерно от имената на двете баби се правеше едно."
Да, така си беше, имаше творчество. Например Василена (на Василка и Елена), Марадона имаше (Мара и Дона)...Това може да беше и виц, но лично помня случаи да се кръщава творчески Светльо на дедо му Ламби, Ташко - на дядо му Мъдьо и т.н.
А какво стана с Исус, бе? През 2006 г. 38 младенци са получили името Исус. Бесен е, да знаете!
Според мои наблюдения скорост набира и името Бойко, но от "Труд" са скрили. Те си имат нещо за оправяне с кмета...
Пак в "Труд" пише: "Общинар №1 в София мечтае за среща с бяла акула." Сигурен съм, че и бялата акула мечтае за тази среща.
Но Андрей Иванов ми се вижда теоретично подготвен, обяснява научно как трябва да премине една такава среща: "Като се гмурнеш и видиш бяла акула, и тя ще те види. Но целта е да се разотидете без проблеми по пътя си. Единствената гаранция за сигурността под водата е правилото "Оръжията са забранени."
Особено ножовете! Има си хас риба с нож!
Пък г-жа Масларова вика: "Очаквам мъдрост от политиците, а не да откриват топлата вода. Тя е открита отдавна."
Госпожата, те не я откриват, бе! Те я закриват. Съдя по новите сметки на "Топлофикация". До 2-3 г. ще бъде окончателно закрита. Пък тия от "Топлофикация" викат, че сметките били двойни, щото народът почнал да се къпе по-често.
Ало, пенсиите, верно ли се къпете по два пъти на ден? А що в рейса мирише на кисело? Но сигурно е вярно, хората що да лъжат. Ей, една настинка с усложнения, една пневмония и чао бамбина, сори! Масларова вика да се "надграждате", не да се убивате!
Слушах две ватенки в рейса. Викат, че ако всички се откажем, "Топлофикация" щяла да фалира. Глупости на търкалета. И един абонат да й остане, тя ще си му подава топло на него, а всички останали софиянци ще плащат такса за тръбите през банята. Много хитро е измислено. При социализма така ги измисляхме...

5 comments:

Anonymous said...

ДОКТОРЕ, ПЕРОТО ТИ НЕЩО МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ СЕ Е ПОИЗТЪПИЛО ИЛИ ПЪК АЗ СЪМ ПОИЗГУБИЛ ОТ ЧУВСТВОТО СИ ЗА ХУМОР.КАТО ПИШЕШЕ В "МОНИТОР" СЪМ СЕ СМЯЛ ДО СЪЛЗИ И ОТ СЪРЦЕ НА "ПОПАДЕНИЯТА" ТИ.И СЕГА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТЕ ЧЕТА АМА...ДА НЕ СИ ПОЧНАЛ ДА ВЗЕМАШ ОТ ОНИЯ РОЗОВИТЕ ХАПЧЕТА ДЕТО И ЦЕЛИЯ ДА СИ В ЛАЙНА ВЪОБЩЕ НЕ ТИ ПУКА.САКЪН, НЕДЕЙ!ЧЕ АКО СПРЕМ ДА СЕ СМЕЕМ В ТАЯ ТЪПА ДЪРЖАВА ПО-ДОБРЕ ДА ЛЕГНЕМ И ДА МРЕМ.ПОЖЕЛАВАМ МУЗАТА НА ВДЪХНОВЕНИЕТО ДА Е ПО-ЧЕСТИЧКО ДО ТЕБЕ!УСПЕХ!ТЕБЕ

LOTOS said...

А бе докторе ,то при социализма си беше майтап ,ама сега ....
То майтап бива ,ама по голо не бива.
Бе който както го разбира ,нали?

Anonymous said...

И на теб Ирена Кръстева да ти се натресе за муза, ще ти пресъхне мастилото и изтъпи писецът. Но жалко за нас - няма вече на какво да се смеем, но и с разбиране към доктора. Махнаха Божан, сега на кого е ред? На Филипов или Гълов ("Политика").

Неавтора

Anonymous said...

Добавка към имената: по мое време четохме за една Юрдечка (на бабите Юрданка и Дечка)- истински случай, някъде около седемдесет и втора.

Ваньо, Петьо ... май със Сугарев си пиете питието.

А иначе харесвам много хумора и попаденията на доктора. Преди лягане винаги влизам тук, за да отпъдя тегобите. Смея се от сърце и това е всеки Божи делник! Благодаря за което.

Anonymous said...

Ба, не само ти омеква писецът, ами губиш и самочувствие като мъж пред екстериора на г-жа Кръстева.