2/17/2009

17 февруари 2009 г.

Седнах да обобщя резултатите от анкетата за членство в ППЧК. Да ви кажа честно, добър материал сте. Затова пак ще повторя, обречени сме на успех! Отзовали са се 132 души. Извадка, която социолозите са склонни да приемат за представителна.
И лидер сте си избрали виждам. Честито! Случили сте на човек. 59.09% са посочили за лидер д-р Филипов от първия път, а останалите 40.91% на балотажа, така да се каже.
Демографски погледнато, имаме шанса да създадем една млада партия. Повечето от бъдчленовете са във възрастовата група от 21 до 70 г. (91.67%). За разлика от БСП, където 52% от читателите им, пардон, членовете им, са пенсии. Ама то на тия и читатели, и зрители, и слушатели да им кажем, все не е грешно... Но и сред нас ще има и хора с много опит и мъдрост. 4.55% са посочили възраст над 100 г. Което значи, че имат лични спомени от ВОСР.
Главно сме граждани. 58% са си родени граждани, а 32.58 са наскоро урбанизирани. Едва 9% са чисти рустикали. Разбира се, гражданин първо поколение е един доста условен гражданин, но все е по-добре от потомствен селянин...
В етническо отношение забелязах, че има и турски имена сред кандидатите. Индобългари не забелязах, но ако ни потрябват, ще си купим. Всички така правят. Лично аз не съм против цигани членове. Дали ли сте си сметка, че няма циганин агент на ДС? Точно обратно, най-много ченгета има сред душманите на циганите - "Атака". Ще ми се да станем първият политически проект, който не е измислен от ченгетата.
Един от най-важните въпроси, заради който всъщност поисках анкетата, е "Колко пари смятате да откраднете, като додем на власт". За да се види дали ще има на всекиму според потребностите. Щото братя, няма какво да се заблуждаваме, така както бара триадата, ние можем да се окажем утописти. В смисъл, да утопваме малкото, което са оставили.
Щастлив съм, че 56.49% от респондентите не тръгват с голямата кошница. Отговарят, че зависи от ситуацията колко ще откраднат. И друго е радостно - кокошкарите, на които им стигат 100 хил. лева, са само 4.58%. Защото, нали, "човек е толкова голям, колкото са мечтите му". На нас мечтатели на дребно не ни трябват.
Малко ме притеснява джендърът. 47.11% сме "той", 29.75% "тя" и 23.14% са се определили като "то". Тоест, "третият вид" е надпредставен. Не може в парламента да са 10%, а при нас 23.
57.98% от респондентите правят секс веднъж седмично. Което също ме радва. 29.41% са се похвалили, че извършват смешните движения три и повече пъти. Но една трета безработни като че ли не е много, а? (В еврейските свещени книги пише, че само безработните могат да правят секс веднъж дневно.)
В подкрепа на това са и отговорите на въпроса Ходите ли по жени?" 66.08% не ходят - 32.28% още не ходят, 33.8% вече не ходят. Защо ме радва това? Оня ден четох есе за Янето в "24 часа". Там негов спонсор казва, че помагал на земеделците, защото били твърде евтини. "Яне не пушел, не ходел по жени, спял в колата и струвал само туба бензин". А видяхте как раздруса държавата като циганин джанка. Всъщност наблюдатели на парламентарния живот твърдят, че никога не са виждали Яне с жена. Пък други отиват още по-далеч, и с мъж не били го виждали... Самият Янев вика за връзката им с Абаджиев: "Установихме не малко общи черти помежду си. Аз съм Телец и на Митко жена му е Телец. Върви ми на телци." Друг път, на спокойствие, ще го питам той да не се е сближил на Митко с жена му...
Мен като лидер какво ме интересува главно? Очният и ушният статус първо. 69.77% са готови да си затворят и двете очи. А 69.77% чуват според зависи. Тези данни се потвърждават и от контролния въпрос "Колко е 2 и 2". 75.38% смятат, че "зависи". Останалите са отговорили просто с "да", което даже и повече устройва един лидер. Мислите ли, че никой нямаше да откликне на сигналите за далавери на шефовете на НАП от Бургас и Силистра, ако всички не си затваряха очите и ушите? Щото те писали и на Мургина, и на шефа на комисията по корупция в НС, и на главния прокурор...
И след като материалът е първокачествен, мисля, братя и сестри, че трябва вече да отиваме към реалното конституиране на ППЧК. Като първа стъпка да вземем да се съберем на една опознавателна среща. Всичко съм измислил. За да се разпознаваме, всеки бъдчлен на ППЧК ще носи на ревера 20 лв., забодени с безопасна игла. Те ще му се вземат на входа и после няма да му се връщат. Срещу тях ще получава една акция на приносител.
И искам да ви предупредя, че до първата държавна субсидия всеки сам си плаща яденото и пиенето. Да не помислите, че ви каня на гювеч! Не за друго, ами поради раздвоената ми самоличност и некои имуществени спорове, които възникнаха в рамките ми, финансовият ми ресурс е блокиран до произнасянето на съда.

4 comments:

ивайло said...

д-р филипов , аз кандидатсвам за касиер

Anonymous said...

Пък аз съм се записал три пъти под три различни имена, така че ми се полагат 3 длъжности - нема проблем да ги съвместявам. И за входната такса за тримцата нема проблем - направил съм си ксерокопия.

Anonymous said...

Имааааа, има роми от ДС, ама не им личи, щот са с български имена. Ей го един много добър човек, но по злощастна съдба ром и ДС-ар, е Митето Колев от Видинско, че и депутатин беше замалко през 96-а.

Anonymous said...

На мен би ми се понравило, д-р Филипов, за начало маскенбал - всеки натъкмен според инвенцията си. Такъв дрескод кореспондира (хармонира, се трансплантира, се инкорпорира) със социологическия ни профил.

Срамежлива романтичка
с родословни традиции