12/04/2008

4 декември 2008 г.

В "Новинар" критикуват Станишко, че влиза на ЕС с бутонките напред и пишат: "В случая се налага един паралел с вредата на държавата, която нанесе Жан Виденов, и тази, която се е запътил да нанесе уплашеният от ЕС Станишев. Разликата между двамата все пак е огромна, тъй като по времето на Виденов не се знаеше кой знае колко за България. Даже неизкушени хора от Великобритания например мислеха, че Унгария и България са една и съща страна..."
Анджак! Вчера чета в "Дневник" интервю на един точно такъв неизкушен от Великобритания, Дилън Джоунс, главен редактор на сп. GQ, което Спас Русев ще издава и на български. Та това нафукано копеле вика: "В София не всички изглеждат като Борат. Само някои."
Хората му превели шибаната книга, докарали го с частен самолет, купон му направили, представили го на гостите, а той вика: "Някои приличаха на Парис Хилтън, други на Димитър Бербатов; имаше изискани мъже в много скъпи костюми, както и други със собствена охрана (в България, ако нямаш собствена охрана или джип "Мерцедес", все едно че ходиш с табелка "Учебен")...
Не отричам, че у нас да нямаш джип се приема като личен недъг. Но нима във Великобритания курвите не ходят на купони? Или мутрите? А стига, бе!
Ей, пич, нещо си се объркал! We are BULGARIAN not BARBARIAN ... И на нашия език члена отзад го слагаме, не отпред като при вас... (Сега се сещам една голяма простотия, да ме извините предварително. Нали съм ви писал за Мона Лиже от Пз. Беше почтено момиче, докато не реши да учи английски. Един келеш я излъга, че оня звук, дето е нещо между "т" и "д", най-добре се усвоявал при фелацио и я карал да вика "The" с такова в устата... Пак се извинявам...)
Борат! Да не сме казахи, бе! Верно, че връзката ни с Казахстан наистина е малко налудна, но чух, че г-н Филчев вече не бил там, а във Великобритания... Освен това филмът на тоя келеш Саша Барон-Коен е сниман в Румъния, не в България...
Сигурно сте го гледали. Класически просташки филм, политически и сексуално некоректен. "Евреите на сапун" и други такива... А какви мръсотии бъбря Сашата... Например: "...she receive hair on chest, and her vagina hang like sleeve of wizard" (Казва нещо, че оная й работа висяла като ръкава на магьосник...) Не че по други филми няма такива простотии... Например в "Разходка с лодка" героят говори на кучето си: "Тя ме заряза, но на теб не ти пука, нали, ти можеш сам да си ближеш топките..." Или пък това, дето таткото на булката държеше тост: "...А за останалите от вас на тази маса, които не сте роднински свързани с мен, можете да си го заврете." ...Или пък там, от "Зората на мъртвите": "Какво чакаш, бе, да дойдат турците на тротинетки ли?" Това май не трябваше да го цитирам...Това беше хорър...
Както и да е. Да се върнем на Станишев. Най-лошото било, пишат колегите от "Новинар", че министрите, като гледали от него, и също се дръвчели на ЕС.
Нормално е, още древните гърци са смятали, че подражанието, мимезисът, казано по-простичко (знам как ви звучи, и на мен така ми звучи), е фундаментален психологически механизъм. По тази причина психолозите твърдят, че не бива новините за самоубийство да се турят на първа страница. Щото се получава т. нар. ефект Вертер. След като излиза романът на Гьоте "Страданията на младия Вертер", много младежи почнали да се самоубиват по примера на главния юнак. Пък американският социолог Дейвид Филипс проследил 25 случая на самоубийства, оповестени от вестниците, и констатирал, че след всеки от тях имало по 57 самоубийства повече, отколкото обикновено.
Та искам да кажа, че ефектът от самоубийството на нашия млад Ветер тепърва ще се види... И не трябваше да се публикуват на първа страница, нищо че е премиер.
Ако не се бях зарекъл да ви съобщавам само новости, точно тук щях да напиша, че Станишев не става за тая работа, с която се е нагърбил.
Братя и сестри, все по-наложително е да създадем партия "Четвърти километър". Тия дни ще ви пусна един формуляр за кандидатстване.
Промяната в "Борисов - Паунов", която Елеонора Николова предложи, облекчава нещата. Тя ще ми даде право хем да бъда лидер, хем (на първо време) да ме кандидатирате за кмет. Да нема такива формални, пък неформални...
Абе що Елеонора го внесе, пък Мая Манолова, която е лично заинтересована, отказа да го гласува? Те нали с Паунов са в йерархични отношения? Сигурно да няма конфликт на интереси. Ех, ако Партията беше възпитала повече такива кадри... Ей, Паунов щял да вдигне рейтинга на СДС три пъти до март. Дано се не сецне само. Щото то сецнат мъж за нищо не става...

7 comments:

Anonymous said...

Бързаш да приключиш седмицата отново, но все още си е четвъртък! На кой свят живееш, Докторе?

Anonymous said...

Пускай, докторе, по-бързо формуляра, че ми изгоря душицата. Всички сме за тази партия.
Виж там, какво можеш да направиш, да пуснеш този формуляр и на английски, на немски и испански, щото си идват наши гастарбайтери, прибират се значи. А като се прибират, значи са си направо за партийни членове, откъдето и да ги погледнеш.
Маринов

Anonymous said...

Д-р Филипов, Маринов е прав, ами пускай най-накрая този формуляр. Само че по-бързо, че избори идват.
И гастарбайтери, евентуално....
Поздрави!!!
Т3

Anonymous said...

Д-р'е за мен ако може направо формуляр с длъжностна характеристика. Щото ние партия на лудите ще направим от раз (материал бол), ама да не губим време след това в разпределение на службите, нали ?
TT

Anonymous said...

ТТ, много бързате с длъжностите!
Хайде, нека ред да има!!!
В нашата страна длъжности да искаш, за всички симпатизанти ще се намери по нещо, и за браТчедите също.
Т3

Anonymous said...

Днес ми се затвърди чувството, че Доктора е специализирал гинекология. Толкова образни примери, чак медицински!

Anonymous said...

Познавах един хобито му беше приложната гинекология, но пък се занимаваше с него почти професионално
ТТ