12/31/2008

31 декември 2008 г.

Френски съд осъдил царица Костадинка, съпругата на цар Киро. Хванали нея и придружителката й Дафинка на парижкото „Орли” в момент на отмъкване на чантата на залюхана французойка. В сутиените на царицата и асистентката й, както и на други тайни места, се намерила голяма сума в евро.
Но вместо да почне да отрича, царицата обяснила, че е освидетелствана клептоманка, чувала гласове и виждала призраци, които я карали да краде. И показала медицинско от трима български психиатри. Пък Дафинка била така да се каже социален асистент на царицата, придружавала я с цел да препятства на заболяването й да се проявява. И се легитимирала с документ от ведомството на Масларова... Накрая съдът постановил 3 г. условно и да им се конфискуват всички пари, намерени в тях. На което царица Костадинка заявила, че така я принуждават да краде, за да може да си набави средства и да се върне в България.
Идентичен случай! Наскоро английският „Таймс” нарече Станишев „премиер на най-корумпираната държава”?! И на него не му дойде на акъла една епикриза да извади! А можеше да каже на тъпите европейски копелета, че всъщност е клептоман, пък царя и Доган са му назначени за болногледачи. Да каже, че чува гласове на президентски спонсори и партийни призраци, които го тикат зорлем към кражба. И можеше също така да им каже, че като ни взимат парите, те всъщност ни принуждават пак да откраднем…
Изобщо като ще ги приобщаваме циганите, нека вземем поне най-доброто от тях. Не знам дали не можем да им спретнем на европейците и някоя телефонна измама. В смисъл, че е станала катастрофа и че трябва да се дадат едни пари… Щото то катастрофата е налице… Може също Станишев да се нажабури с мастика и да дъхне в лицето на Барозу и оня гадняр Майкъл Лий. И те, естествено, ще се извърнат на другата страна и той през това време ще има време да добара парата… Това е пробвано многократно по линия 72 и сработва безотказно.
Може и друго да се направи. Кабинетът да прати хора да разлепят из Европейската комисия табели: „Внимание, крадци!” Щото по гарите и автогарите тия табели не ги слага полицията, а самите крадци. Виждаш табелата и по инстинкт си правиш инвентаризация. И господин циганинът само си води бележки кой къде си държи парата.
Изобщо безкрайна е циганската евристика. И няма що да се открива колелото няколко милениума след шумерите…
Е, ако трябва да сме справедливи, и циганите има какво да научат от политиците… Щото на тях им се губи мащаб, някак не могат да надраснат джебчийството в един глобализиращ се свят. Да сте чули циганин да краде фондове?
Георги Зайков от София отишъл да си плати тока по банков път. Обаче служителката си рекла: „тоя щом има пари да си плати тока, може да е и терорист” и му снела пълните данни. Така повелявал регламент 1781/2006 на ЕС.
Пък в „Труд” питат Георги Зайков, алиас Пирински, не вижда ли паралели между 1997 г. и сега. Вика: „През 1997 г. нещата бяха различни. Пред сградата имаше не граждани, желаещи да установят диалог с парламента, а граждани, желаещи да подпалят парламента.”
Тоест, терористи. Въпрос на гледна точка. Понякога си мисля колко е относително всичко. Ако например гледаш Бойко от дясно, ще го видиш ляв. Ако обаче го погледнеш от ляво, може да ти се стори и десен. Проф. Дайнов например, смята, че през 1997 г. е имало „народно въстание”, а не терористи…
И понеже тъй и тъй стана дума за Бойко. В „Стандарт” го питат има ли той нещо общо със спирането на парите от ЕС, както го обвиняват управляващите. Вика: „Щом мога да спирам парите, значи, че мога и да ги пускам… Тогава българите защо трябва да се двоумят за кого да гласуват? Така ще отговоря на управляващите: Щом спирам фондовете, хайде махнете се, да ги пусна и да благоденства държава…”
Софизъм или ентимема? Всъщност, много важно! Древните ни учат, че една реч се състои от три елемента: от оратора, от предмета на речта му и от слушателя. Когато ораторът говори простичко и когато слушателят е простичък, тогава вторият елемент, предмета на речта, губи своето значение. Защото между две прости величини не може да има трета сложна.
Генералът притежава простотата на понятие, както би казал Камю. И малко ми е неудобно до Камю да сложа Жорж Ганчев, но той пък казва: „Българският народ е много малък, но за сметка на това е много прост.”
Просто Бойко ни е набарал кода, както биха се изразили семиотиците.
Айде, догодина до амина...

1 comment:

LOTOS said...

Ех,докторе ,докторе-и ти ли Бруте...?
Цял живот на икономии ,а?
Че икономисан живот,живот ли е бе човек?