11/29/2008

29 ноември 2008 г.

Бойко вика: „Колкото и пари да наливаме, концесионерите няма да си вършат работата. Считам, че София ще стане по-чиста, ако комуналните услуги станат общински”. За целта, според шефа на СОС Иванов, ще се преговаря с концесионерите от "Новера" за откупуване на фирмата.
Кмете, ако не се лъжа, те комуналните вече бяха общински. Ама ги откраднаха. Кумчо Вълчо с помощта на Червената шапчица. Ако не вярваш, питай Антоан. Или Краси Арсов, тоя, дето Велизар обясняваше на превозвачите: „Той си направи достатъчно бизнес с общината, препродаде си на Божидар Данев там за боклука и може да чака.”
Когато ви писах за това забравих да се възхитя от този Краси. Интересен човек. Ако днес класикът го срещнеше, би възкликнал: „Чудно, с такова щастие и на свобода.” Но няма нищо чудно. Защото Краси тачи НК и в неговите „четиристотин честни начина за правене на пари, грабежът не влиза, някак си не се вмества.” Най-любим от всички 400 му е 401-я - „преговори с потенциален купувач”. В сайта на СОАП четем: 75% от акциите на "Чистота - София" ЕАД продадени чрез преки преговори с потенциални купувачи на "Чистота Приват" АД за 3 585 000, чрез разсрочено плащане.” В „Чистота Приват” Краси беше съсобственик и директор. А в „Чистота” ЕАД - член на борда. Но освен това беше и шеф на Стопанската комисия на СОС. Ако би видял от некъде, Великият комбинатор отчаян би възкликнал: „Ще трябва да се преквалифицирам в домоуправител.” Даже може и направо да се гръмне.
Изобщо идете на адрес www.sofiampa.com и вижте що преговори с потенциални купувачи са провели сините талибани. А защо общинарите от БСП не ни предупредиха, не мога да ви кажа…
После какво стана? Концесионерът почна да надписва курсове и сметището в Суходол се напълни, без да се е напълнило. И тогава дойде спасителната идея – балиране. Не мога да кажа дали първо Краси си купи балировачка и после се реши да се балира, или обратно. После се почна разкарването на балите от град на град, и се наложи малко да се подигне такса смет, ако сте забелязали. Ние плащахме на общината, общината плащаше на концесионера, концесионерът изплащаше на общината покупката…
Я, ама то излиза, че ние сме я изплащали! Не бях се замислял…
И сега като прочетох, че ще си купуваме „Новера” и като се замислих, ми тя тая работа малко като вица, бе! Дето две мутри въртели едни пари: единият дал на другия 100 лева да изяде едно лайно, после вторият дал на първия същите 100 лв. той да изяде едно лайно, после пак… Кмете, да не ядем пак ние лайното, с извинение, па и без извинение…
Абе, да повторим, пък дано е на късмет. Макар че съм сигурен съм, че и новата фирма некой ще я открадне. Щото г-н генералът не може вечно да е кмет и да я пази. Той има друга задача пред историята.
Все пак, ако трябва да сме справедливи, трябва да кажем, че всъщност Краси Арсов трябваше да бъде за „Чистота” и Антоан Николов това, което зицпредседателят Фунт беше за Остап и „Рога и копита”. Но излезе тарикат момче…
Ало пенсиите, приятели мои, мъка моя денонощна, миг не мигвам без да мисля за вас! Снощи не можах да спя (нали трябваше да има земетресение) и ви написах стихче:
Съдбата късно ги излъгала,
живота сграбчил ги отвред
и ето ги: стоят на ъгъла,
с прихлупен до очи каскет
.
Братя мои, дърти мои Гаврошовци! Измислих! Промяна в закона категорически забранява униженията и и изтезанията на затворниците. Като под изтезание се разбира липса на отопление, осветление, храна, облекло, телефон, жилищна площ и др., да не ги изреждам, вие ги знаете по-добре. Промените осигуряват право на 12-часово свиждане с близките (които едва ли ще ви седят чак 12 ч.), телефон и ежемесечен домашен отпуск. Братя, за една паста за зъби Lakalut (aktiv), в условия на рецидив (тоест, ако я откраднете два пъти), като нищо ще ви дадат 6 месеца. И зимата минала… А и Тачева дава амнистия на 3400 затворници, та ще се освободят места. Е, няма да има за всички, но то и море нямаше за всички. Като се разпределите – едни в БСП, други на море, трети в затвора – и ще се уредите всичките. Казах ли ви, че в Бобовдол отмениха безплатните погребения? Пак е евтино, но не е съвсем за без пари…
Днес (за вас вчера) е роден Никито Василев. Честито. Без да се хваля, но мисля, че д-р Филипов го кръсти Никито. На 17 май 2002 г. Ако някой докаже, че и преди мен му е викал така, ще му го отстъпя. Не държа чак толкова на него. Аз имаме и други добри попадения - Умен Патков, Монките (царя и Паси), Чучулов… То голям мурафет да туряш на хората прякори… Никито е прогресивен човек, изпреварил времето си, дори и мястото си, бих казал. В понеделник, ако не забравя, ще ви разкажа защо му се възхищавам.

14 comments:

Anonymous said...

Ь, ами докторе, сега като продадат Експрес, ще си имаш ли колонка? Щото не се знае де. Добре, че ти имам блога, да те чета. Да си жив и здрав. Отивам да те черпя една лимонада :-)
пп. Абе, да не си купил ти вестника? Че то, знае ли човек, лимонада по лимонада и ей та собственик на вестник :-)
Отивам да те черпя още една. Многто ми се искаше ти да си го купил.
Маринов

Anonymous said...

Съжалявам докторе, правя каквото мога.
Маринов

Anonymous said...

Не бойте се, братя! Докторът е като троскот. Ако не в "Експрес", на друго място ще поникне. Пак ще сме заедно. Пък и нали го има блогът!

Anonymous said...

А ние, които не сме "братя", не ни ли броиш за човеци и читатели?... Сексист!
Г-н Маринов, ако го няма във вестника, няма да има и в блога. Все пак колонката не е благотворително мероприятие, а начин за изкарване на хляба. Другият начин е да кликаш върху рекламите често-често, щото едно кликане е едва около 10-ина ст.

Anonymous said...

Помислих си най-напред докторе, че тази, анонимната госпожа, която ме нападна, ти е съпругата. Щото и мойта така, ама не, после се сетих, че не е тя, щото те нарече сексист.
Аз казах, че правя каквото мога, госпожо. Може и наистина колонката да не е благотворително мероприятие, госпожо, но съм сигурен, че ако му беше за печалбата, доктора можеше да се цани при Станишката. С т'ва перо и тоя акъл пари щеше да направи при него. Ама на, не ще, занимава се с благотворителност. За вас благотворителност госпожо, а за нас благодатен дъждец за изсушените ни душици.

Anonymous said...

Докторе, какво ще правиш сега при новото началство - ще си взимаш ли заплатата от тия, които до вчера плюеше, или ще напуснеш с достойнство още преди първата заплата?

Anonymous said...

Уважаеми господине, ако знаете някоя медия, в която парите са чисти, кажете ми, веднага ще кандидатствам за там. Но не мисля, че парите на Пъпките са "по-почтени", нито тези на Антоан, нито пък на Блъсков... А може би да мижна и да ида при Тошко, а? Казано е, "правете добро от злото, защото няма от какво друго"...
Шегувам се. Искам да кажа, че ако видите доктора да върти ибрика, ще бъдете в правото си да питате за достойнството.
За съжаление, съдбата на журналиста у нас прилича на тази на бръмбара - да каца от лайно на лайно.И да внимава да се омаца колкото може по-малко. Щото хич не може...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Ей, г-н Маринов, къде ти се привидя, че те нападам! А иначе, Доктора, нали е от Балканския полуостров, почти винаги се обръща само към "братята пенсионери". Т'ва, че и "сестрите" го четат, че и сме повече от мъжете, хич го не взема предвид.
Що се отнася до корелацията "талант и труд - адекватно заплащане", тя в България никога не е била основополагаща. Друг е въпросът, че колкото и да се пъна, не се сещам тук някой да е забогатял от политическа сатира.
P.S. И не съм анонимна, просто заради възрастови изменения забравям да си туря името под постинга.

Бабка с интернет

Anonymous said...

Абе има некои журналя, Д-ре, които направо цопват в рядкото , а други са като торни бръмбари,роват се , правят тунелчета един вид...
Най-добре са тия журналя , които са си надвили на масрафа , направили са си вече топчето и си го търкалят да размирисва тук и там... неблагодарна е журналистическата участ , ама сухо дупе не яде , еле пък като се четат за четвърта власт , като Бареката... Не ги долубвам аз журналята , някои по- долу от тахтаби ги слагам , ама има,пък други ,които чета с удоволствие...абе шарен свят мухи и бръмбари всякакви , аз дет` са вика и пеперуда кацнала на лайно съм виждал...нема черно ,нема бело сичкото е у динамично равновесие , демек сиво!

Anonymous said...

Dottore,
като се разбра,че онзи господин,Ирен Кръстева,ще закупува мястото,където си изкарваш хляба,ми стана много криво.Колкото и да черпя с лимонади,няма да изкараш зимата.Колкото до относително "чисти" медии, що не опиташ Икономедия?
И друго:що вместо лимонада не туриш примерно виски,повече ще искарваш,чунким?
И пишеш блестящо и силно,да живейш!
Ашко

Anonymous said...

Както се разбира, докторът се гласи да оцелява и при Ирена Кръстева. Очаква се, по стар навик, да наточи перо срещу бившите си работодатели - демек срещу Пъпката, брат му, Диляна Грозданова и Данка Василева. Но като имаме предвид, че броят на бившите работодатели на доктора непрекъснато расте, не бива да се притесняваме, че скоро ще остане без обекти за оплюване.

Anonymous said...

"За съжаление, съдбата на журналиста у нас прилича на тази на бръмбара - да каца от лайно на лайно."

То това си е така, докторе, ама това лайно дето се гласи да ти стане шефка, мноооого голямо и гнусно. Ти си знаеш, де.

За мен няма проблем, така или иначе вестници не купувам, чета те в нета, но гадничко ми се вижда да бачка човек, за да изкарва пари за джобовете баш на тази "интелигентна" особа.

Anonymous said...

Dottore,scusate,per favore!
Пропуснал съм,верицата ми дружбашка,зиц-председателят е Функ,не Фунt.Mea culpa,mea maxima culpa.Е,със закъснение,каквото се полага на леваците.
Ашко