11/14/2008

14 ноември 2008 г.

Здравейте д-р Филипов, обажда се Атанасова от София. Докторе, имам ГЕРБ...
Нищо бе, госпожа, и Бойко има ГЕРБ, и аз имам герб дома, на републиката. Имам даже и фамилен герб - мотика и лопата, кръстосани над каруцарско колело, като малък си го измислих...
Не, докторе, не ме разбрахте. Имам ГЕРБ III степен, ГастроЕзофагиална Рефлуксна Болест. За колко време според вас се лекува това заболяване?
Трудно е да се каже, госпожа. Най-много до 4 г. Но подобряването започва веднага след изборите, пардон, след приема на назначените лекарства. Направиха ли ви фиброгастроскопия и рентген с гадната кашичка? Имате ли парене зад гръдната кост и регургитация (уригване)? Не яжте бял лук тогава. 40% от хората имат такива оплаквания (според социолозите 28%). Страшното е, ако имате патологичен ГЕРБ - повече от 50 рефлуксни епизода дневно. А дисфагия имате ли, в смисъл гълтате ли, или ви пресяда? Но и това не е страшно. У нас на 95% от хората им пресяда. Досега само политик с дисфагия не съм срещал...
Какви странни болести тръгнаха! И все по хората... Ама то е логично. Представяте ли си един жираф например да има рефлукс (връщане)? Ебати кошмара!
Аз оня ден за малко да получа рефлукс, ама се разминах само с регургитация. Една приятелка, която живее в Оклахома, САЩ, си беше дошла и се видяхме в Чешкия и дай, дай, ако нема, донеси... Спомням си само, че накрая ме удари на сложни рими на българо-английски - "Оклахома, Оклахома, I must go дома... Както и да е. Не се хваля, нито пък се оплаквам. Просто ви информирам, ако ви интересува случайно.
Пък според "Нощен Труд" госпожа Мартина Иванова от София изкарала 50 бона от тв играта "Всичко по 10", защото отговорила на въпроса: "Колко процента от българите биха искали Бойко Борисов да бъде канонизиран?"
Вие знаете ли? 4% - показало го нарочно социологическо изследване. Този въпрос обаче е писан от некой невежа, който не знае, че за да стане светец, първо трябва да го обявим за блажен, да го беатифицираме, казано по-просто. Той и сега изглежда блажен, но трябва да се докаже с едно чудо. И после второ чудо за светец. Не могат да се прескачат ранговете. Царят как го направи първо полковник, после генерал-майор и чак тогава генерал-лейтенант! Както не може от лейтенант направо генерал-лейтенант, така не може и от прост човек направо светец.
Знам, че сега червените вампири ще скочат: "По-добре с Доган, отколкото с Пашата". Но на такива ще противопоставя думите на началника на затворите - г-н Петър Василев: "Няма законово определение за добър човек. Не искаме да защитаваме идеални хора, такива, които да са въоръжени, въодушевени и да служат за пример на обществото. Не очаквайте от нас такова нещо. Доброто поведение е тогава, когато лишеният от свобода може да не уважава правната норма, но е достатъчно да я съблюдава."
А Бойко не само че уважава правната норма, но е и въоръжен, и въодушевен! Тоест, идеален за беатифициране.
Ало, пенсиите, както беше казал Бертран Ръсел, животът е съревнование да влезеш в групата на престъпниците, а не на жертвите. Не се майте! Човек дори и добре да живее, рано или късно става престъпник. Щото иска да живее още по-добре. Нямам предвид ареста на Ковачки. Японските пенсии, които държат над 40% от спестяванията в държавата, които живеят средно по 10 г. повече от вас, тръгнали по лошия път. Престъпността сред хората над 65 г. се увеличила 4 пъти. Ако през 1988 г. пенсионерският криминоген е бил 2.5% от общия, сега станал 13.3%. При това не се занимавали като вас с глупости - да слагат лед на топломерите и да сменят съдържанието на кутиите с паста за зъби, та да плащат "Колгейт" на цената на "Поморин". Да ви питам що ви е паста...
Пък в Чехия арестували 32-ма служители на ЧЕЗ. За изнудване на клиентите. А у нас ЧЕЗ ми взима едни прогнозни пари авансово и като закъснея малко, ми слага лихва на тия пари, дето са си мои, и би трябвало да им ги давам следващия и по-следващия месец. Чучулов обаче вика: "ЧЕЗ е на чешката държава, а те поемат председателството на ЕС догодина. Дайте да не ги дразним."
И като ги подразним, какво бе, Чучулов? Ще ни навирят...електропроводите?
Прав е, верно поемат председателството. Но едно е да си прав и съвсем друго е да се насереш прав. Все си прав, но не е все едно. Да ме прощавате, но се ядосах.

1 comment:

Anonymous said...

Докторе, пак бързаш преди вятъра, както казваше една наша зам министърка от демократичния период. Днес е 14 все още!
А за болестите, американците също са много напред с матеириала - тук например на мързела се вика Фибромиалгия (умора на мускулите),
на темерутщината се вика социално разстройство (social disorder), а на тъпотията - учебно разстройство (learning disorder)
Остави другото, ами напоследък за мързела и лекарство откриха, край на хубавото време! Скоро го рекламираха по телевизията, за всичко ще открият ей, няма лабаво, както казваше Тато. Ха ха ха ха.