10/29/2008

29 октомври 2008 г.

Ало, пенсиите, правителството е решило тая година по повод 1 април да ви даде 10% увеличение. И от 1 юли още 10%, евентуално. Щото второто увеличение ще зависи от поведението ви на изборите на 14 юни. Тая работа ми прилича на онова, дето червените една година раздадоха на индобългарите в Кюстендил няколко тира с леви маратонки. И след изборите дадоха и десните. Но сега другарите малко са облагородили практиката, зер вече сме в Европа. Върнали са се към френския модел от началото на XX в. - половината банкнота преди изборите, втората половина след. Но така е, нема място за сръдня. Дошло е време на средния си пръст вяра да немаш, както викало онуй бабе, дето прихванало изневиделица...
Анджак стана дума. От МВР съобщиха вчера, че България ще води усилени преговори за безвизов режим със САЩ след изборите през ноември там. Щото сме почнали да изпълняваме едно от основните изисквания на янките - лични документи с биометрични данни.
От "Новинар" се подсетих, че на 28 октомври 1886 в Ню Йорк официално е открита Статуята на свободата, направена от Фредерик Бартолди и подарена на американците от Франция в знак на приятелство. На тая статуя показалецът й е дълъг 1.40 м. Представяте ли си колко й е дълъг средният пръст?!
Ей, братя от последната възраст, не че имам нещо против вас, но не ща пак червените да са на власт. Затова ми се ще да дам некой акъл и на опозицията как да се справи с продажните гласоподаватели. Щото нали на всяко действие има противодействие. В Гвиана на такива като индобългарите и пенсиите временно им откупуват личните карти, за да не могат да гласуват. В Австралия пък им се раздава алкохол и те, като се набуфкат, им се отщява да гласуват. Във Филипините им организират екскурзии точно в деня на изборите.
Като казах екскурзия... Дончева рекла вчера: "БСП ще бъде лоялен партньор на ДПС, но няма да бъде заложник." Ей, забелязахте ли, че напоследък беше доста тихо в родината. Знаете ли защо. Дончева била за десетина дена на екскурзия на Филипините. Предполагам, че е било на масраф на ВС на БСП. Те напоследък са склонни да я пратят и на Огнена земя, област Патагония, само и само малко да млъкне... Между другото точно на Филипините е убит Магелан, който е открил и Огнена земя. Но Дончева се върна...
Чета вчера, че новото маоистко правителство в Непал променя летоброенето. На 29 октомври за шерпите ще дойде 1129 г. Те в момента се водят, че са в 2065 г., но явно са осъзнали, че не са чак толкова напред и ще се върнат 8-9 века назад. Та викам, Бойко като вземе властта, или Сидеров, да се направи реформа. И да се извадят там 45 години и още 18, пък може и едни 500, за византийското робство не съм много сигурен. Не знам, единодушен съм в едно: не сме 2008 г. Нали съм ходил в други страни и знам как изглежда 2008-а година.
Прав е говорителят на ОЛАФ Алесандро Бутиче, дето вика, че "проблемът с корупцията е по-скоро културен проблем, нужно е по-дълго време, за да се преборим с това явление." Бутичето вика още, че имало "доста силни декларации за желание от страна на българските власти да подсилят сътрудничеството си с ОЛАФ".
Ебати йезуита! Как го е казал само! "Декларации", "доста силни" "за желание"! И се сещам за оня разказ на Джером Джером: "За изключителното значение, което придаваме на нещата, които възнамеряваме да направим". Щото Станишев направил вчера декларация, доста силна, за желанието си да почне страшна война с престъпността.
Ей, пенсиите, сега се сещам, че в този разказ на Джером има една мисъл, върху която можете да помислите, ако ви остане време: "И ти, старче, дето глуповато ме гледаш от огледалото, когато се бръсна, защо така натрапчиво се въвираш в очите ми? Ти си призракът на веселия младеж, когото познавах някога. Ако беше останал жив, той щеше да постигне много - аз винаги съм вярвал в него. Защо ме преследваш? По-добре е да си го спомням такъв, какъвто беше. Никога не съм допускал, че ще се превърне в един такъв жалък призрак."
Що бе, братя, що оставихте веселия младеж от Хаинбоаз и Перник - Волуяк да се превърне в такъв жалък призрак!

3 comments:

Anonymous said...

Здравейте д-р Филипов!
Благодаря за ежедневните Ви статии, които чета в блога Ви.
Имам един много добър познат/или не толкова добър/, който знам, че всяка сутрин си купува вестник "Експрес", само да чете рано сутрин "писанията" Ви. И после с удоволствие коментираме.
Още веднъж благодаря!
Поздрави от Пловдив и дерзайте!
Т3

Anonymous said...

Докторе станахме за смях на децата - 2-3 год. тичах всяка неделя за Монитор, сега всяка сутрин за жълтуркото Експрес, а те гледай горе как се подтаковат...
Преди 2-3 дни се беше заиграл на турска тема виж какво ми попадна :
"Гяурунь акьлж(ь)гелирь я каркень, я сичаркень - На българина ума идва или когато б(ь)яга, или когато е по гол(ь)яма нужда" - М.Карадимитровь ~ 1925 г изд.
ТТ

Anonymous said...

Ами мой много добър приятелю ТТ, хората измислиха интернет /скоро отново чух, че Мрежата тази година празнува 39 години откакто е измислена/, а Вие още търчите да купувате вестници, не че е лошо, напротив продължавайте. Те имат и друго добро предназначение, могат да се ползват в едни уединени моменти и помещения!
Поздрави от Т3 за ТТ и да продължава в същия дух!