10/11/2008

11 октомври 2008 г.

„Геният и неговият наставник” си мислеха, че са приключили с агент Алберт, но явно той не е приключил с тях. Отмъщението предстои и ще бъде дълго, но за сметка на това мъчително. Вчера в любезно предоставения от Коритаров ефир следственият Евелин Банев-Брендо съобщи как Румен го склонявал да лъжесвидетелства срещу Маргините.
Според мен агент Алберт трябва да е благодарен на Петков и Райчев, че свалиха от плещите му бремето на грозната тайна и му помогнаха да се пречисти. Иначе щеше да се гърчи досега и да тръпне дали ще го изнесе комисията... Но то е казано: „Хората отвръщат с много по-силна жар на злото, отколкото на доброто, защото благодарността е бреме, докато отмъщението е наслада."(Тацит)
Обаче под личната вендета, се подава партийната. Червените продължават да се „взаимопроникват”. От „Стандарт” питат Петков дали атаката идва от БСП: „По никакъв начин не може да бъде изключено това.”
Мисля обаче, че нападателят Коритаров направи люх, казано на футболен език. Прокурор Кокинов вика: „Ако изобщо са се състояли тези разговори, то те са били неформални и дори не може да се говори и за опит за скланяне. Не може прокуратурата да се занимава с това кой какво е казал и рекъл.”
Браво, Коки, точно така. Ако Петков го е извикал с призовка, ако е имало запис, стенограма, поемни лица или каквито там реквизити трябват за един формален разговор, тогава е друго. А то к’во?! Вчера един каза, че след уволнението на Драшков Петков дигнал телефона на Сертов и му рекъл, че ще го разпилее. И к’во?! Коки и за това ли да се самосезира? Ами така, де! Хорските уста не са чувал, че да ги вържеш.
Опозицията отиде да връчи на премиера събраните подписи. И Станишко с тънко чувство за глупост ги поздрави: „Здравейте, циркаджии!”
Абе, братя, случвало ли ви се е да спрете да мислите и после да забравите да продължите? Според мен премиерът спря да мисли оня ден, когато призова Бойко на диспут. Генералът рече: „Опа, добре дошъл в моята игра!” Ако беше помислил, Станишко щеше да го извика на писмен дуел. В Магнаурската школа се смята, че това граматика, синтаксис... са все работи, които само могат да разконцентрират един пожарникар...
Пиша и с едно ухо слушам дебатите в НС за излишъка. Спорят дали излишъкът е нещо излишно или не е излишно. Според мен размерът е от значение. Онзи икономист, Ричард Ран, дето прилича на герой от „Карибски пирати”, казал: „Можете ли да посочите държава в света, която има плосък данък 10% и в същото време има бюджетен излишък от 8 на сто от БВП (все едно бюджетният излишък на САЩ да е $1 000 млрд.)”
Не, аз лично не мога. Но мога да посоча какво се случва на Буш, ако вземе на американските данъкоплатци $1000 млрд. ексик.
Но така е. Дето викаше Рейгън, „правителството е като огромно бебе - храносмилателна система, с голям апетит в единия край и никаква отговорност в другия...” Ако оставиш едно правителство, то ще яде, ще с...
Пък Стив Ханке, бащата на валутния борд, вика: „Всичко започна с желанието на правителството в САЩ да провежда социална политика. В България също има подобен род напрежение.”
Братя българи и братя турци! И в Библията, и в Корана още сте предупредени. В сурата „Градът” (Ал-Балад, 19, 20) е казано: „А които отхвърлят Нашите знамения, те са хората на левицата. Ще бъдат затворени в Огъня.” Защото според ниспосланите на Мухаммад думи на Аллах, хората на десницата са обитателите на Рая и получават своите книги на делата в дясната ръка, а хората на левицата са обитателите на Ада и ги получават в лявата. (Те сегашните книга не подхващат с никоя ръка, но то е друго...)
И в Библията, „Притчи Соломонови” е казано: “Отдалечи ногата си от злото. Защото десните пътища Господ наглежда, а левите са развалени.”
Сега сигурно ще ме питате защо и Господ, и Аллах така заебаха десните пътища? Не знам. „Неведоми са пътищата Господни”.
Във връзка с ниспосланите напътствия на Аллах, в кърджалийското с. Черноочене направили сюнет на 25 момчета. Но понеже манипулацията, извършена от медицинско лице, струва 50 лв., а не всички семейства ги имали, та общината поела масрафа.
Между другото, в братска Македония здравният министър, албанец, вкара сюнета като клинична пътека. Няма как, там малцинството става мнозинство, албанският е официален език, Скопие призна Косово... Междувременно въоръжени косовари свалиха маркировката на границата между двете страни. Уж, че им се губели едни 3 000 хектара.. Истината според мен, е че докато братята македонци си търсят историята, ще си загубят географията. И не само нея...

1 comment:

Anonymous said...

Май Тацит е имал предвид и докторите...