9/24/2008

Опасните новини или защо пребиха Огнян Стефанов?

Съдържание:

Хора от ДАНС и Митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност

Георги Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичка

Алексей Петров превзе ДАНС, заплашва с гей компромати Сергей Станишев и Петко Сертов

Алексей Петров профилактира Тошо Тошев, В. Гочева, Силва Зурлева и др. медийни босове. Те бесни на ДАНС

Такситата 1280 станали шпионска мрежа за рекет, службите знаят и си траят
„Труд” и „24 часа” се сливат, почват яки съкращения. Т. Тошев и В. Гочева в битка за властта




Хора от ДАНС и Митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност
Офицерът от ДАНС Алексей Петров, известен повече като една от мутрите на прехода, е в основата на съживяването на контрабандните канали, създадени някога от Държавна сигурност. Активен помощник в това начинание е зам.-шефът на държавна агенция „Митници” Румен Божинов, известен сред колегите си с прякора „новият Самоковец”. Двамата създали стройна организация за трафик на дрога и китайско карго. Рекетът също влиза в разработения мащабен „бизнес”. Всички началници на митнически бюра в страната са привиквани в кабинета на Божинов, където са предупредени да се отчитат с финансови вноски или да се считат за уволнени. Новият шеф на митниците Христо Кулишев виждал какво става, но „отгоре” му намекнали да не си пъха носа в действията на двамата „експерти”, тъй като те работели по заръка на най-високо политическо ниво – президент и премиер. Божинов, който е бил преди години шофьор и старшина във Второ главно (контраразузнаването), вече бил пренасочил трафика на китайското карго пред Варненската митница. За шеф на същатато назначил изявения бандит Даниел Славов – Дънката, който контролирал официалната контрабанда.
Схемата за контрабандните канали е реанимирана изцяло от офицера-бандит Алексей Петров. Той бе разкрит като секретен сътрудник от бившия вътрешен министър Румен Петков. По този повод двамата се скарали, а Петров заявил на партийния функционер, че може да си намери майстора заради издънката със срещата с братя Галеви. На тази прословута среща всъщност са се уточнявали прехвърляния на синтетична дрога и кокаин от Турция и към Турция, под патронажа на служби от МВР. Част от печалбите трябвало да бъдат предадени на централите на БСП, ДПС и НДСВ. По време на правителството на Симеон Сакскобургготски с тази дейност били натоварени финансовия министър Милен Велчев и министърът на транспорта Пламен Петров. Именно в изпълнение на задачата те се срещнали с Иван Тодоров – Доктора и Петър Петров – Амигоса на яхта в Монако. Посредник на мафиотската сгледа бил депутатът от Новото време Мирослав Севлиевски, ръководен от Спас Русев, агент на българските и съветските тайни служби, но най-пред
ан на ГРУ (руското военно разузнаване). Предполага се също, че бившият член на ЦК на БКП и кандидат-член на Политбюро Стоян Марков – Стенмарк, също е замесен в схемата. За работата си в Монако Севлиевски се облажил с 500 000 евро. Всичко това станало известно на Бойко Борисов, който тогава вдигна шум, но Симеон потули случая, като освободи Петров от поста, а с Милен Велчев бе разиграна сценка с подаване и неприемане на оставка. Оттогава Велчев и Борисов са в открита война. Козови срещу столичния кмет обаче имал и Велчев, който знаел по какъв начин половинката на Борисов – Цветелина Бориславова се е докопала до шефското място в СИБанк, изгонвайки човекът на Иван Костов – Славчо Христов.
В тайните архиви на ДС се пази документ, в който буквално е записано: „Ако ЦК на БКП даде генерално разрешение за вършене на контрабандна търговия, да се поиска тази дейност да се извършва само от една търговска централа”. Разбира се тази дейност не само е била разрешена, но дълго време е ръководена от най-високите етажи на комунистическата власт. Каналите почват работа през 1966 г. Тази политика не само нарушава международните норми, но ражда черни каси с парите на данъкоплатците, създава и отглежда престъпност, злоупотребява със специалните служби, за да контролира бизнес за милиарди долари. Наред с икономическата свобода, която им е дадена, търговски предприятия като „Тексим” и „Булет” се изкушават от бързата печалба във валута чрез контрабанда на всякакви стоки.
Архивните документи показват, че държавната контрабанда стартира с трафик на швейцарски часовници към Турция. Посредник е офицер от Инженерното управление към Министерството на външната търговия (МВТ), а контрабандната сделка се сключва с договор между „Тексим” и фирмата „Арис-Жужу” на ливански търговец, базирана в Бейрут.
Постепенно дейността нараства, а в контрабандата са включени оръжия и наркотици. Второ главно управление докладва, че контрабандата се осъществява от членове на БКП, бивши партизани, активни борци против фашизма, бивши полковници от Гранични войски и оперативни работници от ДС.
Цялата дейност се е ръководела от първия зам.-министър на МВР Григор Шопов. След 10 ноември 1989 г. той се оттегли и не проговори до смъртта си.
В контрабандата са включени и сирийските служби. Второ управление на КДС установява, че същата дейност се практикува и от ДСП “Булет”, Инженерното управление при МВТ, ДСП “Деспред” и ДСП “Родопа”. Изводите, които прави, са:
- С контрабанда се занимават много централи и дейността не е запазена в тайна
- Чужденците, с които се работи, знаят за търговските централи
- Чужденците биват приемани в централите и лесно ни разузнават
- Не е добре зашифрована пристигащата стока на аерогара София и на ГКПП Капитан Андреево, където почти всички служители знаят за това
- Търговските централи не са изучили цените на контрабандираните стоки на международния пазар и в повечето случаи вземат съвсем малки комисиони.
Контраразузнаването дава точни насоки как да се централизира контрабандата и най-вече как да бъде скрита от българските граждани, на които по същото време е вменено да строят развития социализъм.
Указанията на ДС
1. В КДС контрабандната дейност да се централизира на едно място.
2. Да се издирят помещения извън София за манипулация на стоките.
3. Да се уредят с ДАИ нови номера за чуждестранните автомобили.
4. С управление „Митници” да се уреди получаването на пратките.
5. Търговците контрабандисти и да се настаняват в наши квартири.
Абсолютно същата схема са разработили днес Алексей Петров и Румен Божинов. Божинов напоследък се вживял токова много в ролята си, че обикаляйки страната заплашвал митнически шефове от името на Сергей Станишев. Използвал името на премиера по всякакъв повод и без повод. Именно той преразпределил през кои митнически бюра да минават определени контрабандни канали. Алексей Петров пък гарантирал оперативното им осигуряване чрез ДАНС.
Тази дейност не останала скрита от погледа на представителката на ЦРУ за България. Дипломатката отправила няколкократни запитвания до МВР и ДАНС с каква точно дейност се занимава Алексей Петров. В Държавния департамент имало сведения, че държавни структури се занимават с напълно незаконна дейност, а ръковоствата на ДАНС, МВР, Митниците и финансовто министерство си затваряли очите. За Финансовото разузнаване и Икономическа полиция дори вече не се говорело, тъй като американците показали, че знаят за хора от тези служби, които работят открито със сенчести групировки.
Всъщност истинската причина за разговорите рано сутрин в ДАНС със Златомир Иванов – Златко Баретата и Николай Маринов – Малкия Маргин нямали нищо общо с националната сигурност. Двата били привикани по идея на Алексей Петров, за да им се обясни, че трябва да свият бизнеса си, защото в момента други групировки са овладяли митническите пунктове. Просто били предопредени, че държавни и партийни структури са поели контрабандата и другите да се оттеглят, защото в противен случай ще имат големи проблеми.
Част от плана за тотален контрол над контрабандния трафик включвал и реабилитация на известните като братя Галеви от Дупница. По идея на ДАНС подкупния водещ на бТВ Николай Бареков отишъл да води предаване от Дупница с двамата бизнесмени, които владеят целия район. За „услугата” той получил 50 000 лева. Още няколко медии са получили задача да лъскат имиджа на дупнишките бизнесмени.
До момента тази дейност оставала скрита и за парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност. ДАНС по същество били извън контрол, което давало възможност на разпасалия се личен съветник на Петко Сертов – Алексей Петров да прави каквото си иска.
Още по-странно е мълчанието на премиера Сергей Станишев и президента Георги Първанов, които били наясно какво се случва в новата служба.



Георги Първанов хвана трипер от 15-годишна ученичка

Президентът Георги Първанов пипнал трипер от 15-годишна девойка. Болестта била диагностицирана от лекари в правителствена болника в кв. „Лозенец” в София преди около два месеца. Екипът медици изпаднал в паника, защото не знаел как да съобщи на държавния глава неприятната новина. Наложило се първо да се посъветват с началника на канцеларията на президента генерал Никола Колев, бивш началник на Генералния щаб. Именно на него се паднала честта да уведоми върховния главнокомандващ, че е заразен.
Като научил лошата вест Първанов се разпсувал като каруцар, разказвали по-късно свидетели на реакцията. Поведението му нямало нищо общо с образа, който хората са свикнали да виждат по телевизията.
Всички доктори, които били в течение на опасната тайна, били предупредени да си държат устата затворени, ако искат да не им се случи нещо много неприятно. Лично генерал Колев раздавал заплахи из правителствена болница сякаш е военно поделение.
Същият следобед на разпит били извикани всички офицери от Националната служба за охрана, които са в екипите по осигуряване на президента. Разпитвали ги генерал Колев и бригаден генерал Димитър Радославов Димитров, началник на Националната служба за охрана и бригаден генерал Стоян Томчев, заместник началник на НСО. Гардовете си признали без бой, че преди време, когато президентът бил на лов някъде в Старозагорско, те били изпратени да докарат някаква девойка, с която имало предварителна уговорка за среща с държавния глава. Взели ученичката от уреченото място и я доставили на Първанов. Какво е ставало след това, те не знаели.
Очевидно е обаче, че не са чели теми за матурите. Момичето след два часа било върнато обратно и предупредено да забрави за срещата. Ако потрябвала, те щели да я намерят отново.
След няколко дни Първанов усетил първите обезпокоителни симптоми. Пред лекарите се опитал да обясни, че вероятно е получил някакво възпаление на пикочните пътища или отделителната система. Медиците си глътнали езиците, защото помислили да не е направен опит за отравяне на държавния глава. Изследванията обаче доказали първоначалните им опасения, след огледа на капките по бельото на Първанов, че става дума за обикновен трипер. Кожно-венерическите спецове изтръпнали от констатацията. Притеснявала ги само реакцията на високопоставения пациент, а не случилото се. През последните години те се били нагледали на случаи на трипер, пипнат от политици и баровци, които ползвали сексуалните услуги на малолетни ученички и прохождащи манекенки. Повечето от тях били от провинцията и водели неконтролиран сексуален живот.
Драмата в случая с Първанов била в това да не научи съпругата му Зорка Първанова. Скандалите в семейството напоследък били все по-чести. Основната причина били похожденията на Георги Първанов. Той нямал задръжки и се пробвал на всяка фуста, която му се мернела пред очите. Само журналистките Велислава Дърева и Венелина Гочева са в безопасност по разбираеми причини, ехидничели гардовете на президента.
Те бързо разпознали и репортерката, за която Люба Колезич пише в „Уикенд”, че се хвалела как я опипвал президента в кабинета си. Според тях ставало дума за Борислава Радоева от „Монитор”.
Още като председател на БСП пък Първанов имал любовна афера с друга репортерка – Мира Баджева, любовница на главния редактор на „Нощен труд” Димитър Шумналиев. Първанов се хвалел, че Баджева е голям майстор на оралната любов. Колегите й и досега спорят кои качества са използвали и двете – Радоева и Баджева за професионална кариера – разтворените крака или острите пера. Засега мненията клонят към сексуалните им таланти. Тази тема, за проститутките в журналистиката, ще я развием отделно, за да разберете, че свободата на словото у нас означава свобода на поведението и много, много порнография.
Интересно дали ще се отпуснат пари за лечение на тийнейджърката, заразила Първанов с трипер, по линия на президентската инициатива „Българската Коледа”, шегували се помежду си лекари от база „Лозенец”.
Алексей Петров превзе ДАНС, заплашва с гей компромати Сергей Станишев и Петко Сертов
Офицерът от ДАНС Алексей Петров е реалният господар в агенцията. Той вече кадрувал в специалната структура: казвал кой да бъде повишен, кой да си ходи и какви заплати да получават служителите. Всеки ден е в кабинета на Петко Сертов. Хвали се, че притежавал гей компромати срещу премиера Сергей Станишев и директора на ДАНС Сертов, с които ги държи в шах, разказват негови колеги от Държавната агенция за национална сигурност. Не стигало това, ами от известно време Петров се разпрострял и в агенция „Митници”. Там също нареждал кой да остане и кой да „хваща пътя”. С ортака си Румен Божинов, зам. Шеф на митниците, привиквали началници на регионални бюра, както и завеждащи отдели и направления, на които предлагали да си платят оставането на поста. Цената варирала от 50 000 до 200 000 евро, в зависимост от заеманата позиция. Самият Алексей Петров лично посетил митническите пунктове в Свиленград, Шумен, Горубляне, Калотина и др., където организирал канали за контрабанда. Навсякъде се разпореждал от името на началника си Петко Сертов, често използвал и името на премиера. За шефа на митниците Христо Кулишев казвал, че е „кукла на конци” и е сложен временно, колкото да има шеф, но че е безгласна буква. Митничари не смеели да се оплачат, защото Петров ги заплашвал, че ще бъдат уличени в кражби чрез подставени лица и лъжесвидетели. Притискал ги още с обещания да им уреди „разходка в прокуратурата и ДАНС”, за което от Брюксел щял да получи само похвали.
Нашият сайт единствен предупреди преди седмица, че Алексей Петров, в „съдружие” с бившия шофьор и старшина от Държавна сигурност Румен Божинов, който се хвалел с диплома за висше, придобита във Виетнам, възстановяват държавните контрабандни канали за дрога и чуждо карго. За целта те създали график на дежурните екипи по ГКПП по нашите граници, през които да се движи стоката. Парите се отчитали на него или на отговорника за Варнеската митница Даниел Славов – Дънката, известен бандит и мошеник. Говори се, че Дънката, който въртял преди време контрабанда с Косьо Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора, е предложен за офицер от покровителя си Алексей Петров. Засега Сертов отказвал, защото това щяло да компрометира службата, но Петров настоявал това да стане по линия на контрабандата. Всъщност Дънката щял да „пее” срещу конкурентите в трафика, за да бъдат отстранявани и да се отваря поле за каналите на Петров.
Офицерът Алексей Петров, известен в обществото преди всичко като една от мрачните фигури в престъпния свят и силовите групировки, е роден в Тетевен. Има участие в много фирми и дружества, някои от които „Кайлъка ресурс” АД, застрахователната компания „Лев инс”, „С експрес груп”, Лев корпорация, сдружение „Гражданска самозащита”, сдружение спортен клуб „Левски”, сдружение „Съюз на бившите барети”, „Спортак интер холдинг С.И.Х.” и др.
Преди дни собственикът на ФК „Левски” Тодор Батков изригна срещу спортен клуб „Левски”, който стопанисва хотел на „Герена”, в който се подвизавали проститутки и гърмяла чалга от сутрин до вечер, а цигани сутеньори водели клиенти да уталожват сексуалните си страсти. Батков много добре знаел, че всичко се прави по нареждане на Алексей Петров, но не смеел да го назове по име, за да не стане голям скандал. В същото време Петров заявил пред приятели, че щял да гръмне Бай Ганьо-Батков в шкембето и да се реши въпроса с „Левски” в полза на изгонения Наско Сираков.
Главният прокурор Борис Велчев бил сигнализиран, че цялото имущество на българските митници „по случайност” вече е застраховано в „Лев инс”. Същото се отнася и за имуществото на ДАНС. Велчев дори разпоредил проверка, но тя била моментално спряна от Алексей Петров, който се оплакал на Петко Сертов, а той от своя страна помолил Сергей Станишев да се намеси за спиране на ровенето. Предполага се обаче, че гневни от нахалството на „колегата” Петров офицери от ДАНС са уведомили европейските структури за контрол, за безобразията, случващи се в новото ведомство и прокуратурата.
В следващи наши издания ще ви разкрием как в София бе създадена частна шпионска структура, която събира компромати за чужденци, политици и обикновени граждани, които след това биват рекетирани да се откупват.
Ще узнаете още как една от най-големите таксиметрови фирми, чрез шофьорите си и специални устройства, подслушва и снима ВИП клиентите си и не само тях.
Само при нас ще прочетете кой организира убийството на прокурора Николай Колев и кой стои зад атентата срещу спътницата в живота на Бойко Борисов – банкерката Цветелина Бориславова.
Ще разберете и какви услуги е правела самата Бориславова на тайните служби в стаи на парк-хотел „Москва”.



Алексей Петров профилактира Тошо Тошев, В.Гочева, Силва Зурлева и др.медийни босове.Те бесни на ДАНС

Известният отдавна като бандит и отскоро като офицер в ДАНС Алексей Петров изнесъл лекция по проблемите на вътрешната сигурност на медийни шефове. Те били официално поканени в новата сграда на Държавната агенция по национална сигурност от директора на службата Петко Сертов. Бившият съветник на премиера Сергей Станишев обещал да ги запознае с основните задачи, които решава новата структура, както и с последните големи случаи, за които представляват обществен интерес.
Понеже поканата била персонална медийните началници се изсипали накуп с мерцедеси и беемвета за над 1 милион лева, а шофьорите им останали да ги чакат в колите.
На поканата се отзовали с ентусиазъм Силва Зурлева, шеф на Нова телевизия, Венелина Гочева, главен редактор на в. „24 часа”, Славка Бозукова, главен редактор на в. „Стандарт”, съпровождана от своя любовник и директор на изданието Димитър Недков, наскоро изпъден от масонската ложа на Ралчев, Уляна Пръмова – генерален директор на Българската национална телевизия, Тошо Тошев, главен редактор на в. „Труд”, Димитър Иванов – Митьо Гестапото, собственик на в. „Земя” и някогашен шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност и други.
След като получили кафе и минерална вода, медийните величия били тотално шокирани от появата на всеизвестния бандит Алексей Петров. Без много обяснения той се заел да профилактира гостите, като се обръщал към тях, наричайки ги „известни журналисти”.
Пръв не издържал гаврата и се възмутил Тошо Тошев. Той запалил вечната си пура и демонстративно се правел на разсеян, разговарял с колеги и не обръщал внимание на обясненията на офицер Петров за елементите на националната сигурност и заплахите от тероризъм. „Тоя мошеник едва оцеля в няколко атентати срещу него от други мутри, сега ни чете морал!”, възмущавал се открито Тошев.
Леко учудване демонстрирал и Димитър Иванов – Митьо Гестапото, който се смятал за по-вещ от лектора по темата. Петко Сертов обаче се бил скрил и нямало на кого да се оплачат и да излеят гнева си големците от медиите. Гестапото е стар познат с Алексей Петров, а през последните години посредничел за охраната на ВИП-персони, за което получавал тлъсти комисионни от Петров. В случая благодарностите не били заради парите, които Петров изкарвал от новобогаташите, а защото успявал да ги подслушва и дори да ги заснеме, без те да разберат, в доста пикантни ситуации. По този начин се сдобил със CD, на което имало богата дама, която прави свирка на млад мъж, който бил любовник на нейна приятелка. Порно случката се разиграла в Боровец. С посредничеството на Гестапото Петров получил достъп и до компанията на млади вдовици на убити подземни босове, които купонясвали с наети мъже и си организирали вихрени оргии, някои от които в комплекс „Макси” на „Симеоновско шосе” в столицата. След това П етров рекетирал дамите за още пари.
Накрая Тошев не издържал и станал да си ходи. След него и други почнали да се извиняват, че имат спешна работа и дори обяди с министри.
Час след уникалното профилактиране Димитър Иванов се обадил на съпартийци от Висшия съвет на БСП и директно ги попитал: „Какво става бе, на тоя Сертов чавка му е изпила акъла. Как може да ни пуска Алексей Петров да ни облъчва. Това е безобразие!”
Тошо Тошев и Венелина Гочева от своя страна веднага се обадили на президента Георги Първанов и му разказали какъв шок са преживели. Върховният главнокомандващ обещал лично да разбере, защо и как Петко Сертов е стигнал до идеята да организира лекции за националната сигурност с лектор Алексей Петров, известен повече с интересите си в наркобизнеса, контрабандата и охранителния бизнес, отколкото с научните си занимания.
Името на Алексей Петров бе замесено в скандала с МВР отпреди няколко месеца. Първо бившият шеф на ГДБОП ген. Ваньо Танов заяви пред парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, че е имало посредник на срещута между Румен Петков и известнте братя Галеви от Дупница. В своя хашлашки стил тогавашният министър Петков пред същата комисия открито се изцепи, че Танов е „осветил” офицер на прикритие и това е Алексей Петров.
В последствие самият Петров отправи открити предупреждения към ген. Танов да спре да говори и по адрес на столичния кмет Бойко Борисов. Връзката и враждата между Борисов и Петров е много стара, още от времето, когато те са били съдружници във фирма „Будо инвест” ООД. Третият собственик на фирмата е бил небеизвестния бандит Румен Николов – Пашата, който също е бил барета в МВР в предишния си живот на нормален гражданин. Според оперативни данни от онова време, служители на фирмата са се занимавали с рекет и магистрални нападения. Когато стана главен секретар на МВР обаче Борисов замел следите от противозаконните си подвизи извън закона. Именно тогава той се разбрал с Пашата да му е връзката с Младен Михалев – Маджо и останалите сикаджии. Двамата обаче били изцяло срещу Алексей Петров, който ги презирал, че са долнопробни мутри. По същият начин той се отнасял с тях и като председател на Българската федерация по карате.
Офицер Петров е експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, заявил шефа на ДАНС Петко Сертов, когато му се обадил Георги Първанов. Той допълнил, че няма недоразумение и противоречие, тъй като Петров е на щат при тях. Първанов обаче го посъветвал по-малко да го показва, защото хората се дразнят, а и не е съвсем ясно повече престъпник или повече офицер е Петров.
Алексей Петров е „доктор по педагогика”. Спорна фигура в подземния свят. Тези, които го познават добре, считат, че с лекота предава и колегите си от службите и техни планирани операции срещу бандити, за което получава огромни суми. В същото време не се колебае да „закопае” и аверите си от ъндърграунда.
„Ще го шибат манафите с камшик, щото е гаден предател и мазник!” Такава била реакцията на подземен бос, когато научил, че Алексей Петров се заел с покровителството над наркоканал, минаващ от Турция през България. В организирането на новата мрежа участвал лично и доскорошния главен секретар на МВР Валентин Петров, по заповед на министър Румен Петков. Под предтекс, че се проверяват канали за внос на стоки, те всъщност задействали свое трасе за доставка и разпространение на наркотици. „Трябва да осигурим брашънце и пудра захар за дечицата”, обичал да казва Алексей Петров на другия Петров, генерала.
Когато разбрали, че Алексей Петров е офицер от службите, служители на МВР били готови да си хвърлят оставките. „Жална им майка и на МВР, и на държавата щом престъпници се грижат за сигурността!”, заявил шеф на една от службите. Хората били бесни, че професията се компрометира от подобни типове, които колят и бесят” в системата. Те били сигурни, че това е идея на политиците и най-вече на БСП, за да се осигуряват големи потоци пари от незаконна дейност.
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ СЕНЗАЦИИ, КОИТО ЩЕ РАЗТЪРСЯТ ДЪРЖАВАТА.
В следващите ни емисии: Очаквайте втора част за подвизите на Алексей Петров в ДАНС. Ще научите как държавата възобнови нелегалните канали за дрога и китайско карго. Как Петров си създаде частна система за следене на граждани, политици, бизнесмени, дипломати и чужденци чрез таксиметрови шофьори. Ще научите също как представителката на ЦРУ в американското посолство в София реагира на действията на Алексей Петров и неговите покровители, а също и реакциите на Държавния департамент по повод събирането на огромни суми за партиите в митническите управления.

Такситата 1280 станали шпионска мрежа за рекет, службите знаят и си траят

Софийските таксита 1280 не само превозват пътници, но ги записват и следят. Това установили службите на МВР след оплакване на граждани, че са рекетирани от служители на фирмата. Оказало се, че такситата са на фирма „Такси С експрес”, която е част от „С експрес груп” на офицера от ДАНС Алексей Петров. Същият бе осветен като специален агент на прикритие на службите от ексвътрешния министър Румен Петков. Това стана по време на разразилия се скандал в МВР през пролетта. Пред вътрешната комисия в парламента бившият шеф на ГДБОП ген. Ваньо Танов призна, че има сведения за организирана среща между Румен Петков и „оперативно интересните” братя Галеви от Дупница. За срещата посредничил човек на службите. Още на следващия ден Петков назова тайнственото лице - Алексей Петров, бивша барета, действащ деятел по карате, обект на множество разследвания за криминални деяния, мишена на два атентата.
Именно Петров организирал чрез такситата си проследяване на чужденци, дипломати, политици и бизнесмени. Службите се добрали до сведения, че са записвани разговори, дори са правени снимки на някои обекти. Частната шпионска мрежа действа по схемата на секретната ДОИ, като направо дублира нейните функции. Сведенията обаче не отивали за анализиране на вътрешната сигурност, а за обсъждане за рекет. В сайта на фирмата е публикуван следния рекламен текст: “Такси С Експрес” има сключени договори за корпоративно или VIP обслужване с най-реномираните хотели, заведения, фирми и предприятия на територията на град София и околните райони”. Какво означава това, всеки може да се досети. Подпийнали бизнесмени били засечени в любовни акции и след това трябвало да се откупуват. Други пък били изненадвани от пуснат запис на техни телефонни разговори с поверителна информация.
Такситата осигурявали и девойки за важните клиенти. Често манекенки от Ексайт моделс, Елит моделс, Стаки моделс, Визаж, Ексграунд, Ивет фешън и др. били доставяни на баровски компании и на мераклии богаташи и политици, както и на чужди граждани и дипломати. Срещу прилична сума или просто под заплахата от разобличаване какво работят, те разпитвали клиентите и ги записвали. Със специални видеокамери пък хора на Алексей Петров заснемали доста пикантни сцени от нощния живот на елита. Така бившата барета и сегашен личен съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов създал прелюбопитна видеотека.
Когато службите поискали да го разобличат и с него да се заеме прокуратурата, Алексей Петров обяснил, че става дума за мрежа от информатори, която осигурявала ценни сведения за националната сигурност. С този аргумент Петко Сертов спрял разработките срещу своя доверен човек, който след това се шегувал, че курвите и бакшишите са по-добри агенти от много щатни сътрудници на службите. Не е ясно само какво му е обяснението за дрогата, която част от такситата му доставят на определени адреси и хора. Мълчи се също за участието на полицейски служители в цялата тази схема. Нещо повече, колеги на Петров твърдят, че в информационната мрежа Петров е включил и офицери от Националната служба за охрана към президента. Оттам той черпел безценна информация за срещите и разговорите на политици и министри, включително на държавния глава Георги Първанов и премиера Сергей Станишев.
Най-пълни били папките с изобличаващи текстове и фотоси на бившия флотски офицер и сегашен милионер Митко Събев, собственик на 47% от Петрол холдинг. По време на посещенията му в София била следена всяка негова стъпка и срещите му. В списъка е и бившата му съпруга Петя Славова, която пък била заснета в подпийнало състояние на различни партита. Петров твърдял, че има доказателства за това, че Славова е плащала на журито на Винарията в Пловдив, за да спечелят нейните вина и ракии ежегодните конкурси. Имало изобличаващи документи и за това как Славова е придобила акциите си в Инвест банк с активното съдействия на бивши ченгета от Държавна сигурност и най-вече на някогашния й любовник ген. Любен Гоцев.
Изнудван бил и малко известния Петър Ненков Петров, един от босовее в колбасарския бизнес. Той бил рекетиран със сведения за далавери, които е правил по източване на пари от САПАРД, както и с присвоени милиони от ДДС. Петров му обещавал спиране на разработки срещу него срещу откупуване.
Същата мярка била прилагана периодично и среще Георги Гергов, близкият приятел на президента Георги Първанов. Той дори веднъж се оплакал на държавния глава, но това не го избавило от Петров.
Списъка е дълъг, някой път ще го публикуваме целия. Общо около 70 бизнесмени от различен калибър са „клиенти” на офицера от ДАНС Алексей Петров. Сред тях има прелюбопитни имена. Снимки запечатали дори див секс между пияна известна бизнес дама от туристическия бранш с шофьор, на когото след това платила, за да си трае.
Наши източници смятат, че в кампанията срещу собственика на Първа инвестиционна банка Цеко Минев, пръст имал и вътрешния министър Румен Петков, който играл в комбина с Алексей Петров по очернянето на банката преди няколко месеца. Освен няколкото милиона, които Минев пръсна за спешна реклама, той броил 2 милиона на Петков да му „помогне” в трудната ситуация, което плевенчанинът сторил на драго сърце…
Най-често рекета се осъществявал срещу хора, които пречат на бизнеса на самия Петров. Става дума за бивши негови съдружници и колеги от спорта и МВР, които днес са в бизнеса с дрога и китайско, дубайско и турско карго. Митниците са любим обект на Петров. Вече сме писали за това. Доскоро той е бил толериран от Румен Петков и главния секретар Валентин Петров да следи производството и реализацията на синтетична дрога. Сега обаче министъра и генерала са аут и Петров се ориентирал към новия си началник Петко Сертов. Доколко обаче Сертов може да се довери на своя съветник е друг въпрос. Дали Сертов знае, че Петров често се среща с един свой друг началник от времето на правителството на Иван Костов – ген. Атанас Атанасов. Именно Атанасов е човека, подписал предложението Петров да бъде произведен в офицерски чин в системата на контраразузнаването. На него пък му го препоръчал горещо главния прокурор по онова време Никола Филчев, който имал устна договорка с вътрешния министър Емануил Йорданов. Документите по това назначаване са в МВР и могат да бъдат проверени. Интересно е дали Сертов ги е виждал и дали е докладвал за тях на премиера Сергей Станишев.
• Очаквайте нови разкрития за брака между мафията и службите ни. Това, което ОЛАФ засега пропуска, ще го намерите при нас, по-късно и при тях. Американските и британските партньори са по-напред с материала. Вервайте ни.



„Труд” и „24 часа” се сливат, почват яки съкращения. Т. Тошев и В. Гочева в битка за властта

С 30 на сто съкращения във вестниците „Труд” и „24 часа” започва постепенното изтеглане на медийната групировка ВАЦ от България. Паника тресе двете редакции. Започва битка за оцеляване на журналисти и техническия персонал. До есента една трета от редакционните колективи трябва да освободи бюрата в т.нар. „флагмани” на периодичния печат. Чистката ще засегне дори непоклатимите до момента главни редактори Тошо Тошев и Венелина Гочева. Но и това не е всичко. Двата вестника, които кой знае защо се наричат конкурентни, вече са с намален обем и излизат в скромните 48 страници. Една от причините е спада на рекламните приходи с над 2 млн. само за първите три месеца на 2008 г.
Все повече рекламодадатели се отдръпват от вестниците, чийто тираж се смъква всекидневно. „Труд” се държи на критичната граница от 70 000 бр., а „24 часа” пада до 50 000 бр. и надолу. Това е бройката, която се печата, но колко остават непродадени и се бракуват, е фирмена тайна, известна само на германската разпространителска фирма „Стрела”, оглавявана от бившия служител на Държавна сигурност Тодор Атанасов, който се представя за бивш дипломат.
Драматичното състояние на рекламата в голяма степен се дължи на „усилията” на рекламната шефка Мелания Рашева, която от сътрудник в някогашната многотиражка „Кремиковски металург” и секретарка се превърна за една нощ в рекламен специалист. Всичките й опити да съживи интереса на рекламодателите към „Труд”, „24 часа”, „Жълт Труд”, „Нощен Труд”, „168 часа”, „Фермер” и още няколкото издания на ВАЦ се провалят тотално. Опитите за реанимация с незаконното продаване на книги и CD по реповете, също не дават резултат. Но това е само част от проблема. Истинската драма е в модела на управление, наложен от Тошо Тошев и Венелина Гочева.
В редакциите като ток преминава и новината за сливане на двата „флагмана” в един. На първо време обединението ще започне с това, че различна ще остане само информационната част на изданията. Всичко останало ще бъде еднакво.
Голямата чистка щяла да стартира първо в екипите в провинцията, които ще бъдат трансформирани в кореспондентски бюра с по няколко човека, които ще захранват редакциите в София и ще пълнят някакви странички в областните центрове. Тошев и Гочева вече са набелязали кои хора ще бъдат натирени, но пазят списъците в тайна, за да не избухне недоволство. От сега е ясно, че ще се спасят най-близките на ръководството.
От 1 септември 2008 год. било възможно да спре издаването на „Нощен Труд” и „Жълт Труд”, които отдавна са в криза. До месец ще се реши и съдбата на „168 часа”, който бе изоставен от едни от най-добрите си журналисти. Те напуснаха преди няколко месеца, несъгласни с жълтия модел на списване, както и с поръчковите материали, които се публикуват във всеки брой. Главният редактор Николай Пенчев така и не могъл да ги спре нито с обещания за по-високи заплати, нито със заплахи, нито с някакви нови идеи за съживяване на вестника, създаден някога от Петьо Блъсков и достигнал по негово време невиждан за българския медиен пазар успехи.
Съдбата на Тошо Тошев щяла да се развие в две посоки. При първият вариант той си тръгва, плаща му се обезщетение и му се изкупуват акциите от вестника, които той притежава. Така постъпили германците преди време с неговия първи заместник Николай Стефанов, а след това и със Захари Главчовски, основателят на „Анто Труд”. Все още не е уредено положението на Пламен Каменов, който също има малък дял и който бе изхвърлен от главното редакторство във в. „Нощен Труд” и бе настанен на синекурна длъжност във Вестникарска група България, както се нарича ВАЦ тук. Втората възможност за Тошев е да убеди германските собственици в Есен, че е в състояние да ръководи нов продукт, сбор от „Труд” и „24 часа” – нещо като „24 часа Труд” или „Труд 24 часа”.
В същото време упорито се говори, че Венелина Гочева е пътувала тайно до Есен и е предложила услугите си на издателите, като обещала да създаде мегаредакция и мегаиздание, ако дадат на нея поста общ главен редактор. Никой обаче не взел насериозно думите й, твърдят преводачи, които посредничили в събеседването. Не помогнали и обещанията, че ВАЦ ще продължи да се ползва от закрилата на президента на България, министър-председателя, както и на бъдещия премиер Бойко Борисов.
Усещайки недоверието на собствениците Гочева решила да си осигури бъдещето с посланически пост. Дори се похвалила пред свои близки, че Георги Първанов й дал дума да я направи дипломат в някоя от големите ни мисии, най-вероятно в Москва. Този вариант бе описан още преди време от в. „Уикенд”, но бе опроверган в писмо от ВГБ. То обаче не бе подписано от германския управител, а от прокуриста на пресгрупа „168 часа” Лъчезар Павлов.
Има и трети вариант, който бил възможен засега на 50 процента. Това е Никола Кицевски, сегашен първи заместник на Тошев и шеф на издателска къща „Труд”, да поеме обединеното командване. Като дългогодишен журналист, той би могъл да се справи, смятат служители на ВГБ, визирайки опита на Кицевски, натрупан като кадър на БТА и бившата Държавна сигурност.
Този вариант обаче криел риск от протестна реакция в „часовете”, където любимецът на Венелина Гочева - Борислав Зюмбюлев – щял да остане на сухо. Освен него ножицата на съкращенията щяла да обхване и други заместник главни редактори, които сега си живеели перфектно с големи заплати и нула възможности.
Решението на ВАЦ е начало на изтеглянето на групировката от България. Икономическите показатели спадали, което не се харесвало на собствениците. Освен това централата в Есен била задръстена от сигнали за корупция и конфликт на интереси в ръководствата на двата всекидневника. Намеренията на групировката били да се свият постепенно изданията откъм човешки ресурс, да се намалят обемите им, през което време да се подготви за продажба Полиграфическия комбинат „Димитър Благоев”. Германците придобили великолепната сграда на пъпа на София по доста криминален начин от някогашните собственици на „Работническо дело”, а след това на „Дума”. Вече се чували гласове прокуратурата да се заеме с тази тайна приватизация, която е ощетила държавата и българския данъкоплатец с милиони. За да избягнат скандалите, ВАЦ щели да се изтеглят и да оставят тук обединения нов-стар вестник, чрез който да прокарват своето влияние в политическите и бизнес кръговете в България. Не остана и помен от грандиозния план на германците да развиват вестникарска индустрия с откриването на супер печатница във Варна. Проектът претърпя тотален крах, а машините, които бяха докарани от Германия, отпътуваха за Хърватска. Равносметката е загубени милиони от погрешни инвестиции и още по-погрешни разчети.
В момента в „Труд” и „24 часа” работят по над 170 души журналисти, които воюват всеки ден със зъби нокти да си вкарат дописките в броя. Раздутият щат е дело отново на двамата главни редактори, които ползват реално труда на 30 качествени редактори и репортери, а на останалите бройки се разчита за обслужване на различни интереси. Това отдавна създава напрежение в редакциите, но поради страх от изгонване, много от журналистите си траят. Съкращенията обаче ще засегнат точно кадърните и професионалистите, защото другите, които са от т.нар. приятелски кръгове до шефовете, няма къде да си намерят работа, а никой не би ги взел, коментират кадри от двата вестника.
В момента във ВАЦ тече и вътрешна ревизия за извършените ремонти през последните години в Полиграфическия. В Есен получили сигнали от служители в София, че управителите от българска страна Тодор Атанасов и Пламен Тенев са злоупотребили с огромни суми покрай ремонтите и закупуването на нова техника. Имало съмнения, че са наливани пари във фирми на техни близки, а събираните оферти били фалшифицирани като подставени фирми завишавали нарочно цените, за да спечелят правилните фирми. Далаверата обаче била на път да бъде разкрита. Подобно било положението с транспортните разходи, брака и командировъчните на някои журналисти и началници.

2 comments:

Anonymous said...

Браво докторе! Обществеността трябва да знае, че хората с болни мозъци, които си позволяват да поръчат пребиването на журналист почти до смърт НЯМАТ ПРАВО да са членове на това общество!

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." Франсоа-Мари Аруе ВОЛТЕР

Anonymous said...

Слагаш си главата в торбата, Докторе. Дано не седим и заради тебе в градинката на "Седмочисленици"!
П.С. Абе ти наистина ли вярваш за президента и 15-годишната?! Наивник!