9/18/2008

Книгочейндж

Винаги съм си представял Рая като Библиотека.
Хорхе Луис Борхес

Братя, всеки един от нас има по погрешка по някоя книга в два екземпляра. Аз например наскоро, като си рових из библиотеката, открих, че имам два екземпляра от страхотната книга на Луи Фердинан Селин „Пътешествие до края на нощта”. И същевременно ми липсват книги на любимия ми Казандзакис. Затова разменям Селин за
"Капитан Михалис", "В дворците на Кносос", "Аскетика" или "Рапорт пред Ел Греко". Или пък за „Добър ден тъга” на Франсоаз Саган. Отворен съм и на други предложения.
Пък ако някой не иска размяна, а кеш, готов съм и на това, стига да не реже глави до кръста.
Чакам предложения.
Тони Филипов, д-р

10 comments:

Тони Тончев said...

D-re,podarqvam Vi s udovolstvie"Kapitan Mihalis"sreshtu statiq s avtograf.Blagodarq za vsekidnevnoto udovolstvie,koeto chesto se izrazhda i v ne tolkova priqtni misli,no kakto glasi lubimiqt mi aforizum"Neshtata ne samo che na sa taka prosti,te prosto ne sa taka".

Anonymous said...

Докторе, много си разглезен! Разходи се до пл. "Славейков" де! Там стари книги - на килограм!

TT said...

А, като се хванах се сетих - как да се снабдя с втората книга, от месец я търся???
Ама за замяна ми се дават само историите на БКП - имам рядък екземпляр "Милиционерската версия", затова съм готов на покупка на дневниците при същите условия ( за главата )

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

За съжаление втората книга я няма никъде. Ако се навие издателят да я допечатаме, ще съобщя.
Тони Филипов, д-р

Anonymous said...

Който търси, намира! Постоянството се възнаграждава. Чак се изненадах от себе си. :) tt, точно преди месец си намерих втората от книжарници "Лексико". Но вероятно се намират бройки из провинцията или в софийски книжарници от предградията.

Червена бабичка следотърсачка

TT said...

anonymous благодаря за "куража". Виж доктора колко безотговорно се отнася към творчеството си... вместо да архивира едно файлче с автограф...Иначе аз основно по провинцията я търся (където ми е средата на същетвуване), ама онзи ден в Джебел като питах за книгата на д-р Филипов ми казаха, че медицинска литература най-блико в Кърджали мога да намеря!!!

Anonymous said...

Той че си има файлчата, има си - не е логично да няма. Дай пощенски адрес и ще ти пратя преснимано копие от моята. Или дай мейл, на който да се разберем.

Червена бабичка - горда собственичка на Бялата книжка с очички

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Проверих в книжарници "Лексико". Имали са книга втора на "Из делниците...", но са я свършили. Издателят дава известни надежди за допечатка. Ще ви държа в течение.
Тони Филипов, д-р

Anonymous said...

Anonymoust техниката нещо ме....,а доктора плацика с купешки лафове за издатели,ама нейсе, ние пенсиите сме свикнали....
На ttaschukov@abv.bg съм. Предварително за което благодаря.

Anonymous said...

ОК, ще ти отговоря на мейла. Без да съм адвокат на Доктора, но пък съм запозната, ще ти кажа, че издателското племе обикновено се съобразява само със себе си, а не с авторите. Така че не търси вина там, където няма.

Червена бабичка с компютър