9/24/2008

24 септември 2008 г.

От всички политици само Доган не уважил Независимостта. Пратил Етемката да го представлява. В "Новинар" се възмущават: "Доган се отнася към българската независимост със същото пренебрежение, с което се отнася към задълженията си като депутат, т.е. дреме му на..."
Нали ви казах... Доган му е мъка, че ако не беше Независимостта, днес Ердоган можеше да управлява Турция с мандата на ДПС...
И Станишев... Скучен е като учебник по латински, дет вика Сирачето. Докато му слушах глупостите, се сетих за един сляп, дето намерил парче шкурка. Опипал го внимателно и рекъл: "По-голяма глупост от тая не бях чел."
И ораторите се заикват... Така рекъл Фердинанд, инак рекъл... Накрая, помнете ми думата, ще изкарат на царя дедо му голям патриот и родолюбец.
Макар че и ний не сме баш невинни... От Маркс съм запомнил: "На една нация, както и на една жена не се прощава минутата слабост, когато всеки срещнат авантюрист може да я похити." Пък ний са оставихме и на дедото, че и на унуката. Сега още един се тъкми да ни похищава. И ние после пак ще кажем "Ах..."
По повод чакащия Бареков пише в "Стандарт": "Като демократ по душа, Борисов разумно остави неговата пловдивска структура да води самостоятелна политика, сякаш независимо от неговото мнение. Но като не получи съвет от своя лидер, пловдивският генерал Кюмюрджиев направи стратегическа грешка."
Няма да спорим дали Бойко е демократ по душа. Не за друго, ами щото Бареков сам си спори със себе си: "Дойде времето Борисов да си припомни добрите години в МВР и да започне да управлява ГЕРБ под пагон и с твърда ръка."
Ма не може бе, Бареков, как с твърда ръка, като е демократ по душа!
Що бе, майна, не намериш некой голям камък, па да блъскаш, да блъскаш... Няма никакъв риск, най-много да ти се подредят мислите...
Чел съм, не го помня лично, че в "Литературен фронт" имало рубрика под заглавие "Така не трябва да се пише". Дали да не се възстанови под некаква форма?

"Прозрачност без граници" съобщи корупционния индекс за България. Не само че нямаме грам напредък в борбата с корупцията, ами имаме и назадък. Паднали сме от 4.1 на 3.6. При средно за ЕС 6.5. Да, дето се вика, лошото нема дъно. Сега пак ще ни разнасят европейските медии като прасе блажен вестник...
Костов такъв-онакъв, обаче добута от 2.9 до 4.1. Знаете, че наша милост по-скоро парче дзифт (асфалт) би изял, нежели да похвали Костов, но това показват бездушните цифри. Мамалигарите ни изпревариха дори.
И се сещам какво викаше Любо Панталеев от БСП за управлението на СДС: "При сините корупцията е като диарията - трудно може да бъде устискана."
Панталеев, сега що не чуруликаш? Щото нали, "Диарията е самотно занимание"...
Да би живял днес Какавидов ("Службогонци"), пак би казал: "Славни народни пирати"! И хич нямаше да е смешно, а щеше да си е съвсем на място...
Ало, пенсиите! Честито, бе, да почерпите! Дедо Коледа тая година е социалист. Правителството решило - по 150 лв. надбавки. Ама вие сега почерпете, щото и инфлацията трябва да руча.
Ей, братя от последната възраст, измислих как можете да си удвоите парите. Сгъвате ги на две и ги мушкате под възглавницата. Друг начин няма...
Ей, знаете ли какво пише на гроба на Казандзакис: "Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо. Аз съм свободен". Така погледнато, по-свободни от вас нема. Между другото и Казандзакис е бил социален министър, като Масларова...
Абе, следите ли драмата с 84-годишния Мохамед Бело в Нигерия? Арестували го. Отказал да изпълни разпореждането на шериатския съд да се разведе с 82 от общо 86-те си жени. Защото според мюсюлманските закони може да има до 4. Съдът отказал да го пусне под гаранция. Сигурно има опасност да укрие улики...
86 жени! Ебаси! Това от друга страна значи 86 тъщи! Два икаруса тъщи! Представям си как от Благоевград ми тръгва не тъщата с един рейс, а два рейса с моите тъщи. И как 86-те ми жени хукват по магазините... И 170-те ми деца... Не, това не мога даже и да си го представя.
Пък оня ден четох какво направил с тъща си Киану Рийвс, дето го превъзнасят, че бил много привързан към нея. Обадил се в полицията и съобщил, че старата дама ужка искала да се самоубие. Петима полицаи нахлули в дома й, съборили я на земята и й счупили ръцете и краката, та да не може да си посегне. Как ще си посегне с краката, не знам, но сигурно за по-сигурно. Пет месеца лежала в гипс.
Ех , любов, любов...

No comments: