7/30/2008

30 юли 2008 г.

„Стандарт”: „Станишев: „Посланици, рекламирайте ни!”
Посланици, недейте! Моментът не е за промоция, малко сме омацани…
Станишев пак казал, че проблемът ни с ЕК е въпрос на комуникация. И той, със скромния си журналистически опит, можел да представи всяка членка на ЕС като ужасно място, използвайки реални факти, но взети селективно.
Така е, факти ми дай, аз знам как да ги натамъня. Но това става с практика. Некои журналисти цял живот не могат да го постигнат. А на него верно му е много скромен опитът. Не само журналистическия… А можеше! Можеше сега да имаме още един посредствен журналист, което нямаше и да се забележи на общия фон. Докато посредствен премиер веднага се забелязва.
НДСВ решили тоя път да подкрепят правителството във вота. Въпреки, че преди няколко месеца царят направи откритие: „Хората ни сочат с пръст, наричат ни "те" и ни смятат за врагове.”
Ваше Величество, още така правят! Даже и извънземни ви наричат… Което не е правилно, защото Едгар Мичел, който изкара на Луната 9 ч. и там се запознал с извънземните, вика, че били били приятелски настроени. Което не знам дали може да се твърди за тукашните извънземни...
Ама те НДСВ са в сложна ситуация – напреде пропаст, назаде вълци… Основните критики са по линията на правосъдието, което НДСВ арендува вече втори мандат. И ще бъде малко подло сега да се дистанцират от успехите на кабинета…
Като стана дума за извънземни… Проф. Тейлър от Хавай предвидил, че до 25 г. хората могат да живеят на Марс. Тоя не може ли да го наемем да каже кога ще може да се живее и у нас? Така де, колкото и да сме сложни, все някой трябва да може да каже. Проблемът на Марс е, че няма вода и въздух, а у нас с просто око се вижда, че има. Ние имаме това предимство, че виждаме какво дишаме. (А като гръмна Челопечене как се виждаше!) И вода има, нищо, че има концесионери. Пък и да не познае, голяма работа. Навремето в СУ-то Стоян Михайлов ни убеждаваше, че под мъдрите грижи на партията през 1990 г. всеки българин ще разполага със собствена стая с тоалет. И какво? Не позна само за тоалета.
Ало, пенсиите, не знам Марс ли да гледате, Маркс ли да слушате? На Марс не може да се разчита. Спомням си как проф. Дайнов, базирайки се на това, че 2002 г. била под знака на Марс и поради това била много „бърза”, прогнозира, че “Към сезона на листопада всичко ще е различно.” От тогава минаха седем листопада и царят все не пада…
Всъщност, братя, вие едва ли ще дочакате живота на Марс. Но вчера четох, че почвали да правят космически погребения срещу 10 бона. К’во му плащаш да ти вее праха космическият вятър от планета на планета из Галактиката. Нема Станишев, нема царя… И гледаш обръчите на Сатурн, не на Доган. Ебати кефа! Аз почвам да събирам. 10 бона ще ги направя с два декара статии, не повече… Уф, почнах и аз като царя да меря всичко в декари…
Като заговорихме за звездите. Лещански ми е разправял, че Меркурий в 11-ти дом ви кара да търсите комуникативна компания. 11-ти дом е домът на приятелството. Казвам го за Станишев. Да следи звездите, може би затова не се разбираме с ЕК. Най-опасно за комуникацията е когато имаме Слънце в опозиция на Нептун в квадратура със Сатурн.
Всъщност, не съм специалист. Но съм сигурен, че сме в дома на приятелството. И в ЕС са сигурни. Щото са ни спрали още 1.6 млрд. евро по програма „Транспорт” заради браточките. Въпреки, че одиторската проверка на пътния фонд показа само „някои дребни слабости, които не влияят върху общата система за управление на проектите”.
Може би ако напуснем 11-ти дом да ни се подобри комуникацията с ЕК.
Сега малко спорт. Мерлина Константинова (36 г.), световна шампионка на 100 м. за ветерани, загубила титлата си след фотофиниш. Италианката Бенгами я изпреварила с едни гърди, даже с едно зърно само. И тя се ядосва: „Ако си бях сложила една идея повече силикон, сега щях да съм шампионка.”
Моме, силиконът се изживява. Четох в македонската преса интервюто на фолкаджийка Анета Наковска, ветеранка в силикона. Сака да ги вади. Вели, ги чувствува како нешто туѓо: "Градите са најосетливиот дел на женското тело. Овде има многу нерви и приметив дека откако ги ставив силиконите, нешто со нервите на градите ми се има пореметено. Мажите сакаат природни гради...”
И ще си оперира носа. Всъщност, при фотофиниш и носът е от значение. Не ли?
Ама то не всеки може да има кобургски нос…

1 comment:

Anonymous said...

Докторе,ти не знам,ама аз се смея на глас на твоите писания.Много си добър,човече!
Ашко