7/03/2008

3 юли 2008 г.

Проф. Гълъбов от Института по микробиология на БАН вика, че "Заради увеличените цени на храните, тока, парното и билетите българите ще почнат масово да боледуват." Дертовете предизвиквали стрес, който удрял имунната система и хората ставали по-уязвими на вирусни инфекции.
Да, злото никога не идва само. Злото е като автобусите по линия 72, няма ги, няма ги и току четири злини накуп. Нищо, че билетът стана левче и кметът обеща реципрочно обслужване. Между другото мирните граждани в квартал "Редута" са издигнали подвижна барикада, с помощта на която спират рейсовете. Щото иначе те си спират където си искат... И наистина вървят най-често на глутница по 4. Както са играли белот и току решат да направят по един курс. Не, че се налага, а ей така, bona fide, дето се казва...
Но пък от друга страна шефът на УниКредит Булбанк г-н Хампарцумян вика, че на глава от населението се падали по 1.5 кредитни карти. Кой държи кредитна карта без пари?!
Анкета на "Джемини" в 15 училища от цялата страна показала, че около 12% от учениците били с хомосексуална или бисексуална ориентация. Всъщност хомосексуалните били едва 1.8%, останалите били бисексуални. Което може да се обясни с нормалното за възрастта любопитство и най-вече с незнание... Щото, нали, "докато открих жените, от любовта ме болеше задникът"... Те сега са млади и още си избират сексуалност. А ние навремето нямахме възможност да избираме...
Без да искаме, пак си дойдохме на думата. Но какво да се прави, дето вика госпожица Антония Янакиева в "Новинар" (мисля, че е госпожица, щото на нея все такива работи й се въртят из главата): "Всичко ценно в тоя свят е във форма на мъжки полов атрибут. Никой не е по-голям от него!"
Но стига провинциализъм, стига домашно дребнотемие. По света става какво ли не. Израелците били готови да нападнат Иран, за да попречат на ислямистите да направят атомна бомба. Тия наистина могат да направят атомна бомба. Това е лошата новина. Добрата е, че ще трябва да я пускат с камила... (Джей Лено)
Не знам, може би по-добре негърчето да стане президент. Щото обеща да спре войните в Близкия изток. Демократите наистина са против тия войни. Но понеже хич пък без войни не може, та те обикновено се заемат с Балканите... Много глупаво поведение, щото на Балканите няма петрол, ако не броим Дъбниците, където вадят дневно по две кофи...
Абе, Клинтън що така ще каже за Обама? "Ще го подкрепя, но ако ме цуне отзад!" Щото е негър, нали? Разбирам, че е бесен, че му се изплъзва поста "първа дама" и шансът да види два импийчмънта в семейството си, но все пак да приканиш първия негър кандидат за президент към подобно свещенодействие си е направо расова омраза... После вие защо тормозите циганите. Обаче много странно, бай Петко Бочаров, този Ной на българската журналистика, за когото се говори, че е бил даже на кръщенето на Анастасия Мозер, заема много войнствена позиция в "Новинар": "А как ще ни се отрази на нас още една война? Лошо ще ни се отрази. Пантевци, сапаревци, червени бабички и дядовци, разни политикани по кръчмите отново ще се развихрят. Но пак тези, които вземат решенията, няма да абдикират от ангажимента да действат според националния интерес. (!!! - Т.Ф.)... А цената на петрола сигурно ще хвръкне в небесата и така ще бъде, докато не отмине бурята. А тя, разбира се, ще отмине. И пак всички ще гледаме напред."
Ще отмине, бе, ще отмине! Като пустинна буря ще отмине. Само не разбрах къде напред, бе, бай Петко?! Напред е само обратната страна на тревата! Тоест, надолу... Колко точно е казано: "Войните ги почват старците, но ги водят младежите..."
Преди време бай Петко каза: "Някой сигурно ще каже тоя пък що не си гледа старините..." Е, дойде време да го кажа!
Аз и на Пантев навремето казвах, че си туря леке за цял живот... Нека сега го турят при червените бабички...
Но свършва вече петролната ера. Принц Чарлз пропил колата си. В смисъл, че я научил да върви с бяло вино от местните лозя. На бяло вдигала 165 мили, а на бензин само 150.
Казах ли ви аз, че модерният шофьор е човек, който сипва на колата си, а на себе си не сипва? Дали да не пробвам пежото на "Каберне Совиньон"... Все пак френска кола едва ли ще пие бяло вино.
Или засега да запазим статуквото. Щото виното мога и аз да го горя...

No comments: