6/24/2008

24 юни 2008 г.

"24 часа": "Нов архив дава данни за пенсии по прякор". Щото данните за стаж и доход в ТКЗС и изобщо в соцпредприятията били записвани например на "Иван от горната махала" или на "Анчето сервитьорката".
Прякорът е важно нещо, често по-важно от името. Той показва какво представлява човекът всъщност, а не само мераците на родителите. Щото можеш да си кръстиш детето Лоренцо, пък после хората да му викат Лоренцо Циганина... Сещам се, че лани в испанския град Седильо издадоха телефонен указател, в който хората фигурирали с прякорите си вместо с фамилиите си. Което е една страхотна идея. Не говоря само за криминалните авторитети. Ако се направи такъв указател и политици и общественици влязат в него с прякорите си, хората много ще бъдат улеснени. Няма да се чудят как се казваше Гоце, Дългия инкасатор, Болен Лидеров, Командира, Класната, Пчеличката Мая, Дъбчето, Момата, Зетят, Неанонимния алкохолик, Лупи... Така де, не е ли така?
Министър Миков вика: "Търсим ресурси за увеличение на заплатите."
Г-н министър, докато търсите ресурс, да ви кажа какво реално може да направите. Прочетох, че в повечето американски щати действала програмата "Крайм Стопърс". Който гражданин даде информация за готвено престъпление или търсен бандит, получава между $50 и 1000. И се сещам какъв информационен ресурс притежават моите приятели и ваши избиратели пенсиите. При това, притиснати от инфлацията, са склонни да го продават евтино. Още повече откак Барозу ги прикани да свикват с високите цени... Един такъв подход пасва за социална партия като БСП. Помните ли, когато ония даскали се взривиха в "Хаджи Димитър"? Тогава съседката им г-жа Миланка ги беше проследила и сканирала до последната подробност. Като ги видяла с торбите, си рекла: "В една от торбичките имаше нещо розово - рекох си: вино е. В друга - бяла течност, значи - ракия. А в пликовете мислех, че носят пържоли."
Г-н министър, тия са направо ходещи СРС-та, бе! При това за ползването им нема нужда от съдебно решение... Зад всяка шпионка шпионира по една гладна пенсия, а зад некои и по две.
Аз лично много се дразня, дето слухтят зад вратите. Веднъж пропълзях ниско извън полезрението на шпионката на една и като и ревнах "Бау!"... Та после й виках Бърза помощ... Обаче не се отучи. Но ако знам, че този им навик е впрегнат за благото на обществото, не бих се дразнил.
По повод референдума в Ирландия Паси сравнил Лисабонския договор с теорията за относителността на Айнщайн и рекъл, че не може с референдум да се реши дали тя е вярна или не.
Така е. Теорията на Айнщайн е много сложна. Даже жена му не я разбирала. Елза рекла: "Аз не разбирам теорията на относителността на мъжа ми, но знам, че може да му се вярва." Докато за себе си мога да кажа, че не разбирам Лисабонския договор, но знам, че на Мони може да му се верва само относително...
Националистите на Расате организират Седмица на дискриминацията под надслов "Бъди нетолерантен, бъди нормален". С това протестират срещу гей парада, който "Джемини" организират на 28 юни. (Предполагам, че съвсем случайно съвпада с рождения ден на Параванов.)
Наистина трябва да се поограничи пропагандата и агитацията за лявата идея, щото децата почват да мислят, че ако си хетеро, си задръстен. Обаче аз за друго ви го казвам. Расате цитирал данни на "Джемини", според които 30% от депутатите били хомо! Докато сред народа между 7 и 10%.
Абе, братя, как мислите, хомосексуалистите страдат ли от простата? Чувал съм, че редовните масажи помагали, та не би трябвало... Както и да е. Обаче мисля, че и сред народа са повече. Последното хвърляне на боб на Мира Янова показва, че в НС имали доверие само 13.7% от българите. Макар че, ако трябва да сме честни, народът не им вярва не щото са педерасти, а щото много крадат. Чух в рейса две ватенки да коментират хванатите в един язовир пирани. Та едната рече: "Ба, пираните са в парламента..."
Междувременно холивудският актьор Рупърт Еверет, който си призна, че е гей, вика пред сп. Воаси", че и Саркози е гей. Ужас! Горката Карла! Ама то винаги така става. Хубавите ябълки свинете ги ядат...
Според мен Еверет бърка. Сарко е евреин... Не може чак пък такъв късмет накуп...

1 comment:

Anonymous said...

Докторе, като си рекъл "Пенсиите - доброволни сътрудници на МВР", нека да разширя малко идеята:
- Това, че КАТ се правят на улави и маркират дейност си се знае... Нека бай ти Миков да раздаде на Пенциите по една дигитална камера на изплащане. На всяка улица - пенсионер, на всяко кръстовище - двама! И щрак, щрак - башибозука и мутрите на портрет!... После снимките ги дават на КАТ. От всяка глоба приносителя получава процент!... Ще настъпят златни времена за третата възраст...

Пиша ти това под мотото: - "Няма само да чета на аванта, я! Нека и аз да дам малка, скромна лепта на добрият Доктор Филипов!!"...

Eisblock