5/20/2008

20 май 2001 г.

Питат министър Петър дали в ГЕРБ има и други троянски коне на БСП, освен кмета на Ветрино. Вика: "Не съм чул да има кметове коне."
Казал го в събота и по Nova в неделя веднага пуснаха филма "Троя", сигур, за да види министърът, че това е само метафора. Не че световната история не помни коне на високи длъжности. Боже, какви добитъци са се издигали и продължават да се издигат... Но специално за кон се сещам за Инцитат на Калигула. Императорът го направил гражданин, сенатор, жрец, а накрая и кандидат за консул. Инцитат си имал слуги и къща с мраморна спалня с голям сламеник, ясла от слонова кост, златна кофа, картини от прочути художници по стените... Калигула го оженил за кобилата Пенелопа с тържества, подобни на първата сватба на Доган, дето я направи на стадион... Но след смъртта на Калигула Клавдий свалил набързо Инцитат от всички постове...
Между другото тоя Калигула е бил голяма работа. Наложил данък на мъжете за правото да спят с жените си. Представяте ли си?! Жената иска секс, пък мъжът й вика: "Не можем да си го позволим, скъпа! Избирай, рокля или секс..."
В "Труд" интервю със "светския продуцент" Евгени Минчев. Вика, че когато избрали Желю Желев за президент, той му рекъл: "Евгени, остани в България, заедно да я спасяваме." (Те се познавали от колелото на петицата още от времето, преди да се издигнат.)
"Когато съм сам, вика Евгени, съм онова, което предполагам е Ал Пачино, след като изиграе ролята си. Почивам и се подготвям за нова роля." Питат го обвързан ли е. "Виждам се с хора - защо да задържам един от тях вкъщи до края на живота си? Не можеш да бъдеш сам, когато имаш себе си..."
Боже, колко се обича! Дето беше казал некой, ако има начин, ще се ожени за себе си. И тогава дедо поп ще му прочете: "В името на Отца, и Сина, и Светия Дух, обявявам те за съпруг и съпруга. Можеш да се цунеш...
Абе що се не цунеш...
Вика, че планирал да има дете: "Аз мога да му дам добър пример." Да не го казвам аз, щото ми е излязло име на нетолерантен към обратните, което не е да е съвсем неоснователно... Епископ Игнатий Проватски, представител на БПЦ в Русия, вика: Когато държавата узакони педофилията или хомосексуалността, ще стане страшно. Една такава двойка ще осинови някое дете и ще го разврати. Трябва да се води война, ако трябва, ще се бием с камъни."
"Получавал съм и неприлични предложения, хвали се Минчев, в смисъл да взема пари, за да направя дете на някоя заможна жена."
Абе, пич (да ми прости Господ преувеличението), инструмента тя ли си го носи, или как?
На такъв елит, такъв хроникьор. Така е в Боливуд. Прочетох в един блог нещо, което аз, като толерантен, не бих си позволил да напиша, но мога да го цитирам: "Той е водещ, той е лице, той дори е задник в случай на необходимост, на българския каймак на обществото... На кого му пука за мнението на вулгарната мъжка проститутка, дебнеща екранно време, свободно от Бойко Борисов, за да напъпли ефира и да почне да логорейства?"
Като стана дума за секс... "24 часа" в едно от онези заглавия, които са изключително техен патент, съобщават: "Сестра с къса престилка? Не, вече с панталон!"
Крайно време беше! Систърите са сред най-насилваните в България. Докторите редовно им скачат. За което не съм склонен изобщо да ги обвинявам... Представете си: нощно дежурство, народът навън пие и пее, а на доктора току-що му се е изплъзнал един пациент и му е кафа. И се появява тя, съща фея - в ефирна, полупрозрачна престилка с едва забележими прашки отдолу! Ми то човек от желязо да е, пак няма да устои...
Пак в Часовете: "Баби гледат на лаптоп как растат пенсиите". В Г. Оряховица Масларова им показала с диаграми и проценти успешната политика на кабинета по отношение на пенсиите.
Ало, братя от последната възраст, тая ви лъже! Лаптоп не идва от лапане. Докато гледате на лаптопа как ви расте пенсията виртуално, да не хвърлите топа реално?!
Ама няма. Чета в "Труд": "В Лима Първанов бори бедността". Социалният президент подсигурил левия завой на кабинета и може да си позволи да се загрижи и за други страни и народи... Щото нали така напътстваше Левски...

1 comment:

Anonymous said...

Долу ръцете от Евгени Минчев! Сал той ни оцветява действителността и култивира аристократичното у българина. Макар че е голяма скръндза, сигурно щото и той е от Пазарджик, точно като друг небезизвестен, доктор... А и няма нищо лошо да си пиеш кафенцето (облечен) с "обърнати". Пробвай!