4/09/2008

9 април 2008 г.

„Телеграф”: „Политическият, финасовият и дипломатическият елит дойде на крака при Симеон.”
Колеги, откажете се от тоя глупав израз „на крака”, бе! На крака се отива, как другояче? На ръце, лазейки? По-редно е да се уточнява когато някой не отива на крака. Например: „Министър Петков излезе от заведение на Боровец лазейки...” Казвам само например, може и да не е верно.
Иначе вестниците широко отразяват мероприятието на царя. 23-ма видни българи (Цонко, к’во правиш там, бе? Нали си от ГЕРБ?) се зарекли да осъществят идеите му за "един дух на толерантност и търпимост". Или, както пише „Монитор”: „Зарекоха се да довършат каузата на царя.” (Той царя сега щял да връща част от тая кауза, ония 4 500 дка., дето му ги дадоха два пъти…)
Проф. Пантев държал слово. Рекъл: "Аз съм от малцината, които дойдоха да отдадат почит на историята. Не можем да скрием, че Хамлет е датски принц, както не можем да подминем и факта кой подписа влизането ни в ЕС.” (Как перфидно го клъцка, вика му „история”! Царя се надява пак „да бъде”, той - история!)
Иначе верно, не можем скри датския принц. Както не можем скри и това, че изпълнението на нашия принц малко приличаше на самодейната циганска трупа. „Хорацио: Хамлете, снощи съм сънувал баща ти, подпрян на един дувар! От горе до долу лепи.” (В смисъл, че е бил в железна ризница. Нали съм ви казвал как циганите берат скраб? С магнит. Ако лепи – желязо, ако не лепи - цветни метали.)
Аз понеже съм от тези, дето мерят историческото присъствие на царя в декари, съм по-склонен да приема мнението на проф. Николай Василев…Той обясни въпросният дух на царя по друг начин: „Човекът просто не ни забелязва. Не толерантност, не демократичност, не европейско възпитание – истинските имена на поведенческите му реакции са презрение, пренебрежение, пълно игнориране.”
Има нещо верно, макар че професорът стига до крайности. Вика, че при царя нямало „никакъв признак за целебрална активност”. Оказал се „дребна душица, инфантилен и алчен еснаф, социално невменяем…”
Като стана дума за циганите… Общината прави комисия да брои колко живеят незаконно в София. Дано ги изброи. Преди време кметът на „Красна поляна” каза, че на ул. „Братска дружба” 8 (каква метафора!) били регистрирани 364 индобългари, а там нямало постройка. Пък един се бил регистрирал на „Дондуков” 2, при президента. Та трябва да се види навсякъде. И при Станишев, във Врана, в Бояна…
Сещам се за оня Манго, дето се връща пиян дома си, а на вратата го чака Айшето с точилката. Погледнал я той умилно, па рекъл: „А ти, Айше, все готвиш, готвиш…”
А се сетих, щото за 24 часа гръмнаха двама в София, което сайтът Еxpress.bg обобщи: „А Петков пише ли, пише...”
Пък Медиапул го прикани „да се връща към оперативна работа.” Щото нещата се сговнявили, пардон, откакто престанал да се среща с „оперативно интересни” лица и да помирява групировките.
Пред нашия вестник, а наскоро и пред „Сеизмограф”, Георги Стоев каза, че е бил готов да свидетелства срещу Маджо. Обаче прокурор Кокинов предупредил главния прокурор, той пък предупредил Петков, той пък спрял разработката.
Петков твърди обратното: оперативни работници търсили контакт с „писателя на мутрите" но той отказал.
„Твоята дума срещу моята дума”, както задължително казват лошите ченгета в американските филми…
Макар че ако човек се размисли, това убийство може да се тури и на актива на враговете на Румен. Но не е наша работа…
Министър Гайдарски: „В сферата на здравеопазването има организирана корупция.”
Гайдарски, ти да не си олигофрен, бе! Извинявам се, не искам да обиждам нито тебе, нито тях... Само се питам, ти след като на третата година откри организираната корупция, кога ще се бориш с нея...
Пък тая простотия, дето се видял с братя Галеви, били „много симпатични хора”, хич няма и да я коментирам.
Ебаси измислената държава сме.
„Нощен Труд” с цяла страница за „руския бал”, организиран от Евгени Минчев. И генерал Гоцев бил там. Има го на снимка с Пейчинов. Абе тоя Гоцев да не би..., в смисъл да е „би”, както говорят слуховете?
Хората какви хомо и бисексуални личности са имали и имат… Като се почне от Александър Македонски, мине се през Цезар, Петър І, та до Гор Видал... Само у нас хомосексуалистите са обикновени педерасти... Ама то на нас какво ли ни е наред…
И за да фокусираме накрая разхвърляните теми, ще цитирам какво каза Пепа Витанова в „Стандарт”: „Едва ли е случайно, че всичките ни вътрешни министри бяха любители на чашката и заклети тютюнджии. Само Йордан Соколов не пиеше, но както казват някои, по-добре да пиеше.”

2 comments:

Anonymous said...

Леле, докторе, толкоз гнусоии накуп и начесто не си писал нивгаж! Верно, че пролетно време се обострят психичните заболявания... А може би не е случайно, че твоят вестник празнува годишнина точно на Деня на ромите...

Anonymous said...

Не, господине, не мисля, че е случайно. Повече не знам.