6/29/2010

Бойко лъже, „Стандарт” маже

Сметната палата публикува декларациите на политиците. По тоя повод „Стандарт” пише: „Ипотеката над къщата на премиера Борисов е изплатена, показва декларацията му. Генерала финансира предизборната кампания на ГЕРБ. Заедно с Цветанов той тегли кредит, като даде залог къщата. Идеята бе, влизайки в парламента, партията да получи субсидия от държавата, с която да бъде погасена ипотеката. Това ОЧЕВИДНО се е случило, защото тежестта от 440 хил. лева вече е премахната от имота… Цветанов също е заличил ипотеката…” (Очевидно?! Колкото вица за очевидното, или още по-очевидно?)
Ей, колеги, що не си четете вестника, бе?! На 28.10 2009 г., по повод декларациите за конфликт на интереси на властта, точно вие писахте: „Без заеми е премиерът Бойко Борисов… Ипотечен кредит е декларирал Цветанов. Той е теглил 59 хиляди евро за срок от 30 г.”
Значи излиза, че ако Бойко и Цецко са теглили кредит от по 440 хил. лв., то той е бил изплатен още преди 28 октомври. Да, де, обаче декларациите за конфликт на интереси са с дата 3.08.2009 г. Тоест, кредитът трябва да е погасен преди тази дата. Но това значи, че не е погасен с парите от субсидията. Защото първият транш, който ГЕРБ получава след като влиза в НС, е пуснат на 30 септември. Значи, ако е имало кредит, то той е погасен с други пари, не от субсидията. С какви?
Ние не казваме дали е имало кредит, или е било гола пропаганда. Ние само питаме и отговор не чакаме. Щото като питахме няколко пъти как Цецко се е сдобил с 6 апартамента с милиционерската си заплата, отговор не получихме.
Според „Стандарт” през октомври 2009 г. Цецко е имал кредит от 59 хил. евро, който трябваше да изплаща 30 г. А в сегашната му декларация кредит няма. Очевидно се е изпарил!
Мислех да не ви казвам вица за „очевидното”, щото съм ви го казвал. Пък е и циничен. Но що пък… Нима свирката на „Стандарт” не е цинична?
Та учителката накарала децата да напишат съчинение с ключова дума "очевидно". Марийка казала: "Мама свири на пиано, татко на китара, аз на цигулка. Очевидно сме музикално семейство. Пък Иванчо, който очевидно е расъл на село, рекъл: "Дядо гони прасето из двора, отдолу идва баба с "Файненшъл таймс" в ръка. Но баба не знае английски. Очевидно е с..."
Та искам да кажа, че не е редно да видиш баба си с "Файненшъл таймс" в ръка и да си направиш един извод и да видиш премиера с декларация за имотно състояние и да направиш същия извод. Така де, не е ли така?!
Оня ден пак в „Стандарт” Надя Панкова беше написала голяма статуя за „приятелките” Фидосова и Цачева, в която казваше: И двете дами са мъжки момичета и думата им на две не става. Изградили са шеметна кариера в правото и сами са стигнали върха на политическата стълбица... Много са приликите и различията между Фидосова и Цачева. Но и двете са лицето, дясната ръка и съвестта на ГЕРБ в парламента.”
Та ще използвам случая да я питам таз’ мома: Наде, насилиха ли те или доброволно направи тази вувузела, както би казал кореспондентът ви от Пазарджик, който, между другото, вече две седмици си вади хляба с вувузелите. Каква шеметна кариера е направила юристконсултката Цачева, или пък нотариус Фидосова? И спи ли спокойно ГЕРБ с такава съвест? Щото никой не ми отговори за дограмата на НС, но това не значи, че не съм бил прав. Абе, видяхте ли Тетка как се е боядисала? Направо се е издокарала като Кейсуке Хонда. И почти толкова й отива.
Между другото, аз си го измислих това, дето циганките предлагали по 5 лева вувузелата, а кореспондентът на „Стандарт” го преписал и им го пратил, та че и Карбовски го коментира… Нема такава цена в Пз, бе, ало! Там хората са скромни. Прясно къпана в минералната баня, “търкана на керемида” циганка, която предлага “всичко, което ти е във въображението”, иска 2 лв. само.
Оня ден Тетка рече, че „втората атомна централа у нас ще бъде построена, но при ясни правила за финансиране”. И обобщи, че била оптимист за изграждането на АЕЦ "Белене".
Занемей бе, жено! Руса жено! Поне на ядрени теми не се обаждай! Тетка оптимист! Е аз точно заради оптимизма на такива като Тетка съм песимист! Защото вече имах повод да ви кажа каква корелация намирам между невежеството и оптимизма…
Министър Борисова, обаче не била оптимист. Вика, че „след 10 г. ще ни лекуват баби и дядовци”. 14% от лекарите у нас били пенсии, а това, според нея не е добре. „Наличието на пенсионери води до дестабилизация на здравеопазването". Бих могъл да споря дали наличието на пенсионери в министерството не води до по-голяма дестабилизация, но сега ме мързи.
Иначе, че има застаряване на медицинския персонал е факт. Оня ден се изнесоха данни, че средната възраст на медсестрите гонела 47 г. Ами те вече не са сестри, а баби, бе, медицински баби! И не могат да си изпълняват задълженията. Защото техните задължения съвсем не са да държат на доктора това и онова. И това де, но не само. В Пазарджик, във Вътрешното, имаше една сестра, блондинка с мерките на Клаудия Шифър. И как се носеше, мале-е-е-й… Полупрозрачна мантичка и прашки. Като се свикаше консилиум по некой тежък случай, винаги включваха и нея. Ако при вида й тежкоболният не се оживи, отписваха го. Но рядко някой не се оживяваше. От кома ги вадеше…
Сестрите не са това, което бяха. Едно време на института за медсестри му викаха „Институт за омекотяване на твърди тела”. И верно ги омекотяваха. А сега средна възраст 47 г.!!!
Кметицата на София Фандъкова се похвалила, че част от спирките в София ще говорят. Н’ам колко си милиона евро щяло да струва това на бюджета, но и слепите вече ще могат да разбират кога ще дойде рейсът. А дано, ама надали! Защото от вътрешни хора научих, че спирките щели да казват само две реплики: 1. “Автобусът току-що тръгна.” 2. „Автобусът всеки момент ще пристигне”. И слепите ще добият реална представа.
ЕП приел промяна на правилата за етикетите на стоките, с която на практика забранява яйцата да се продават на бройка. Ще се продават на грамаж. Демек вече нема „дай ми 6 яйца”, а „дай ми 250 гр. яйца!Не знам, може би колегата Ангел Грънчаров трябва да се произнесе, но според мен основният философски въпрос - кокошката или яйцето - се решава в полза на кокошката. В смисъл, че е по-важна. Време беше да се тури край и на кокошия социализъм. Така де, една кокошка ще си скъса задника, ще снесе 100 гр. яйце, друга ще си гледа кефа и ще пуска по 50 гр., а накрая все едни пари. Стига вече уравнивиловка!
Както правилно пише Папазян в „24 часа” „Футболният социализъм на ФИФА съсипва Европа”. Нека не оставяме социализма да съсипе и яйцепроизводството.
Ей, не сме само ние идиоти!
23- годишен изнасилил 91-годишна старица в с. Риш. Как мислите, дали подобни случаи можеха да се избегнат, ако по-рано беше затворена Читанката? Аз някак не съм единодушен.
„Дейли телеграф” съобщава, че исландският премиер Йоханна Сигурдардотир (не се опитвайте да го произнесете, невъзможно е, по-скоро вулканът им ще произнесете, нежели името на премиера им), се оженила официално за писателката и журналистка Йонина Леосдотир. 68-годишната Сигурдардотир е първият държавен глава в света, който е с официална лява сексуална ориентация.
А можеше, можеше ние да сме първи и сега нашата слава да се носи по света. И пак всичко щеше да си остане в рамките на ПЕС. Подходящ човек имахме, но обществената среда още не е узряла…
Еврейски учени открили хапче анти-бебе за мъже. Препаратът дезактивирал успешно сперматозоидите.
Най-после! 40 г. се правеха опити, какво ли не се опита. Един сърбин изнамери метод за приспиване на сперматозоидите чрез леки електрошокове в областта на тестисите. (Няма леки шокове на това деликатно място!)… Правиха са опити и с две тухли. Изобщо с какво ли не се правеха и чак сега първият надежден и безболезнен лек. И едно хапче държи по три месеца. А не да трябва да пиеш всеки ден и все да се чудиш пих ли, не пих ли… Еле па пенсиите…
Ало, пенсиите, не ми се занимаваше с вас, но имаме новина! Разконспирирани сте! Никито Василев вика в „Труд”: „Колкото и да вдигаш пенсии, не е достатъчно… Няма никаква връзка между пенсиите и изборните резултати. У нас никое правителство не е преизбрано. Пенсиите бяха вдигнати предизборно през 2001 г. и се повишиха рекордно след 2007 г. - това явно с нищо не помогна на съответните партии.” (Начуква го на Костов и Станишев!) И знаете ли какво още вика? Че сте били най-добре от хан Аспарух досега! През 2009 г. "инфлацията е 0,6%, а пенсиите се вдигнаха с около 20%. Да познавате бизнесмени, които днес да са с 20% по-добре от 2008 г.? Аз не знам нито един.”
Айде, лека нощ! Няма повече да рева за вас! Да ви се случи да живеете в най-хубавите 20 от 1300 г. и пак да сте недоволни! Нахалници!
Колкото до контрацептивите, аз мисля, че един много ефективен начин може да се открие, ако се наблюдават българските политици. Забелязали ли сте колко успешно се предпазват да не прихванат нещо ново?
Между другото, когато гласувате, имайте предвид, че с гласа си отпускате и по 12 лв. субсидия на избраната от вас партия. За 4 г. една такава необмислена ваша постъпка ще донесе на дадената партия 48 лв. – пак ваши пари! Затова мисля, че трябва да гласуваме колкото се може по-малко и да ги избираме с колкото се може по-малко гласове. Ако народът не се беше хвърлил като вдовец на хоро да гласува за ГЕРБ, гражданите нямаше да имат 1 678 583 гласа и съответно държавна субсидия в размер на 20 142 996 лв. Сега разбирате ли защо по избори се скъсват да говорят за по-висока избирателна активност?!

16 comments:

Anonymous said...

Бравус, докторчо, пак си я докарал статийката - да четем и да ти се кефим, май стана двусмислено, но предполагаш размисъл, та се сетих, че Фидосова е голяма лъжкиня. Вика, че не била плюскала много, а била болна от хормонална болест, ебаси. Седи си свинята на д-то и въобще не кусва кюфтаци и пълнее в кризата - болест било, а не лакомия. Та си викам, ако вемат да я изучат медицински, белким открият някакъв ген на дебленето от глад и да решат с т.н. нотариуска световната енергийна и хранителна криза, представи си порода(не точно Фидосова, но може да бъде кръстена ГЕРБерска превъзходна), която има фиоскините гени и шопарчетата като ги затвориш в кочината да им даваш само вода и дограма и те за 2-3 месеца да придобиват габаритите на видната юристка. С таквиз хора, г-н Борисов ще нарави Родината просперираща, важен е матряла.

Anonymous said...

Докторе, мнго години вече съм ти фен, но даме извиняваш взе да опошляваш.Дали те мързи да мислиш, дали световното по футбол те разсеѝва, но напоследък хич, ама хич те няма.Моля те не се засягаѝ, ама с последните си писания рискуваш аудиторията ти да се свие до горния ти фен.Бъди жив и здрав.

Anonymous said...

Към предходния!ААААААА вие не сте всички!Надявам се че по този начин искате да амбицирате доктора да пише повече.

Ангел Грънчаров said...

Понеже съм призован лично от автора, ще река и аз нещо по тъй животрептящия "философски" въпрос за кокошката и яйцето. Забелязал съм, че когато някого искат да го направят на идиот или на глупак, му задават с важен вид тоя въпрос: "Я ти на мен ми кажи кое е първичното: кокошката или яйцето?", и нещастникът почва да пелтечи нещо неразбираемо, с което показва по най-очевиден (и дори по... ушевиден, както откри "колегата" Вучков!) начин тъпотията и идиотизма си. (ДОЧЕТИ ДОКРАЯ >>>>)

Anonymous said...

Не издребнявай, докторе. Какво са петдесет лева в сравнение със светлото ни бъдеще?

Anonymous said...

Това на главата на Цецка е "скандинавско русо". Сигурно фризьорката ѝ много я мрази... А пък фандъкова какво си е причинила на главата с тая чалга прическа! Ама то като ти ракат пет пъти, че Алисия е "модна икона"...

Мери said...

Тетка е оптимист по две причини - първо, защото под "скандинавското русо" няма никой, и второ, защото не й дреме за нищо. Поздрави!

Anonymous said...

ffff

Hanboyan said...

Отдавна не бях чел толкова остроумна, забавна и смислена статия коментираща толкова сериозни неща, като политическата действителност в страната. Благодаря и най-вече за това, че ме накара да се замисля върху някои неща.

Diana said...

Да знаеш, Докторе, как се ядоса колежката Н. Панкова от "Стандарт" като й обърнахме внимание на горния текст. Девойчето се втурна да мисли филипика да ти го върне, но ти да не се притесниш нещо?!...То Тетка и Фидоска е по-важно да не се засягат чак толкова лично, че знаем ние как решават проблемите. Хайде със здраве и ни ощестливявай по-често, че ще забравим да гледаме критично на околния свят. Нали скоро едно медийно изследване констатира, че има необясним шизофренен комфорт за правителството по вестниците. То и по телевизиите има, че и по радиата, ама няма толкова издръжливи изследователи, че да ги анализират.

Anonymous said...

бе то убу, доктора малко го е напекло слюнцето, оня ден беше по весел.
докторе да ти издам една лична таина - ние пресата ни е втръснала до повръщане, залива ни отсекаде, затва скачаме тука с надежда да се разсеем от нея , а не със нея.
тва че си забелязъл две приказки наопаки е похвално, ние го правим по стотици пъти на ден и пак скучаем.
ся не че няколко есемеса на месец са капитал, караи както ти е удобно и си знаеш , но лично мен по ми харесва другия ти стил.
иначе давам пълната си телефонна подкрепа за неколко бири, ся кого не съм черпил.

Anonymous said...

Всичко написано е хубаво, дори повече от чудесно, ама малко снимки на тая мед сестра по прашки нямаше ли??! Това придава една недовършеност на повествованието :(

Anonymous said...

Този път е право в десятката отвсякъде. Дотолкова, че прелива извън мишената. Браво, Докторе! Много добра лекция върху българската ше(сто)офрения и импликациите върху философските и битийните въпроси с отговори, без отговори и много въпросителни.Поздрави!

doi4in said...

Защо разрешавате да ви преписват така дебелашки? Поне да цитират? или линк да има? Това е безумие!
http://vnews.bg/news/141

Anonymous said...

Доктора наложи един собсвен стил на писане.Нещо като мода стана.Има много последователи.Този стил премина и в коментарите.Стана като жаргона при тинейджърите.Нещо като малък протест.Но вече обхвана по широки слоеве и ще се превърне в "народно творчество".Така влиянието на доктора върху съзнанието на масите ще стане по всеобхватно и недоказуемо.Това може да е по- сигурно от една страна за него.Няма да има доказателства в случай,че попадне в навалицата при някоя спец акция.От друга може да има полза и за неговите експерименти на които ни подлага като човек на науката.Аз с удоволствие ще продължавам доброволно да участвам в този "експиримент".

Anonymous said...

Искрено се надявам да доживеем момента, когато от първите страници на вестниците ще се обръщат по начина, по който Вие се обръщате към нас, читателите - интелигентно, иронично и критично, с уважение. Оптимизъм и сарказъм, това е което липсва, и за което гладува българския читател над средното ниво. По-важното е, че ако така звучи и е издържан един всекидневник, не "умният" ще се стреми и "най-простия" да го разбере, ами "простия" ще се стреми да постигне нивото на "умния"... Еволюция на средната интелигентност е възможна, докато обратното е драма, на която вече двадесет години сме свидетели... Нема 'им се дадеме без борба обаче ;), нали?