1/18/2010

„Желева като Хубавата Елена”. Почти…

В Саудитска Арабия се провежда конкурс за красота, на който се явили 17 400 камили. Ето едно състезание, което Желева може да спечели. Не, този път не изпадам в изгледизъм. Казвам го, щото Желева така я изгърбиха, че спокойно може да мине за двугърба, че даже и тригърба камила. Отдавна български политик не беше гърбен така. Цяла Европа и половината свят се упражни връз нея. Някои български медии продължават. „Медиапул” съобщава, че според фирмения регистър към днешна дата Желева още се водела управител на фирма "Етко – Шнайдерс" ООД. Имало подозрения, че е също и в управата на "НИФ ТРУД".
Тая верно ще излезе проактивна!
Гарелов написал в „Новинар”: „Желева като Хубавата Елена”.
Точно като Елена, само че не така хубава. Подкрепям го, щото и той е от Пазарджик. Иначе тая работа с Хубавата Елена не е точно така. Още Херодот, таткото на историята, пише: “Да не са луди гърците да воюват заради една жена”. Те изобщо не са си падали по жени. Работата е, че Омир е описал Троянската война по слухове. Нали е бил кьорав. Елена нито е била млада (къде 40-те), нито е била хубава. При това вече два пъти е била отвличана... Но на гениалният слепец не му се искало да остане в историята, че гърците са били стерео. Помислете, Ахил защо убива Хектор? Щото Хектор уби Патрокъл. Пък Ахил и Патрокъл си били особено близки... Не може да не съм ви казвал, че според нас гърците са се били изхомили масово, щото пиели виното на хуйове, разредено до 1:7, даже 1:11. Щото един хуй е 3,282 л. Може да беше и хой, да не ви излъжа. Докато траките не го разреждали…
В ГЕРБ облаче случаят не е такъв. Доколкото знам, през мъжественото сито на Бойко сред основателите е успял да се промъкне само Дим Дуков. Но като чета, че са го направили лектор в училището за политика на младежите на ГЕРБ, няма да се учудя ако не остане сам. Щото младежите още са във възраст, в която си избират сексуалност и е въпрос на по-активна реклама...
И освен това, ако от ГЕРБ се вслушат в съвета на проф. Дайнов да се оттегли Желева и на нейно място да се прати Стефан Тафров или Филип Димитров… Специално за Тафров, като бях в „Монитор”, всяка година за 2-ри февруари го търсехме за интервю.
Не знам, мисля, че хора като Дим Дуков и Стефан Тафров могат малко да смекчат мачисткото излъчване на ГЕРБ. По-точно на Бойко, щото при Цецо няма какво толкова да се смекчава.
Между другото, отзарана гледах по телевизора интервю с Данка Панчова, онова девойче, което преседя 9 м. в сомалийски плен. Тя е съседното на д-р Филипов село Сарая. Като служител на “Действие срещу глада”, Данка е била в Судан, Сомалия, Мианма, Непал… Само нея да беше извикала Желева да я изслуша, щеше да разбере, че това „на терен” не върви навсякъде. За Сомалия Данка каза, че ЕС дава по 230 млн. евро на едно правителство, което контролира няколко пресечки в Могадишу… Такива работи се очакваха Желева да знае, за да й поверват. А не, че щяла да иде там, дето не може да иде… Като Афган. В момента по новините чувам, че Кабул бил нападнат от „умерени талибани”. Точно момент да се прецени как действа концепцията на Желева.
Само Тетка Цачева продължава да упорства: „Аз съм убедена, че българският еврокомисар трябва да бъде Румяна Желева.”
Дето каза веднъж един син пич за една синя пич…, пардон, деятелка, тази госпожа „изглежда като човек, който се занимава с политика по невнимание.”
Пък Янето рекъл, че “ГЕРБ са политическият изрод на прехода!” За момента се чудя дали да приема, или да оспоря това твърдение. От една страна наистина са налице доказателства, че ГЕРБ е продукт на дълга редица рецесивни политически гени. Но пък, от друга страна, има подозрения, че е съвсем нов, синтетичен продукт на едни хора… Та затова не мога да застана като един зад твърдението на Янето.
Заместникът на Бойко по всички линии, Цецко, рекъл: „За 1 година край на организираната престъпност!”
Браво. Много ми харесва, че не се посочва коя година точно. Имах една запалка. Винаги палеше от един път. Независимо кой подред.
От къде пък я измислиха тая една година. Що не до 800 дни? Народът е свикнал работите да стават за 800 дни. Или да не стават, де… Нема смисъл да се сменя мярката.
Цецко рекъл още, а Бойко се съгласил, че „през последните 10 години е липсвал контрол от страна на политическото и професионалното ръководство на МВР”. Верно, политическото беше малко алкохолическо. А за професионалното имам наблюдения само за периода 2001-2005 г., когато главният секретар тичаше от местопрестъпление на местопрестъпление и от медия на медия и беше оставил МВР без професионално ръководство. За другите години не мога да кажа.
Забравих, Гарелов написал още нещо интересно: „Един ляв политолог написа, че най-верните стъпки на Борисов са тези назад. И в това има много истина.”
Оставам да тежи на съвестта на Гарелов, че прикрива този ляв политолог. Но искам да кажа, че, въпреки това, левият е прав. Усетиха, че Бойко е отстъпчив и почнаха отвсякъде да го натискат. Тоя протестира за това, оня за онова. Даже се измислят и нови форми на натиск. Нали Бойко призна преди време, че под влиянието на Царя е станал много набожен и литераторите от БАН решили да го атакуват по тая линия. Направили молебен да им оцелее института и да го слеят с Института по български език (ИБЕ). И сега Бойко като чуе, че са палили свещички на Богородичка, тия от ИБЕ ще го издухат.
Пък малоумниците от ФБР пуснали в интернет предполагаем портрет на на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен. Обаче, понеже не могли да си го представят как изглежда в момента, та техникът, дето трябвало направи фоторобота, взел от Гуглето първата снимка, която му харесала. А тя се оказала на испанския депутат от левицата Гаспар Лямасарес, яростен критик на американската „война срещу терора”.
Не са от вчера такива те! Помните ли как през 2002 г. разпространиха снимката на молла Омар. Обаче после се оказа, че на снимката не бил моллата, а някакъв си друг. И това, при условие че цял свят знае, че моллата е с едно око, а тоя от снимката се кокореше и с двете. Идиоти!
Колежката Соня Бурнаска, от ведомството на Божидар Димитров, ме бъзика на мейла. Първо се съмнява по какви точно критерий съм награден. После ми пише: „Предлагам ти един лозунг за твоя блог: Я люблю тебя жизнь, а ты меня снова и снова!” В смисъл, че ме такова.
Моме, вместо да се ебаваш, я виж там дали не мога да се обявя за вътрешен емигрант. И какви предимства ще ми се дадат. Нещата не отиват на добре. Сериозно обмислям да си променя държавния статут. Сега разучавам международното право, та да видя, дали няма начин да плувам под либерийски флаг. Ама да не ви занимавам с мен си.
Всъщност, само още секунда. Във връзка с това, че некакво магаре пише постинги в Медиапул и „Дневник” от името на Тони Филипов, д-р, съм упълномощен да заявя: Д-р Филипов никога не пише из форумите. Чете ги, за да види пулса на пишещата част от нацията. За малко да кажа мислещата, но се сетих, че писане и мислене не винаги са едно и също. Аз например много пъти, като почна да пиша така се увличам, че забравям да мисля. И като се сетя, ако се сетя, то вече съм го написал…
Та моля ви, като срещнете такъв Лъже Тони, да го гоните от средите си.

24 comments:

Ангел Грънчаров said...

Сполай ти, докторе, че пак насочи жилото на разобличението срещу тия мръсни сини, евалла! Разбира се, че са все хомосексуални, разните му там демократи, извратеняци такива - и за еврокомисари ще ми се натискат, айде де! Повтарям, докторе: класовият враг не спиы Продължавай да бдиш срещу синия враг, скъпи ми докторе, у тебе ми е надеждата! Твоята безкомпромисност ме вдъхновява! Слава Богу че твоят меч е винаги наточен да пори и коли тия сини демократи, на европейци ще ми се правят те, на културни ще ми се правят, педали с педали такива, нали така, докторе?! Бий ги отвсекъде, щото тия пък не се търпят вече! Айде де, за еврокомисари ще ми се натискат гадните сини; нема да стане тая, сичко у нас требе да все от червено по-червено!

Kaloyan Borisov said...

дрънкаш ....

Ангел Спасов said...

"тия мръсни сини... натискат гадните сини" - ти произведе от прилагателното съществително, бе философе! Ялов си ти, ялов от към мисъл. Нали скимтеше, че ще спреш да драскаш по блоговете? За тебе само Чехов - "Ако може, не пишете!"

Д-ре, понеже знам че не пишеш коментари, ама да си ти кажа. Ти си сила.

Anonymous said...

Грънчаров, прогресивно изкуфяваш!

Венелин Кутиков

Anonymous said...

Г-н Тонев, отдавна ме мъчи едно съмнение. Дали не сте същият онзи Оптимист, който преди доста години пишеше във форума на Новото време. Казвате, че не пишете по форуми, но дали не сте писали в миналото?

Не настоявам непременно за отговор, но просто си мисля, че не е възможно в България да има двама еднакво талантливи хора като Вас. Бог не е чак толкова щедър в подаръците си. Ако искате, отговорете ми тук или на имейла ми:

natali@andreeva.de

Поздрави!

Мери said...

"Аз например много пъти, като почна да пиша, така се увличам, че забравям да мисля." Това съждение, Д-р,се отнася за част от днешния ти материал. Може и да намекваш нещо за Стефан Тафров, това си е негова работа, но ще ти кажа, че човекът е свръхинтелигентен (перфектни много езици, спец по литература, слушала съм му интервюто за музика, история и т.н, има връзки по света, също и европейски и американски отличия) и би бил възприет от ЕК веднага, безусловно. А пропо, сещам се за много хора с нестандартна сексуална ориентация (нямам представа дали това, което се говори за С.Т. е вярно и не ме интересува, защото се говори почти за всички), които са допринесли за развитието на човечеството много повече от косматите дебили с безумни погледи, вперени в силиконови гърли.

joasia said...

Уважаеми г-н Филипов,
Вашата награда се отразява зле на постоянните Ви читатели.Станахте още по-популярен и изведнъж се появиха на форума доста нови писачи.Интересно какво търсят тук?След като ни стана ясно ,че не са съгласни с Вас ,време е да се оттеглят.А дано.

Anonymous said...

До Мери
(извинявай Докторе)
Скъпа Мери,
всичко, което пишеш за С.Т., явно за теб е така. И аз имам впечатлението като страничен наблюдател, че е ерудиран. А дали е хомо или не, ни най-малко не ме интересува, поне в този случай. Но, според мен, си пропуснала нещо много важно!
Душичката, Мери, душичката на човека.
НЕЧИСТОПЛЪТНА!

Unknown said...

„Тая верно ще излезе проактивна!“
Докторе, няма да кажа че си гениален, да не ти скачат много акциите, ама клониш към...
Някак си ведро ми стана, като те прочетох. А такова нещо не ми се случва много често.
Благодаря!

Anonymous said...

"proactive"
1.tending to initiate change rather than reacting to events.]
ili v svoboden prevod: stremezh po-skoro da predizvikame sybitieto otkolkoto da reagirame na nego.
naprimer:
naj-izvestniya produkt za mladezhki pypki se naricha "proactive".probval sym go, viarno e - naistina predizvikva mladezhki pypki.

kombat #5

Ангел Грънчаров said...

Не разбирам защо пък требва да се беснее срещу мен: ний с Доктора просто си обменяме мисли, какво лошо има в това?! Е, на някои им се струва, че ако в дадена група от хора всички не мислят еднакво и нямат абсолютно еднакви оценки за нещата, то това е скандално и анормално; но ний с Доктора сме по-напреднали в мисленето хора и много добре знаем, че различията в мненията и оценките са нещо най-естествено. Щом се замислят двама човека, те вече почват да мислят различно, респективно, докато не мислят, те мислят досущ еднакво. Разбирането, че хората трябва да мислят еднакво и че различията в мненията са аномалия, е архаична останка от комунизма, у нас и доста разпространена, за жалост.

А че на моменти имаме известни различия в оценките с г-н Доктора или че аз се опитвам да му показвам, че на моменти славата му повлия някак си така зашеметяващо и главозамайващо, в смисъл, че почна на моменти да пуска несправедливи заяждания и подмятания спрямо този или онзи (най-вече спрямо злодея Костов, но и срещу други, ето, сега, гледам, обект са му станали дори Ф.Димитров и Ст.Тафров!) само и само за да угоди на хвалещото го мнозинство, това също е нормално. Мисля, че Докторът не смята, че в блога му имат право на коментари само ония, които го хвалят, иначе щеше да напише някъде с най-големи букви следното: КОЙТО НЕ МЕ ХВАЛИ И СЕ ОПИТВА ДА МЕ КРИТИКУВА, ДА НЕ ПРИПАРВА ТУК! (Апропо, така правят други от великите блогъри, които просто трият оня, който не ги хвали.) Аз не съм видял такива думи в блога на Доктора, затуй и чат-пат се обаждам, и то само тогова, когато уважаваният Доктор прекалено съгрешава спрямо истината. Тя, тази последната де, тъй да се рече, от моето ведомство, тя е от ведомството на философите. Та затуй се обаждам чат-пат...

Ангел Грънчаров said...

Ето, примерно, сега Докторът дръзва да подхвърля непристойни намеци спрямо двама уважавани и достойни люде - спрямо Ф.Димитров и Ст.Тафров, и то единствено на основанието, че били, мръсниците, сини. (Тук човек неволно се сеща за Хитлеровата мъдрост: "Не му стига, че е евреин (негър), ами е и комунист! Не му стига, че е син, ами е и... хомосексуален!". Прощавай, Докторе, ако има нещо!) И, предполагам, за да угоди на червенушковците сред своите почитатели. Аз смятам обаче, че е непристойно и е недопустимо да се развяват такива аморални подмятания, касаещи личната сфера на тия хора, особено пък от талантлив и възпитан човек като г-н Доктора. Който, бидейки пищещ човек, в някакъв смисъл въздейства на много хора и дори възпитава.

И понеже уважавам нашият Доктор, му казвам какво мисля директно в очите; ако бях подлец, щях да си мълча, за да се радвам след това как той почва да пропада в тресавището на аморализма, самозабравянето, подлостчиците, някои вършени у Нашенско и срещу заплащане най-вече. Ала понеже съм философ, му правя добро с критиките си - умните хора разбират, че критиките са по-ценни за пишещия, отколкото хвалбите; т.е. дори може да се каже, че хвалбите са по-скоро вредни! - ала някои не разбират това, и ето че ме захапаха, бил съм превъртял, изпростял и не знам какво си още. Но хора всекакви де, на секи човек не може да угоди, а и не требе да се старае в тази насока...

Ето обаче че Докторът, бидейки умен и предимно мислещ човек, разбира колко ценни са моите забележки към спорните твърдения в неговите текстове, и, предполагам, ми е даже признателен, че го подтиквам със забележките си към доброто и истината; ала още не е стигнал дотам открито да ми признае благодарността си. Но аз и не ща да ми е благодарен, а понеже добре знам, че е умен събеседник, ми е твърде приятно просто да правя опити да разговарям с него. Щото съм много диалогичен човек. Е, няма значение, че г-н Докторът, както подобава за известен и уважаван човек у Нашенско, мълчи и много-много не обръща внимание на задевките на някакъв си там пигмей като мен, важното е, че поне са налице някакви опити за водене на диалог, а другото в един момент ще дойде само.

Та днешното ми послание към г-н Доктора, ако позволите, уважаеми дами и господа, е следното: Продължавай да дерзаеш, Докторе! Отечеството има нужда от такива като теб! Все така смел бъди, ала гледай и да не кривваш от правия път на човешкия морал, щото тъкмо той е най-ценното, което ний, человеците, изобщо имаме - което ни отличава от зверовете...

Anonymous said...

Толкова рано, а дървеният философ успя вече да се осере.

Anonymous said...

Браво докторе!
Разкри ги тия педераси.Трябва повече да вдигаме шум да се чуе до ЕП.Като почнат да ги изпитват червените и зелените в парламента, да видим как ще докажат половата си принадлежност отбелязана в декларацията.

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Много въпроси сте поставили. Ще се опитам да отговоря, но по-късно. Сега имам много да чета и пиша.

Нина Симеонова said...

г-н Докторе, не разбрах само дали тази награда, която сте получили ви дава и някакви материални облаги?

Anonymous said...

До господина Грънчарова
Уважаемий, Доктора изобщо не ни угажда. Редовно ни разчленява - патоанатомично и публично, че и поименно. Но ний сме мазохисти!!!
И ша Ви замоля да списвате доста по-кратичко. Вашите незабравими прозрения са в пъти по-дълги от колонката на Доктора. Все пак сте на гости!
Жива Червена бабичка напук на А.Г-в

Червена бабичка said...

Драги ни господине Грънчарова, забелязваме, че днес Доктора благоприлично си е затворил очите пред "професорското" звание на Дайнов. На Вас като на стожер на голата истина Ви довеждам до знанието, че е само доцент и кандидат на науките, сделан от отдел "Международно работническо и комунистическо движение" на Института по история на БКП към ЦК на БКП.

Anonymous said...

Ами като си говорим за Желева защо някой не провери и дали и бае Ви Бойко не е управител някъде, Само ще Ви пиша имената "Цебра" и "ДЖИ ЕНД БИ ТРАВЪЛ КЪМПАНИ" па земете проверете кой им е управител. Само ще Ви напомня че някой хора са били държавни служители

Anonymous said...

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...

е такъв ни го показаха от ЕС, с въпроса Would you like a nice, warm cup of FU with that?

Anonymous said...

Хей г-жи и г-да, давайте го по-спокойно бре! Приемайте "Нещата от живота"/Роми Шнайдер и Мишел Пиколи - липсват ми!/ с повече разбиране за различното от вас! Не се гневете щото стреса дебне и отключва разни "канцерни" образования, които съкращават отредените ни по божия воля дни в този измислен свят и ни лишават от това което искам да ви кажа, особенно на тези които дават съвети от рода:... ала гледай и да не кривваш от правия път на човешкия морал ...!
Истината е, ЧЕ всеки си има малки слабости, които му носят големи радости!!!
И посочете ми толкова важна причина, та да се лишаваме от тези радости??? За къв чеп тогава живеем жалкия си животец "Миг от вечносстта"/Уикеда/, ако неможем да си доставим малко радости?!
С най-добри чувства към всички и нищо лично към никого, просто бизнес!
Докторе верно че човек като почне да пише, се увлича и забравя да мисли и пише ли, пише разни ...!
Атанас Василев

Верка said...

Докторе,

За Стефан Тафров и аз се обидих! Работила съм с него в една стая 4 години и знам, че освен невероятно ерудиран, е и свестен, откровен и добронамерен човек с готино чувство за хумор. Писнаха ми подмятанията за неговата сексуалност. Просто не ме интересува.

Верчо said...

Госпожа Верка, и аз съм работил със Сергей, който е ерудиран, свестен, откровен и добронамерен човек с готино чувство за хумор. Но Вие сте се смели на приказките на Доктора за него.
Сега като се появи и по един защитник на Бойко, Желева, Цецка и Фидоска, и какво - Доктора ще трябва да спре да пише.
Ама вие искате да убиете златната кокошка!!!

Verka said...

OK, Vercho,

imash pravo. Vseki se smee na shegite za horata, koito ne poznava. Mlukvam.