1/19/2010

Кандидатурата на Румяна Желева е оттеглена

Кандидатурата на Румяна Желева за поста еврокомисар е оттеглена, според източници от пресслужбата на Европейския парламент, както и според членове на ЕП, предаде Ню Юръп.
Оттеглянето идва след национален и европейски натиск над българския премиер Бойко Борисов. Комисията по развитие в ЕП се подготвя да не одобри Желева при гласуването, насрочено за днес.

Медиапул


РОЙТЕРС: ЖЕЛЕВА СЕ ОТТЕГЛЯ

Лидерът на Европейската народна партия Жозеф Дол ще даде пресконференция, на която ще обяви, че партията му оттегля подкрепата си от кандидатурата на Румяна Желева, съобщи източник от партията.
В същото време се очаква самата Желева, която в момента е в Страсбург, да обяви, че се оттегля като кандидат-комисар. Тази информация беше потвърдена от високопоставени източници на агенция Ройтерс.
Източници от ГЕРБ също потвърдиха новината пред Dnevnik.bg.
До час-два ще взема решение по казуса „Румяна Желева” и ще го оповестя. Това заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че позицията на европейските лидери е показала ясно отношението им по случая, информира репортерът на Дарик Николай Христов.
Дарик нюз

10 comments:

Anonymous said...

Най - после. Само да не стане като в поговорката "След дъжд качулка", т.е. негативите за страната като цяло си ги натрупахме и това е.

Черна котка said...

Мда,и на сайта и има едно писмо, с едни оставки...

Anonymous said...

Ето пак: Най-после.
Абе хора, ако женицата е взела това решение мисля, че заслужава едно браво и ръкопляскане!
Колко къде, къде по-долни мижитурки непосмяха да го направят - да се оттеглят, въпреки сумати гафове които натвориха!
Вярно е, слабо се представи, имаше тъмни страни тук таме в биографията си, ама кой ги няма!
Всички ние, без да се обърнем към светите писания, спр. И.Христос, Юдея, 0 век: Нека хвърли камък, тоз който никога не е грешил и т.н.!, какво направихме - удри, удри, мри куче бясно!
Ненапразно някой беше казал, че човекът е най-жестокият хищник на т.наречената Зелена планета. Убива дори и себеподобните си за собствено удоволствие или криво разбрани интереси!
Атанас Василев
р.s. Този път без извинения и поздрави.

Anonymous said...

Ех, Докторе! Дано да спре назначаването на хора със слугински манталитет. Той, разбира се, не е патент само на жени. А е много лоша работа.

Ангел Грънчаров said...

Дано е истина тази новина за предстоящо оттегляне на Желева; дано не е шега; макар и закъсняла, реакцията на Б.Б. е разумна; само че защо беше нужен тоя инат - и кой спечели от него?!

ROADЯUNNЭR said...

който и да дойде сега ще стане като в оня виц:

Моше, гостувал три дни при леля си Сара в Израел. Като се върнал в Ню Йорк, се обадил да благодари за гостоприемството. И усетил, че тя нещо му се сърди. На въпроса на Моше "Какво има?", леля Сара отговорила:

- Като си тръгна, видяхме, че е изчезнала една платинена брошка на малката Ребека ...

- Но лельо Сара, как може ! Та аз дадох пари да завърши Ребека в Швейцария! Та аз й купих апартамент в Ню-Йорк, като се ожени! Та аз...аз и подарих тази брошка.

- Да , добре - прекъснала го леля Сара - то брошката после се намери, но лошото чувство си остана.

Anonymous said...

Ох....
То, хубаво, че си подаде всички оставки, ама Боко Тиквата не приемал оставката й като външен министър...
Ше берем още ядове и резил с тази девойка явно...

Anonymous said...

Ура!,
Докторе!
Успяхме!
Давайте ни следващия!

Anonymous said...

д-ре, много се кефиш...
Пеевски да не те направил ЗамГлавРед на в.Засада?

Anonymous said...

Всичко е много просто. Западненците не им пука за духа на закона, главното е буквата да е спазена. Ако се разровим по-дълбоко, то ще се окаже че ВСИЧКИ ЕВРОКОМИСАРИ ИМАТ ФИРМИ и/или УЧАСТВАТ В РАЗНИ УПРАВИТЕЛНИ СЪВЕТИ (За справки четете Иржи Марек "Атентата срещу министър председателя"). Обаче всичко става чрез подставени лица. Всеки си има своите си ЗИЦПРЕДСЕДАТЕЛИ(C) (за справки към "Рога и Копита" ООД създадена от Илф и Петров). Но наща Румянка си е решила, че може да мине метър. Но наща Румянка започва да лъже и да шикалкави когато я хващат в крачка. Но наща Румянка не може да разбере че трябва САМА да си подаде оставката след такъв резил. Гусин Барозу не може да и я поиска, защото такъв е дипломатическият ЕТИКЕТ. Не можеш да поискаш оставката на същество, което току що си номинирал за даден пост, без да си подадеш своята. Съгласно същият етикет той може едиствено да изрази своето съчуствие и подкрепа (И да чака малоумната коза сама да се сети какво да направи.). Когато на наща Румянка и обясняват насаме каква точно е издънката, и че е ДЛЪЖНА да си подаде оствакята, то тя започва да врещи обидено пред медиите. След това нашият високоинтелигентен министър председател заявява по обед, че тя ще продължи да е министър на външните работи. След това се налага и на нашия високогениален министър да му обясняват същото. Същия ден вечерта следва изявление че тя нама да е министър на външните работи. О защо Иржи Марек, Ярослав Хашек, Иля Илф, Евгени Петров, Чудомир, Марк Твен и О'Хенри не са още живи, такъв материал не е за испускане. Мечтата на журналиста - гнусен, свински, смрадлив скандал с малоумни действащи лица.