1/17/2010

Да не забравяме, че разполагаме с Емел Етем

Не мислех да пиша днес. Все пак неделя, почивен ден, късен следобед все пак… Представям си как си седите, пиете си ичкията и листите из интернет да видите дали некой графоман пак не е лял мъка по несъстоял се писателски талант… Ама няма! Ще ви драсна само няколко реда, колко да не сте капо. Само щото телевизорът ми образува някои належащи въпроси.
В предаването на Росен Петров стана дума, че Антония Първанова изпратила компроматите за Желева от личната си поща. Каква наглост! Обаче аз друго се запитах: А от къде знаят управляващите? Зер ЗЕС действа авансово? Или просто пробно са закачили интерфейси на отделни провайдери? Ще се разбере.
В момента съм с Костов „На четири очи”. Голям политик е Иван Костов! Без него България нямаше да е същата. И е станал един лъчезарен, чак Цецка много приятно се изненада и го отчете в ефир. И сега Иван е хирургически точен. (Г-н Грънчаров, така добре ли е?) Казва, че шансът в ЕП да се договорят и кандидатурата на Желева да мине е минимален. И трябва да се мисли за нова кандидатура, на човек, който да се подготви много бързо.
Та си помислих дали Емел Етем, която дълги години наблюдаваше кризите и наводненията у нас, не би могла да влезе в действие. Тъкмо сега и в ДПС няма да е много ангажирана. Освен това съм сигурен, че при нея двете основни слабости, които се откроиха в концепцията на Желева - „on the ground” и „proactivity”, отсъстват. Категорично може да се твърди, че г-жа Етем не е стъпвала на терен никога, с изключение на един път, когато отиде с високи токчета и едното се счупи. Относно активността също всичко е ясно: Postactivity.
Не настоявам, само се опитвам да помогна.
А как мислите, дали ще вземе Пеевски на мястото на Кюмюрджиев? Мисля, че не. Много ще й е трудно да го обясни на западняците.
Да кажа една новина, като стана дума за медийния магнат. Тя всъщност засяга вече двама-трима души, но все пак. Ако търсите „Експрес” по сергиите, да знаете, че от понеделник той вече се казва „Засада”. ?!?
„Много е трудно да се правят прогнози, особено за бъдещето”, но ме сърби да кажа, че днес-утре очаквам здравият разум в ГЕРБ да вземе превес над здравите сили, вроде Тетка Цачева (според която Желева се представила „блестящо” на изслушването) и да оттеглят злополучната кандидатура на Румяна Желева, преди да се е сбъднал вица, че ще разпаднем и ЕС, подобно на Турската империя и СССР.
Направо не разбирам Бойко, който по принцип действа като тест за бременност, в смисъл че вкарва една идея в публичното пространство и ако се окаже ялова, се отказва от нея, защо така държи на Желева. Толкова ли нема в бандата кадри некой по-кадърен?! Да няма нещо скрито?
Както и да е, жалко е само, че се провали единствената възможност да се създаде и Новозагорска школа в дипломацията… След великата Пазарджишка, за която ви споменах по-преди. Обаче по форумите с изненада открих, че новозагорци отказват гражданство на госпожата. Не била от града, а от село на 8 км. Преди това и бургазлии яростно се дистанцираха. И накрая ще го отнесе някое китно селце, само защото я е родило, а тия, дето са отговорни за възпитанието и израстването и в качеството, в което я видяхме, ще седят отстрани и ще гледат сеир. Не е честно! Ако беше станала комисар, в Бургас щяха да си строшат краката да я направят почетен гражданин, да й дадат карта за градския транспорт и безплатни билети за баня… Ама такива сме си.
Учителят трябва да си носи отговорността. Ето чета, че на Третата политическа академия на ГЕРБ сред преподавателите бил и Дим Дуков. Какво ще преподава той на младежите, не разбрах. Но отсега предупреждавам, че ако се вдигне процентът на изхомените в партията, той ще е отговорен!
И една културна новина, за която все не ми стигаше място да ви я кажа. 200 артисти направили жива верига и не допуснали новоназначения директор Борист Панкин. Рекли, че нищо не разбира от тяхната работа и му предложили поста „портиер”. Портиер! На първия блатовчед на главния прокурор! Тия ще им яде гъза баница!
Панкин си тръгнал с обещанието да се върне на следващия ден и да съобщи приема ли, или не.
Много ми са интересни тия артисти. Не разбирал от работата им! Лично му гледах концепцията, основана върху „равнопоставеност на жанровете”. Така, де! Те са музикален театър, трябва колкото пеят, толкова и да говорят. Нали точно в тая равнопоставеност е разликата на оперетата от операта и театъра. И как да не разбира тогава?
Забележете, че прескачам темата за Слави. Дето Бойко каза, че му поискал 50% от ГЕРБ. В смисъл, колкото министри назначи Бойко, толкова и Слави. Няма да взема отношение, щото смятам, че тая тема се извади, за да ни разсея в момент, когато сме превъзбудени по Желева. Макар да смятам, че ако беше участвал Слави, поне половината министри щяха да са читави. Щото той си избира хората винаги с кастинг, а не да ходи по света и кой къде срещне, да го кани в кабинета…

7 comments:

ЧБ said...

Йес! Добър завършек на седмицата направи, Док! И честит (психо)имен ден!

Anonymous said...

“Не си гледат голите задници, а се правят на полиглоти.”

Хр. Стоичков


„Писна ли ви от грозния български футбол? Омръзна ли ви да гледате загубите на националния отбор? Нали чакате на разни Бербатковци, Устатковци и Шматковци? Като нямате победи и футбол – яжте ми оная работа!”

Хр. Стоичков


“На тръгване бях при президента и той ме пита: “Как ги преобрази да бият наред?”. Казах му, че плаша играчите, че слизаме в мината да работим, ако не бием.”

Хр. Стоичков


Тоя почин - имам предвид за мините - е добре да се приложи в България. Главно към 4-те власти.

Не мислиш ли, д-ре?

Мери said...

Д-р, като си гледал концепцията на Панкин, гледал ли си преди 2 години "Ах, този джаз", поставен в Народния от него? Не си, нали!? Ако го беше гледал (тоест в началото, де, щото после бягаме), пръв щеше да тичаш на веригата. Поздрави!

Ангел Грънчаров said...

Докторе, имам чувството, че си се поддал на коварството на класовия враг. А не бива. Трябва повече бдителност, Докторе! Никога не приемай дарове от данайци като Костов. Кой знае какви ли интриги плете, а пък е един такъв хитрец, че ето, успял е да приспи и твоята бдителност. Не очаквах да се поддадеш така лесно на Костовото лицемерие...

Anonymous said...

Грънчаров, веднага да се махаш от това свято място!
Ти си в тройката, Грънчаров, внимавай!На мерника си...

Anonymous said...

България е родила гений!
Автор: Дядо
Получено на: 18 Януари 2010 15:27


И той е Тони Филипов д-р!
Ето какво пише той днес:
"В момента съм с Костов „На четири очи”. Голям политик е Иван Костов! Без него България нямаше да е същата. И е станал един лъчезарен, чак Цецка много приятно се изненада и го отчете в ефир. И сега Иван е хирургически точен. (Г-н Грънчаров, така добре ли е?) Казва, че шансът в ЕП да се договорят и кандидатурата на Желева да мине е минимален. И трябва да се мисли за нова кандидатура, на човек, който да се подготви много бързо."
Аз, особено след Тони Филипов, нямам какво да добавя, освен да ви посъветвам винаги да го търсите и четете в АНАЛИЗИ на сайта "Кафене" - издание на ББС ("бибиси"). Той е моят кумир, гербари, както вие си имате Бойко.

borki4 said...

Голям Звяр тоз Костов, Филипув де го види и трепери!