12/03/2009

Подай ръка

По повод това, че червените иронизират Дянков с пица-меню, Бойко коментира кратко и ясно: „Простаци!” Силно е простаци. Инфантили е по-точно. Макар че пък и Таня Дончева каза пред „Стандарт” нещо подобно: „Станишев не бива да ме подценява... Аз няма да направя нещо, което е просто - в категориите, в които се движат те.”
Тия дни се чудех тая що се стаи като сукнян молец, тя обикаляла да прави лява партия.
За простака имаше такъв случай. Лежал си един на плажа, обаче банският му издут като от кен бира. Една мацка забележила и се прехласнала. „Извинете, искате ли да прекараме вечерта заедно?” „Добре, рекъл оня, но ако ми донесете една ракия.” Донесла му тя, а той бръкнал в гащите, извадил една краставица и почнал да си мези. „Простак, как не ви е срам!”… „Абе простак, простак, ама трета ракия пия…”
Това малко просташко излезе, но е поучително. Простаците добре си живеят в нашата родина.
Цецко вика: „МВР е в критично финансово състояние. Никога не съм си представял, че наследството е толкова тежко.” Пък Младенов съобщи, че 100 млн. лв. от военния бюджет били усвоени авансово за предизборни цели.”
Колко бързо действат тия пичове, а!? Още не са минали четири месеца и те установиха какво им е наследството. Браво! Специално за военното, Никито казал на главнокомандващия Параванов и той се обезпокоил. Така казват от пресцентъра му.
А дали не е обезпокоен, че помилваният от него Цветелин Кънчев е рецидивирал? А може би Станишев да е обезпокоен? Щото ако не бяха скочили местните организации, Кънчев и в тоя парламент щеше да е депутат от КБ.
Един приятел вчера ми се кълнеше, че и гербаджиите били подписвали запис на заповед за 150 хил. евро, заедно с авансовите си оставки. Но в което не съм сигурен, не мога да ви го потвърдя. Иначе не е нелогично, ако Сидеров измисли нещо прогресивно в партийното строителство, да го сподели с Бойко. В крайна сметка те двамата крепят мнозинството.
Оня ден депутатът Стоян Мавродиев каза: “В ГЕРБ има свобода на изразяване на мненията, независимо от опита на БСП да убеждават, че има тоталитарен модел.” Получава се парадокс - пълна свобода на мненията и пълна липса на мнения. Именно една такава запис на заповед може да обясни благоразумието да не се ползват от дадената им свобода…
Бойко рекъл на мобилните оператори: „Намалете цените, България не може да е държавата с най-високи тарифи на джиесема.” И операторите рекли: „Добре.”
Г-н премиер, не се прави така, бе! Питай Костов как се процедира с тия. Отиваш и му казваш, че му искаш половината от бизнеса. Даже не му го искаш, ами направо му го вземаш.
Ще намалят цените, но друг път. Да го видя, няма да го повярвам. На такива като Батков, ако ги видите, че се давят, и по някакъв неясен порив решите да им помогнете, никога не им казвайте „Дай си ръката!” Правилното е „Вземи ми ръката”.
Ние само се заблуждаваме, че имаме пазарна икономика. Всичко е картели, монополи, олигополи… И едни ..поли в комисията по защита на конкуренцията…
Понеже стана дума за подаване на ръка… Туристка паднала от „Кончето" в Пирин. Спътникът й не успял да й подаде ръка. Дано се оправи жената. Аз, да ви кажа, само един път съм го минавал туй Конче. Страшно си е. Обаче истински осъзнах каква заплаха е в центъра на София. Един ден по „Съборна” си вървяха едно бабе 4х4 и един аргър дядка със зелени чорапи, вероятно пенсиониран полковник. Абе, на тия що им махнаха зелените чорапи? По какво ще ги познаваме? Лани бях на едно погребение. Покойникът, също бивш полковник, със зелени чорапи го изпратиха. Както и да е. Та бабето по едно време понечи да слезе от тротоара, ама й се видя високо и вика на детото: „Иване, няма ли да ми подадеш ръка?” Пък Иван и вика: „А връй, ма, ръка ша ти подавам! Аз ако тогава на Кончето не ти бях подал ръка, сега щях да празнувам 50 г…” И го каза с омраза, на която й личеше, че е отлежавала поне 50 г.

5 comments:

Anonymous said...

Дофторе, простете, но се казва един запис на заповед, освен ако нещо друго искате да ни подскажете , в такъв случай ме извенете. П.

prebroitel said...

Случайно попадам на този блог.Разби ме.Супер е.Почти всичко прочетох.Поздравления.Ха.. Ха...Пожлания за успехи.

garan4e said...

Докторе, жив да си…
Да ти кажа:
Слушам днеска Христинка, новата „царица” на юпитата да обяснява, че не се захващала с обречени каузи, т.е. ще реанимира до последно. Те (националното движение, де) да не стоят още в тунела и не са се преселили? Пази боже! Абе тея сичките, все от богати по-богати – Никито, Миуенчо, Арсенката и тя, що се не прибраха от където са дошли? Те нали им казаха хората че не ги щат, пък те – ядец, тука ще седим. За какво им е бе? Нищо не разбирам.
Но разбрах, че техната пиарка обслужвала и Сергей( сега ще се окаже, че е само сер), и Параванката и изобщо. Обърках се – лево, десно, център, дрън. Да не ни готвят пак некой дрън, щото и аз вече чувам камбаните и се плаша…Чакам ти диагнозата, моля те, че то не остана за кога…

Anonymous said...

Уважаеми д-р Филипов,каквито и комплименти да използвам за написаното от Вас-биха били семпли.Но искрено завиждам на обкръжението Ви,защото си представям какъв зевзек сте в общуването си с тях!Нещо за което можем само да се досещаме! Ноооо...да не сме неблагодарни,добре че можем поне чрез блога да общуваме с Вас.Единственото което разваля кефа са глупостите които пишат част от читателите Ви.Българина е най-вещ в дребнотемието,посланията му убягват.Като и да е,ние Ви очакваме с нетърпение всеки ден, а аз лично си оставям това удоволствие за десерт на деня или на седмицата!!! СЪРДЕЧНИ ПОЗДРАВИ И СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ! Мари

Неарденталец said...

Многоуважаема, не може да си позволявате да обиждате цели групи читатели на Доктора. Ние пък виждаме във Вашите оценки самодоволството на младостта, необосновани претенции за високоинтелигентна и сензитивна Личност и крещящото несподелено желание за близост с автора. Там, където Вие провиждате послания, ние съзираме рядък талант, неповторим изказ, смела сатира и желание да се надсмееш над абсурдите.
А блоговете са за това – да споделяш и коментираш. Кой както може и знае. Никой не Ви задължава да четете коментарите.