4/08/2009

8 април 2009 г.

Новият шеф на НАТО Расмунсен паднал по стълбите в хотела си в Истанбул и си изкълчил рамото. В три часа през нощта. Паднал мъж не е точно като паднала жена, но все пак кофти му почва мандатът. Не съм изненадан. Наскоро д-р Перний Дю от Копенхаген каза: "Дания е на челна позиция по употреба на алкохол, но правителството не показва воля за разрешаване на този проблем." И как да покаже, като самият премиер е част от проблема. Нали кога се попът напива, селото не изтрезнява! Че те имат повече алкохолици от нас - къде 600 хил. Май не случихме на човек. То не че наш Мони е въздържател, де. Наскоро се запил, разправяха ми, с една компания и към 6 часа сабалето ги завел дома си да си допиват. Обаче Гергана излязла по нощница и с ръцете на кръста и те за нула време се разпръснали в панически порядък... Тая Гергана изглежда миловидна, ама майката си трака, казано по пазарджишки.
Сещам се, че при лорд Робъртсън нямаше пияндурски изцепки. Но той пък имаше други слабости. Помня, че като видя Хубавото Наде и наруши всички фамилни и на Алианса протоколи и я покани на късна вечеря в резиденцията си, която продължи 3 часа. Разбира се, че е възможно и само да са вечеряли. Той беше такъв грозник...
Макар че пък, от друга страна, алкохолът и сексът вървят ръка за ръка. Австралийски учени доказаха, че пиещите имали 30% по малко проблеми с дисфункцията, отколкото пълните въздържатели. Ама какво да се убеждаваме! Кой чука трезвен?! Човек като е трезвен, мисли за политика, за икономика, чете книги.
Няма човек без пороци. Дето беше рекъл некой, който няма пороци, има много малко достойнства. Цецо на Бойко например. Сигурен съм, че е въздържател, а мисля, че и жените дип не му връзват. И к’во?! Рекъл вчера правителството да спре да провежда конкурси за обществени поръчки, щото щели да ги усвояват фирми, близки до сегашния премиер и правителство. Демек да ги оставят тези поръчки на фирми, близки на следващото правителство. Наивно бе, Цецко! Да не кажа глупаво. Ти хранил ли си партия в опозиция, та да знаеш какво е?! Червените 8 г. браха зазъбица, та знаят. Ами ако вие вземете властта и я задържите цяла година? Те да мрат от глад ли?
Както и да е.
Чета, че на конференция за жените в политиката зам.-председателят на ЕК Маргот Валстрьом рекла, че след 200 г. в политиката ще има равен брой от двата пола. С което хич не мога да се съглася.
Първо на първо, след 200 г. половете няма да са само два. През 2007 г. на семинар за дискриминацията стана ясно, че от Брюксел искали да различаваме седем препоръчителни пола и да им осигурим равноправие: мъже хетеро, мъже хомо, жени хетеро, жени хомо, транссексуални, бисексуални и хермафродити. Тук ще си позволя да добавя, че и моите приятели, пенсиите, могат да се разглеждат като отделен пол.
Второ на второ, нас, българите, ако ни има, ще сме малцинство, чийто основен проблем изобщо няма да е равенството на половете, а интеграцията в циганската държава. Като се има предвид патриархалният морал на индобългарската общност (например в тяхното ВСС, Мешерето, жени не се допускат), смятам, че основните им партии (примерно ЦСП - Циганската социалистическа партия и ЦЕРБ - Цигани за европейско развитие на България) ще заложат в платформите си суфражистките идеали (за равни избирателни права). Феминизмът ще дойде по-късно.
И освен това, чета вчера, че според руските астрономи към 2250-2280 г. ще установим контакт с извънземните. А те може да са изживели половете. Щото, както казваше Фройд, по пътя към човешкото съвършенство гениталиите са си останали на първобитното ниво. А това, което не се развива, рудиментира. Как му е изчезнала опашката на човека?
Разбира се, това са само хипотези, специално за половете. (За циганите не е само хипотеза.) Може да изчезнат точно заформящите се междинни полове. Австралийският демограф Бърнард Солт твърди, че по време на криза жените избират за партньори косматите мачовци като Ръсел Крол, а не метросекшуъли като Ди Каприо и Хю Грант. Според Солт и интелектуалците ще понамалеят, защото жените предпочитали автомонтьори, водопроводчици, стругари. Изобщо хора със стабилни професии, а не брокери и банкери, дето първите трусове на кризата ги изхвърлят на улицата.
За вас не знам, но на д-р Филипов му е все тая. Имаме си разряд за стругар, леяр, ковач от Механото. Колкото до космите, човек винаги може да си присади една китка на гърдите, не е милиони чак.
Но пък, от друга страна, тя нас кризата може и да ни подмине. "Стандарт" съобщава, че Евдокия Манева от ДСБ и Мирослав Найденов от ГЕРБ предложили да я преборим с кални бани. Те били нишата, която България може да ползва като коз в кризата.
Мисля, че са прави. България е уни-кална страна. И националната ни шапка е кал-пак.

3 comments:

Anonymous said...

Д-р Филипов, благодаря И за днешната Ви статия!!
Какво стана с партията?
Хайде, че ГЕРБ и ЦЕРБ напират!!!
Велкова - Пловдив

Anonymous said...

Евалла, докторе!И днес в края на работния ден ми подобри настроението.жив и здрав бъди!

Anonymous said...

Dottore,
само за поддържане на традицията,значи:Russel Crowe,сиреч Кроу.А инак фаянс здрав не остана,на глас се смея!