4/09/2009

9 април 2009 г.

8 април, Ден на циганите. В светлината на казаното вчера, не е ли време да се помисли и за световен ден на българите? Що циганите имат ден? Щото са малцинство, щото са пръснати по света и щото нямат държава. Може да спорите, че ние имаме държава, но аз няма да се съглася.
Сръбският "Политика" съобщава, че бившият агент на ЦРУ Уилям Бенет е бил пребит до смърт. За да се потулела истината за грешката, направена от него на 7 май 1999 г., когато американците удариха китайското посолство.
Глупости на търкалета! В. "Експрес" още през 2007 г. обясни как е станало. Американските шпиони слагали предаватели в кофите за боклук, които насочвали бомбите. Обаче сърбите схванали номера и накарали техните "Волф" и "Дитц" да изхвърлят боклука на три часа. Поради което американците им третирали преимуществено сметищата. После, подучени от руснаците, сърбите почнали да разместват кофите. И така китайската амбасада дала фира вместо сръбската агенция за продажба на оръжие. Това обяснява и защо една умна ракета се държа много глупаво и падна в Горна баня. Горнобански индобългари забърсали боклукчийските кофи пред някаква сграда, набелязана за саниране, и ги отнесли в Горна баня... Те затова Костов и Стоянов се задоволиха само с вербална нота, щото вината си беше наша.
Учени откриха физиологичните механизми на чесането, предаде Би Би Си. И тук ще си позволя да кажа нещо, което вероятно нарушава етичния кодекс на Би Би Си, но е истина. Единственото лично усилие, което съм виждал да правят немалка част от познатите ми цигани, е да се чешат. Да се греят на слънце и да се чешат. Затова откритието има фундаментално значение.
Изобщо не подценявам усилието да се чешеш. Холандски учени изследвали физическата активност и я разделили на три основни групи. Към първата спадат лежането, седенето и стоенето. Във втората е ходенето, а в третата активният спорт. И знаете ли какво се оказва? Че да дигаш тежка щанга за кратко време, като усилие е равносилно на това да лежиш дълго. А като добавим към лежането и усилието за чесане, нещата вече не са равностойни.
Освен това да лежиш и да се чешеш, далеч не е само циганско достояние. Оня ден Косьо Пенчев каза за магистратите: "Срещат се и такива, които искат да станат началници, за да си починат, защото са се уморили да работят". Тоест, искат само да се чешат. Лично мисля, че такивата са повече от онакивата...
И още едно голямо разкритие, което според някои слухове в антропологичните среди също може да се свърже с циганите. Синият партиец Николай Гацев написал открито писмо, в което твърди, че Костов и Луканов се договорили да свалят Филип Димитров. Е, Гацев не им е казал имената, ама то трябва да сме от Мелмак, за да не се сетим. Волдемор и Луцифер се договорили Волдемор да прилъже Страхливия да поиска вот на доверие, който обаче да не мине... Луцифер наричал Волдемор "нашето скрито оръжие".
Дето вика Сиромахов, да е скрито, да е скрито, колко да е скрито?! Че Луцифер официално го командирова от дописник на "Дума" като експерт на СДС. Ситуацията напомня дето Щирлиц вървял из Берлин и се чудел защо всички го гледат така подозрително. А те не гледали него, а влачещия се след него парашут със сърп и чук.
Скрито-явно, няма значение. Важното е, че е ефективно. Разказа ли им играта на СДС? И още как! Тук бих могъл да попитам Райчев: "Де е синергията, бе?!" Но що да питам. Синергията е сполучливо обяснена в един форум от син поет, рустикален наивист, ако мога така да го определя:
Колчаков, виден седесар
заши на сините шамар.
Напуска в знак на несъгласие
да правят сините феласио
на драгалевския шопар
.
Пък Бойко рекъл, та че повторил: "Моята любов бе полицията - обичах да марширувам по плаца и да отдавам чест, сега съм кмет, политик и лидер, защото нямаше как да служа с Румен Петков в МВР - царят ме предаде. Сега всичко правя с усърдие, но няма любов."
Царят ще си плати. Чел съм, че когато се родил Бойко Борисов, докторът плакал. И оттогава се знае: Никога, никога не пляскайте Бойко по дупето.
Мисля обаче, че щом на Бойко му е детската мечта да марширува и да отдава чест, то той ще я постигне. Ще даде премиерския пост на Костов, а той ще поеме МВР. И ще си марширува за кеф и ще си отдава чест на него си.
Оня ден германският журналист Михаел Мюлер писа: "С ръста си и уменията по карате Бойко Борисов е истински Шварценегер на Балканите, който се е запътил през тунела към властта." Между другото, чел съм, че Шварценегер дължи известността си до голяма степен на него. Джеймс Камерън искал в "Терминатор" да участва Бойко. Продуцентите не се съгласили, защото това щяло да превърне филма в документален.

No comments: