10/14/2008

14 октомври 2008 г.

Бойко вика: „Не съм сигурен как ще реагирам, ако Станишев ме посрещне с думите”Здравей, циркаджийо!”
Кмете, не се настройвай предварително, може и да не ти каже така, бе. Да не стане като крокодила, дето дълго обмислял като срещне хипопотама какво да му каже, за да го уязви: Ще му кажа: “Здравей, Хипи, как си?”, а той ще ми отговори:”Здравей, Кроки, добре съм”. Тогава аз ще му кажа: “На глупаците не им трябва много, за да са добре”. А ако ми каже: “Здрасти Кроки, зле съм”. Тогава аз ще му кажа, че глупаците заслужават да са зле. Срещнал той хипопотама: “Здрасти, Хипи, как си?”. Хипопотамът го погледнал и казал: „Плувай, плувай, лайно зелено!”
Та искам да кажа, че никога не се знае... Може да ти каже „Здравей, огнеборецо!”. Пък може да се сети и за някои още по-стари работи, от времето на съчетанията с бухалки... Тя така веднъж Ева Перон пътувала с кола и гражданите, които иначе я обичали, нещо я освиркали. Тя се обърнала към спътника си, адмирал: „Чувате ли? Те се отнасят към мен като към проститутка!” Пък адмиралът рекъл: „Отлично разбирам. Вече 15 години как не плавам, но те продължават да ме наричат адмирал.”
Ама Бойко е инвентивен, ще се оправи. Помня когато Доган му рече мухльо, той веднага измисли интелигентен отговор: „Ти ми ела на една ръка растояние, па ще видиш кой е мухльо!”
Като стана дума за проститутки, та се сещам да питам Александър Паунов каква е тая история за „Дедушка, тебе харашо?!” Хвалел се пред общи познати в Пазарджик как с един професор от тяхната група посетили Украйна, викнали си девойки в хотела и се наложило Сашо (според него, де) да защити честта българска... Мискин, па се и хвали!
Както и да е. За друго се сетих за Сашо Комуниста. На изборите в Петрич циганите масово застанали зад него. Което е естествено. Комунистическата идеология се родее с циганската: „Мойто си е мое, чуждото е общо.” И освен това си има некои природни закони. Казано е: когато мацата я няма, мишките си правят купон. И понеже Коце Маца наследи Петрич от Живко Фашиста, аз не съм изненадан от появата на Сашо Комуниста. Винаги така става.
Освен Сашо Комуниста, който взема две места в Петрич, другите печеливши са Сашо Апашо и Лудото Яне с по 4 места. БСП, ГЕРБ и „Атака” само с по две. Та така погледнато, „Здравейте, циркаджии!” като че ли не е толко пресилено, а?
И тая световна финансова криза... Четох в „Стандарт”, че белгийците минали на зеле, Абрамович си отложил сватбата с Даря, във Великобритания престанали да копат умрелите... Дано не ни засегне и нас. Сигурно няма. Според „Сега” доц. д-р министър Петър Димитров, рекъл: "Така наречената американска мечта вече е много трудно да се реализира в Америка... Но все още може да се осъществи в България!" Само това „все още” ме притеснява. Има някакъв фатализъм в него, сякаш скоро вече няма да може... И другото дето ме притесняма, е, че колегите сложили над дописката надпис: „Мечтата на идиота”. Което също намеква за известен скептицизъм.
Шефът на вътрешната комисия Спасов рекъл: „За мен е странно защо Румен Петков, който посочи тъмното минало на Алексей Петров, още не е осъден.”
„Стандарт” съобщава по тоя повод, че в понеделник, 13-ти, го почват. Прокуратурата повдига обвинение за разгласяване на държавна тайна по непредпазливост. Пиянска непредпазливост, не някоя злонамерена, но законът не прави разлика - 2 г. затвор или пробация. Таш... Румен Петков копа градинки...
Да се хванем ли на бас, че нищо такова няма да се случи? Но, как да се хванем, като сме на едно мнение...
Пък в централата на жълтите на Врабча им сложили тоалетна хартия с мъдрости, басни и други интересни работи. От „Труд” коментират, че явно положението в НДСВ е яко запечено, щом имат време да четат в тоалетната.
Това си е тяхно частно мнение. Гарелов, не че е пиар на НДСВ, но не мисли така. Смята, че на жълтите им предстои много важен конгрес, на който ще се реши ”to be or not to be”.
Гарелов, not to be, уви. Времето каквото отнесе, назад го не връща...
Накрая да обобщим. На Дарвин дедо му, също биолог, направил експеримент. Сложил в една колба с неизвестна течност фиде и то по някакви неведоми пътища започнало да се движи съзнателно. Едно просто фиде! А на българските политици трудно можем да припишем съзнателно поведение. Нищо, че са далеч по-високо организирана материя. Ако разбира се не преувеличавам...

3 comments:

Anonymous said...

О да, категорично т.нар. българо-вестникарска журналистика те е превзела безвъзвратно за сметка на политологическото, етичното и тем подобни маловажни неща. Да ходатайстваме ли за теб, Докторе, да пописваш на хонорар в някой нашенски таблоид? „Отмъщението е наслада”, нали така беше? Е, сладко ли ти е достатъчно?

Anonymous said...

Да ви пази Господ, братя, от разпопен поп и разлюбил ви фен. Амин!
Тони Филипов, д-р

Anonymous said...

ДРЪН-ДРЪН! И НЕ БОГОХУЛСТВАЙ!