10/13/2008

13 октомври 2008 г.

Тази сутрин си мислех докато вземах душ, по-точно докато си търках петите... Това е толкова досадно, но никога не бих си позволил да се докарам до дереджето на моите приятели пенсиите, като ходя бос да драскам теракотата... Абе, пенсиите, бръснете ли си редовно подмишниците? Само това ще ви кажа. Обърнете внимание, че там където се изсякоха горите, изчезна всекакъв дивеч – и едър, па и дребен. Това какво ви говори? Спасението е в ликвидирането на гората.
Както и да е. Та си мислех докато си търках петите за това Станишковото „Здравейте, циркаджии!” И стигнах до извода, че на Станишко не му се е затворила още голямата фонтанела и му духа в главата. Тя по принцип се затваря окончателно къде 20-тата година, но има изключения, когато е нарушена калциево-фосфорната обмяна, което се компенсира с витамин D3.
Но дето се казва, всяко зло за добро. Защото Господ е измислил фонтанелата, за да се улеснява растежа на мозъка. Иначе, ако расте мозъкът, пък черепа не расте, ще почне да ти стиска. Искам да кажа, че дори и да има някаква ментална ретардация, може да се израсте...
Поетът Сергей Есенин си прерязал вените, написал последната си поема със собствената си кръв и за по-сигурно се обесил. Това го казвам без връзка с горното. Просто го научих и ме гризе да ви го съобщя.
Пък една госпожа ми се обажда и пита: „Докторе, причернява ми при рязко изправяне, опасно ли е?” Не, не е опасно. Но съветвам да се изправяте бавно, постепенно дори. А най-добре изобщо да не се навеждате. Щото по нашите ширини човек като се наведе и какви ли не сакатлъци стават. Пълно е с турски мениджъри, дето вика Владко.
Медицински погледнато, госпожа, вие имате вертиго. Така от разстояние не мога да преценя от кой вид точно. Щото вертигото е два вида. Когато предметите около вас се въртят в една посока е системно вертиго. А когато се въртят във всички посоки – несистемно вертиго. Но няма основание за тревога - и двата вида се лекуват още приживе. (Ей, предупреждавам, че за такива въпроси вече ще вземам по два лева. Така де, вие ме ползвате като джипи.)
Обаче вертигото на Станишев определено е несистемно. Умен Петков вика: „Уволнението на Драшков е груба грешка.” Агата и Гоце Маца са направо бесни. Пък Дончева прави кулинарни диверсии, сравнява ДАНС с яхния. Има логика, поне така мирише. Ей, тая ги направи лудички.
Питат Петков ще иска ли главата на Станишев на конгреса. А той, кисел като турчин на рамазан, се заканва да го ашладисва: ”Конгресът е чак през ноември. Аз съм търпелив човек, но не чак дотам.”
Пък дъртото ченге Цвятко Цветков, член на ВС, успокоява: „Румен Петков отдавна силно преувеличава своята роля и значение и за управлението на страната, и за БСП...”
Да, Умен Петков изпусна сапунчето...
И докато те си го вдяват един другиму, Европа чака мерки срещу корупцията, за да ни пусне пак фондовете. Та се сещам, че не се сещам за какво беше назначена г-жа Плугчиева за вицепремиер. Трябваше да се направи екшън план. Екшън верно се направи, но някак си не е планов. Всеки от червените ходи с ръка отзад щото, нали, „спасение дебне отвсякъде”... Направо като в турска баня. Едната ръка отзад за всеки случай, другата отпред – за евентуален случай... Истината ви казвам, от тук нататък тия нищо няма да свършат. Политическият организъм получи левостранна спастична хемипареза. Бифуркация - в района на ДАНС, антиагрегант няма измислен... Optimum medicamentum quies est! (Най-доброто лекарство е почивката!) При това положение няма друго положение...
В Добрич 15-годишна се сдоби почти едновременно с дъщеря и брат. А 34-годишната й майка - със син и внучка. Първо изплакала племенничката. И сега тя ще вика вуйчо на по-малкия от нея вуйчо, а вуйчото ще вика како на племенничката... За дъщерята, това е първата рожба, докато майка й заформя първата декада. Но това едва ли е краят, щото тя е в разцвета на фертилитета...
От тази не съвсем рядка житейска случка могат да се направят милиони, даже не милиони, а хиляди изводи, но ще се въздържа. Защото нито един от тях не ми се вижда етнически и политически коректен. Пък и да ви кажа честно, в светлината на циганията в държавата, струва ми се, че скоро „българин” ще звучи като дума на омраза, етнически некоректно наименование. Пак си прегледах родословието. Предците ми по майчина линия са дошли откъде Ихтиманско и им викаха Шопите. Тъй че може и да съм печенег, знам ли. А дано...

No comments: