6/13/2010

Магистралки: Вувузела 5 лв! Вулводала – 20 лв.

Премиерът навърши 51 г. Братя, бихте ли му една телеграма? Такъв премиер никога вече нема да намерите. То аз мисля, че нема и да търсите, но вие още не го знаете…
Голяма драма беше в ГЕРБ с подаръка. Първо „Стандарт” съобщи, че депутатите решили да му подарят живо ягуарче. После „Труд” писа: „Ще раждат лъвче за Бойко”. Колегите засекли в събота Фидосова и Краси Велчев да обикалят зоопарка.
Искра и Краси дълго гледали лъвовете Стефка и Славчо, за да разберат дали случайно не чакат потомство, което да осиновят. Лъвовете Славчо и Стефка дълго гледали Фидосова. Даже тя попитала Велчев забележил ли е как я гледат. Просто така се случило, че в петък на лъвовете им било ден за разтоварване и те от 36 ч не били хапвали залък…
Вероятно пак във връзка с ЧРД на Бойко Тошко Кръстев, президент на Европейския политехнически университет в Перник, ще предложи на академичния съвет премиерът да бъде избран за първия доктор хонорис кауза. Той университетът ще се открие едва наесен. Но то и лъвчето тогава ще се роди, ако, разбира се, веднага се вземат мерки. Лъвиците износват по три месеца и половина…
Пък моят приятел зам.-областният на Перник Георги Шарлашки рекъл: “Благодарение на Нелсън Мандела има Световно първенство в ЮАР. И понеже има Бойко Борисов, има и университет в Перник.”
На мен не би ми хрумнало да сравнявам Бойко с негър, па бил той и Нелсън Мандела.
Ей, Перник, големи сте слагачи, бе! И сте крайно неблагодарни! Къде беше Бойко, когато господин президентът лансира идеята за пернишки университет през октомври 2008 г.? Ей, ако навсякъде бяхте къси като в паметта, досега да е изчезнала породата граовска… От което българският генофонд надали би загубил нещо съществено.
Както подобава на криза, премиерът няма да прави купон. Ще хапне скромно с Берлускони (едно теле сукалче) и ще ходи да гледа мачовете. „Извикал съм, вика, тези, които искат да ми честитят, в кабинета си в 15 часа.”
Извикал! Това е предимството да си премиер. Обикновените хора канят, а премиерът извиква. Извиква си гостите, когато на него му е удобно, а не да му се влачат цял ден…
Един демократичен народ само от това „извикал” щеше да си направи извод с какъв човек си имаме работа. „Дянков все ми казва: "Няма да стане". Кое обаче ще стане решавам аз. В интерес на истината министрите вече и дума не смеят да кажат, защото веднага след това журналистите искат потвърждение от мен.” Както казахме още лани, имаме премиер, но не и кабинет. Да видим с един акъл до къде…
„Стандарт” оня ден писа, че жените в Пазарджик се канели масово да изневеряват на мъже си, ако се лепнат за телевизора да гледат по цял ден мачове. Сега са се коригирали: „Дълбока заблуда е, че по време на световно първенство имало най-много изневери. По време на мач жената не може да кръшка, защото е в режим на повикване - дай бира, дай мезе, изхвърли пепелника. Трудно ще й бъде между тези отговорни дейности да намери време за упражнения с вувузела.”
За който още не е научил, да поясня, че вувузелът е нещо като зурна, с която зулусите свиркат на стадионите в ЮАР. Изглежда, че тая дума упражнява някакво магическо въздействие върху българското съзнание. Веднага навлезе масово в речника. Вчера гледам на магистралата пред Пазарджик едни прогресивни моми бяха вдигнали рекламна табела: „Вувузела 5 лв! Вулводала – 20 лв.”
Нема да загине тоя народ!
Ало, Пазарджик, нали научихте, че Елтън Джон пее в София? Рекъл, че категорично отказва да посети Пазарджик, заради наредбата на общината за хомосексуалистите.
Шегувам се, бе. Той не знае, че има Пазарджик. И по-добре…
В паузите между три мача драснах тия бележки, колкото да не пропусна да честитя рождения ден на премиера. То пък едни мачове… Но пък от друга страна нали можеш да си пийнеш биричка на корем без да търсиш специален повод.

15 comments:

Anonymous said...

Докторе личи си ,че музата те е посетила и доста е поседяла при теб.Но гледам няма коментари .Може световното да е причина.

DENI said...

"Извикал" ги:) То е ясно,ама кой ги е "закарал",както обичат да казват някои за живи хора:) Май за...говеда става дума:):):)

Anonymous said...

е има нужда от почивка доктора, световно е се пак.

Anonymous said...

Докторе, не коментира нищо за откриването на изложбата на китайския художник /да ме прощава, ама не му помня името/. Сигурна съм, че ББ ляга и става и по цяла нощ сънува съвременни художници. Ама трябвапе и Ел Макферсън да награди с некое орденче - само тя остана ненаградена.

Anonymous said...

Ма то си личи, че в паузата е писано, а май скоро и писанията ще са от световно на световно. Що ли ?
ТТ

Anonymous said...

Трепач!
Колкото до "извикал...", гаче не помним как Симеон мачкаше министрите и депутатите си - на "ти" и фамилия..А те все по-го обичаха и все по-величество, та величество. Та не сме обидчиви ний, така излиза. Нищо ново.
А пък за китаеца - виж му антуража и не питай повече.Абсолютно равенство между ценители и изпълнение.

Anonymous said...

Интересно е, че когато не пише за Костов, доктора пише и вярно (честно), и хубаво, що ли е така?! :-)

Anonymous said...

И за Костов пише вярно и честно зависи как го четеш.

Anonymous said...

Ей, негадяи с негадяи, за Доктора ша са отзовавате само със суперлативи, защото иначе жална ви майка, ей...

Егати кютуците, за без пари джумбуш им прави човека, а те махна му намират. Верно, големи зузувели сте, ама да не го получи некой отзад, па да го надуят мераклийте...

Anonymous said...

А за Гоце кога ще напише нещо,ама да не е ибрикчийско?

Anonymous said...

Ами за Гоmarpepце си има специален писател или там журналист .Нали му посвети специално за него книга.Доктора не е слънце да огрее навсякъде.Нека има хляб и за другите.При доктора е за без пари.

Anonymous said...

Питам се нямаше ли кой да направи отвод на съдия Лада Паунова след следната публикация в публичното пространство преди няколко години:На 29 декември 2006 г. в официалния интернет сайт за сигнали за корупция, регистрирал се с ник priatelceto потребител, публикува следната информация:
„Съдия Лада Паунова неслучайно е избрана за съдия по делото на Маргините. Тя е бивш адвокат и председателят на Софийския градски съд Светлин Михайлов я върна като съдия. Назначаването й като съдия е за благодарност от съдия Стайков и съдия Михайлов. Това е корупционната благодарност на Маргините, че тя ще гледа делото. Никой преди това - нито Стайков, нито който и да е било, искаше да вдигне Лада Паунова за съдия в Софийския апелативен съд. Просто на Лада Паунова й е дадена поръчката да гледа делото срещу Маргините. И нищо няма да се случи. Няма да има присъда или нещо такова. Просто всичко е платено на Стайков и на Михайлов. Михайлов е личен приятел на Лада Паунова. Уговорката е, че Лада Паунова ще гледа и ще довърши делото и ще го реши в полза на Маргините, а съдия Михайлов и съдия Стайков ще получат остатъка от парите, защото те вече са получили предплата. Ето това е Корупция!"

Anonymous said...

„Вувузела 5 лв! Вулводала – 20 лв.”
Нема да загине тоя народ!


Няма да загине - циганите никъде не са загинали.

Anonymous said...

Драги, бате Стойко! Разболе ли се, пропи ли се, кво стана? Що не пишеш? Дано да е това, дет ти го мисли жената. Остани със здраве.

Anonymous said...

Д-р,моля,пиши...някак скучно е без теб.
С поздрави от ВъТъ.