1/22/2010

Кратка бележка, колко да не сте капо

Бригадир Аспарухов съобщава: „Държавният глава Георги Първанов няма да остане пасивен след края на мандата си и най-вероятно ще създаде някаква структура.” Колегите от Фрогнюз твърдят, че новината се въртяла от една седмица в некои среди. И още се въртяло в тези среди, че Слави Трифонов ще му е партньор в това начинание.
Не знам, в някои среди в „Редута” също вървят разни слухове. Един ми вика, че партията щяла да е социална. Даже име й било измислено -"Ку-ку и Пипе".
Ама нека направят, щом ги влече… един към друг. Хубавото на Слави е, че не ходи после по медиите и да разправя как са делили процентите. Не, че не е истина, както казва Росен, но той не признава.
Пък друг ми разправя, че щели да правят общо шоу, не партия. И в това има резон. Веднага се сещам за един нов персонаж – Гоце Маца, граовец и левскар, който да партнира на Гацо Бацов. Според трети, това били слухове, истината е, че щели да правят ловна дружинка. Четвърти признава за партията, но било партия шах. Щото в шаха всичко било по равно и нямало какво да се дели… Гоце е голям шахматист, казвал съм ви.
Бриго вика още: „Първанов има голям шанс да успее, тъй като управлението в момента няма опозиция. То се намира в много комфортна среда и трябва някой да раздруса клона…”
Голям, голям… Според нас успехът на Гоце ще е подобен на успеха на Морморенси в битката му с чайника. Ако си спомняте, Морморенси взе едва второто място. Щото Гоце, дори и сам да излезе на терена, пак ще е втори. При двуличниците има такава опция. Навремето в един четириместен асансьор се беха качили Костов, Пешето и Надка. И умната машина отказа да тръгне.
Макар че, като гледам медиите как подгъзват на Гоце, едва ли ще ни се съобщи. Кой разправяше, дето Джими Картър и Леонид Брежнев се надбягвали на маратон? Мисля Русев, в „Труд”. Та Къртър, като по-млад, естествено спечелил. Обаче ТАСС съобщила: “Нов исторически успех на съветския спорт! Другарят Брежнев завърши втори! А мистър Картър е предпоследен!”
Иначе е прав Бриго, че средата е изключително дружелюбна. Ето вчера се реши народът да няма право да вика „У-у-у” в близост до основните институции и всички медии се направиха, че имат далеч по интересни теми за коментиране.
Специално за друсането на клона обаче… В Либерия, новата ми родина, казват така: „Преди да друсаш клона, хубаво помисли дали искаш наистина да бутнеш маймуната.” Щото пък там, откъдето са дошли моите нови сънародници, казват така: „Как викаме на една 150 кг. маймуна с тояга? Викаме й сър!”
Тука тоягата е само метафора, метафора на властта. Едно време си мислехме, че Тато е всемогъщ, че той решава всичко еднолично. Ама при Тато имаше Политбюро, което ежедневно и тайно му кроеше кюляфа и той трябваше да се съобразява. Да не говорим, че имаше и КПСС, КГБ… А сега няма никой! Един Бойко и едни мушмороци, които, поради постоянното коленичене, ще развият разпространената сред прислужниците болест „възпаление на колянната торбична”.
Най-малкото ще си ожулят коленцата. Оня ден плеймейтката Златка Райкова разправяше как веднъж правила секс на стадиона, и яко си ожулила коленете. Таз’ Златка е от Пз, ако не знаете. В Пз имаме много такива специалистки. Сигурно съм ви разказвал за Мона Лиже, за Лайза Минети, за Хирошима… Не, Хирошима беше в Ст. Загора… Както и да е.
Гледахте ли от зарана по Битивито какво нагъзаки му направиха на кмета на Пазарджик? Тоя ще излезе голямо корумпе! Добре, че не съм от Пазарджик, а от селата...
Бриго вика още: „Изключително важно е да се промени представата за лидер и да се появи този, след когото ще тръгнат хората.”
Този, след когото ще тръгнат хората, всеки момент ще се появи. Това е добрата новина. Но лошата е, че е направо бесен.
Намеквам за Ицето… Макар че пък, ако не се лъжа, Шилер твърди, че пред глупостта и Господ е безсилен.
Илиян Михов, един от 500-те най-признати икономисти в света, си зарезал хубавата работа да дойде да спасява родината, а те веднага му туриха прякор – Баровеца. Та се наложило, във форума на „Дневник” прочетох, правителствената информационна служба да направи уточнение. В смисъл, че този Баровец, не е онзи Баровец. Тоя Баровец е от Боровец, от Самоков по-точно. Пък оня е от Ловеч и „мис Калифорния даже не я е и виждал”… Пък Костов му се зъби за лабавия борд и плаши с 96-97 г. Глупости, Бойко ще допусне лабаво. „Нема лабаво!”. Той това ако не е запомнил, доде му е разтривал ушите, какво ще запомни!
Лично аз имам носталгия по тия години, защото те са единствените в моя не кратък живот, които съм изживял като милионер. Беден и гладен, но милионер.
Еми това е. Драснах го така между другото, ако, че ми е почивен ден. Ако искате, не ми го зачитайте.

8 comments:

scorpion said...

А защо точно Либерия ?

Anonymous said...

D-re prochete li,che na Toni Farma,nqkoi i e narushil internet prostranstvoto?

Anonymous said...

Докторе поздравления за свежите неща които пишеш.Не знаех че имаш блог а се смеех с това което има в Frog news.Отдавна съм ти фен.Падам си също по Иван Бедров и повче по Ралица Ковачева-все пак жена е. Знам че гледаш на traffic map но в момента не съм там от където те чета.
Take care.

Unknown said...

Здравейте колеги! Относно съобщаването на на някаква класация топ 500 за икономисти.
Винаги съм се чудил, като цитират класирането, кой го направи и какви бяха позициите, от чиято висота се видяха челниците , а и по какви критерии също .
Освен това ясно е ,че нашичкият е 499, щото ако беше в друга стотица, щяха да напишат примерно топ 100, или топ 300.
В такива случаи се сещам за Марлоу, пред когото един подозрителен тип се кълне в майка си. "Това нищо не ми говори, защото не познавам майка ти" - е отговорът на детектива.
Пък моят коментар прилича на един пасаж от книга на Жул Верн: там пък един наблюдател съобщава ,че забелязяната в морето корабна светлина е жълта. След което анализиращият наблюдението заключава :" Даа, значи нито е червена, нито е синя!"
И точно тук зарязах великия Жул Верн...
Поздрави

lazaraza said...

Кристалина, Илиян... започват да изплуват едрите риби, скоро Бойко ще заприлича на Байко и няма да е никаква "Батка"-* а най обикновенно "да-Бате"-**, ако не го схрускат дотогава де.

*- Батка в бургаския фолклор е някой дето не трябва да закачаш
**- Или "Йесмен"
-----------------
Спретнато блогче, поздравления. Не ми допадат вулгарностите понякога, но са винаги на място и си личи, че са автентични.

Anonymous said...

Док, що сините се гушнаха с герберите (в такъв медиен уют) и по темата ГМО? Много се плаша, че и ти я заобикаляш.. Няма изтриване после това нещо ..а Гоцката ще го забравим като поета с китара и 2 партии да направи.
Жив и Здрав да Си!

Anonymous said...

д-ре,
Аз няма да те коментирам днес - щото ми е почивен ден.
Но ти си плавай - зер корабите, па дори под либерийски флаг, не спират.
Сега нали разбираш как се е появил Първия Милионер? Ми на някой частник му е писнало да работи и събота и неделя...
Шопара

Anonymous said...

Еееееехххх, пак си връзкар, Док! Баровец не баровец, ама жената на Михов също е социолог, при това доктор.