1/21/2010

За ползата от либерийския флаг

Боже, какво нещо! Направо съм изумен. От два дена само плувам под либерийски флаг и отношението е коренно променено. Чета под вчерашния си опус коментарите и направо не мога да повярвам. Гениален, осем по шестобалната система, д-р Хаус на белия лист, добър ученик на Мирон Иванов, медианата на Джани Родари и Людмил Станев...
Много добре си знам, че съм си същия като вчера и единствената промяна е, че рефлагирах... Да бех знаял, още 2002 г. да рефлагирам! Но може би тогава нямаше да бъда разбран...
"Еър Франс" решили хората с изобилие на външен вид (демек дебелите), да плащат за две места. Говорителката Моник Мац уверила: „Като плащат за две места, те може да са сигурни, че местата ще са едно до друго.”
Браво, защото ако не са едно до друго, ще е малко неудобно.
Ще пиша на Тетка Цачева, че съм против да се ползва тази компания. В НС има хора, чието пътуване с "Еър Франс" ще ни излезе двойно. Имах предвид една човек, но сега чета, че депутатът от ДПС Дилян Пеевски, известен в някои среди като малкия кашалот, вчера е избран за член на правната комисия на Фидосова. С което относителното (а и абсолютното) й тегло в парламента рязко се повишава. На комисията, не на Фидосова. Което е още един аргумент на тази комисия категорично да й се забрани да ползва "Еър Франс".
Пък Златомир Иванов-Баретата поискал от съда да бъде освободен от ареста, за да се оперира, щото получил стеснение на долните пикочни пътища.
Според мен той е млад още за такива проблеми!
Ало, пенсиите, отдавна се каня да ви питам, но все ми е деликатно. Абе, кога човек разбира, че почва да остарява? Аз имам мнение, но искам да го сверя с вашето, все пак вие сте хора с опит. Според мен, човек остарява, когато почне да пишка на глътки, както пие. Отказал се е от пероралния прием на алкохолните напитки и вместо това ги приема епидермално, като компрес. Яденето му се услажда повече от секса. Крие си портфейла в гащите, щото там никой не се сеща да провери. Спи отделно от зъбите си. А ставните му въртели са в състояние да конкурират бае Минчо Празников.
За секса специално съм чувал, че нещата започват с това, че за първи път не можеш втори път, после за втори път не можеш първи път и накрая един път установяваш, че лани ти е било за последен път. И почваш да пиеш гинко билоба с цел да не забравиш къде си сложил виаграта, която не че помага, ама поне не си пикаеш в обувките...
Прав ли съм?
Пък Меркел знаете ли какво рекла: „Кризата свършва през 2013 г.” Ако в Германия ще свърши тогава, представяте ли си у нас кога?! Та искам да кажа да живеете, да не се икономисвате, няма вероятност да си потрябвате.
След тази мрачна картина, ето и едно жизнеутвърждаващо заглавие от в. „Труд”: „Мъжът, пречукал дете заради рев, остава в ареста.” Свикнал съм да мисля, че от всички убийствени глаголи, „пречуквам” е най-малко натоварен с негативни конотации. Действителен случай. Иванчо не отишъл на училище. И другарката звъннала на баща му: Иванчо днес не дойде на училище. Па той й вика: И утре няма да дойде, и други ден няма… Ама защо? Пречуках го, гада! Та казвам, че глаголът „пречуквам” носи известна симетрия между деянието и възмездието.
Пък в Кюстендил един пич отишъл да тегли пари от банката, но лемурите му отказали под претекст, че им свършило работното време. И той за отмъщение нахлул в кабинета на главния лемур и му забил един токат в мордата. Сега ще го съдят. (Токат, за който не знае, е юмрук, но от Пазарджик.)
Да призовавам кюстендилци да четат, ми се вижда causa perduta. Но за онази малка част от България, която още чете, съм длъжен да съобщя, че не се прави така. Стайнбек в „Улица Консервна” е обяснил как се отмъщава на банка: „Док измисли как, ако иска човек, може да си отмъсти на някоя банка: наемаш в банката сейф, депозираш в него цяла прясна лакерда (и със скумрия може, но да не е чистена – Т.Ф.) и шест месеца те няма никакъв.”
А може и с яйца. Нали помните какви магии правеше Башмайстора с яйца?
Кюстендилци да не ми се докачат. Това, че не четат е доказан факт. Ако навремето техният съгражданин Антон Сираков беше прочел, че и вникнал в предупрежденията ми, че Сидеров ще си изплете платното и ще ритне крусното, демек него, сега немаше да обикаля като Матей Миткалото и да прави нова партия. Казах ли ти бе, Антоне? Нека още малко да напредне управлението на Бойко и пак ще имам повод да кажа: „Казах ли ви!?” Макар че кел файда...
Пак от „Труд научавам: „Аптекарка разнася служебни 11 000 лв., обират я”. Точно в В. Търново станало това. Изрично съобщавам местопроизшествието, щото оня ден, когато стана ясно, че военното училище няма пари и ще пуска кепенците, премиерът каза: "Неслучайно пратих Младенов във Велико Търново. Извадих 250 хиляди, дадох му ги и го пратих да оправи положението.”
И тоя шемет се е разхождал с четвърт милион в джоба из Търново, дето обират на централната улица!То добре поне, че се неутрализираха Крокодилите. Не му отричам на Никито дипломатическите способности, но не изглежда начовек, годен да оперира с четвърт милион в кеш.
Пък един чужденец бил при Бойко. Питал за вътрешната ни политика. Бойко рекъл: Ц Ц. Питал за законодателтана. Бойко пак: Ц Ц. Питал стабилни ли са банките. Боко - Ц. На всички други въпроси отговарял с: Б Б.
Само на въпроса за промените в Закона за хазарта отговорил с: В Б (Ч). Но първо да ви въведа в контекста. Може да решите да протестирате, да не поверваш...
Министерството на Финансите готви промени в Закона за хазарта, според които организаторите на такива игри ще плащат данък от 25%, но!!! Върху разликата между направените залози и раздадените печалби. Така данъците за организаторите на хазарт на практика ще паднат около два пъти. Сега данъкът е върху целия оборот, макар и да е по-малък процент.
Нещо да ви прави впечатление? Не? Ами щото не внимавате. Помните ли кой беше конкурент на Цветелина за винетките? А помните ли, че той сезира КЗК за нарушения в търга, а после си оттегли протеста? А помните ли, че лани Бойко се би в гърдите като Фред Флинстоун как дига данъка на хазарта от 10 на 15%?
Ми да помните! Затова ви казвам и повтарям и то с пълно основание, че на народите с къса памет, преходите им са много дълги!

22 comments:

Anonymous said...

Да не сме анонимни казваш...
Хубаво де, ама навремето ни организираха екскурзия до Резиденция Бояна - да я разгледаме - все пак и ние бехме дали нещо за нея.
Та имах един стар колега - Дедо ти му викахме. Правим списъка за посещенията и му казваме: - Дай си паспорта, нали ще идваш с нас? А Дедо ти отговори: - А, момчета, Дедо ви там дето искат паспорт не ходи!

Църни Шопара, твой вентилатор(фен) от Монитор (Ей, кви времена бяха, сичко дращеше анонимно, па можеше и под чужд ник!)

Anonymous said...

Та д-ре, какво да ти кажа?

Мога само да перeфразирам ЦЦ:

"Никой ли не може да сети, че ако го нямаше ТФ, нямаше да го има и ЦШ? Защото, какво е ЦШ без ТФ? Благодаря ти, ТФ!"

Много загрубя играта, д-ре - гледам, даже циркаджията Слави Трифонов(СТ) си направи по-ентелегентно баданарка от ББ - изкара си екипа на "Съботник" и те показаха, че не им плаща заплатите бадява.

А една страна , в която Слави е по-ентелегентен от МеПе-то, нищо хубаво не я чака.


Църни Шопара

Anonymous said...

И още една разлика между млади и стари,ако ми е позволено:Младите след е..не спят като къпани,а старите след къпане като е..ни.

Anonymous said...

Бе за чий ни е военно училище, като Гоце Сирищниклийски ще прави
"европейска политехника" в Перник?!

Pavlik Morozov

Pavlik Morozov said...
This comment has been removed by the author.
Pavlik Morozov said...

"Нека още малко да напредне управлението на Бойко и пак ще имам повод да кажа: „Казах ли ви!?” Макар че кел файда..."

Няма файда, Докторе, още повече, че вчера политиците ни изненадАха с едно неочаквано признание, че кризата и проблемите у нас едва сега почват - става дума за набързо, потайно и единодушно гласуваната забрана за протести пред сградите, където се помещава властта. Щом костов, който дойде на власт с щурм на парламента, и сидеров, кото искаше да повтори тоя фокус, са се уплашили от перспективата зимата на '97-а да се повтори значи е време оркестъра на "Българаник" да захване бодър марш докато капитана и първата класа се товарят в спасителните лодки.

Anonymous said...

http://www.vbox7.com/play:b4391832

Докторе, държа да го гледаш! Това е реалността!

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Благодаря. Знам го това клипче, мисля, че го има някъде в блога, във "Видео".

Anonymous said...

Като си толкова чевръст, ето ти още един линк, макар и със седмично закъснение, но шедьоврите изискват време.

http://en.tackfilm.se/?id=1263470400372RA87

Anonymous said...

дорогой Тоню д-р Ф., верно ли Блъсков щял се цани за бос на СБЖ?
Най-после медийните и магистралните им посестрими да случат на бос.
Червени фенери дали ше се слагат пред СБЖ?

Anonymous said...

Еваларка, ано!
Тва второто филмче много убау..
:-)))
Шопара

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=PDyacEITM_0

Шопара

Anonymous said...

Дорогой Тоню д-р, почему от неколко дена сайта ти се отваря ного трудно? ..се едно минавам през ДАНС, службата на Цецо и офиса на Патрашковна едновременно.
Ама ного време се губи, повече от колкото да са заобиколи Фидоска

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

От къде да знам дали наистина не минаваш от там, поне през първите две инстанции... Те уж се отказаха от интерфейса, но като гледам как извадиха на Първанова пощата, надали съвсем...

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Забравих да кажа - това за Фидоска е готино. Напиши си името, за да мога да те цитирам коректно, като се наложи. Щото иначе трябва да напиша "както каза един пич". Ами ако не си пич? В смисъл си жена или нещо друго. В ЕС вече различават седем сексуалности...

Anonymous said...

да публадарим и на Партиата Майка и на другаря Тодор...ъъъ дръгаря Бодор, ъъъъъ другря Бойко...нашто герой http://vidreel.com/video/NTkyNjI5/

Anonymous said...

:) пич съм от секъде бе, душата
.... и немам претенции за "авторски" права - купон да става.
Дето вика на кака Елена мъжо и "всички сме братовчеди", що да не мислим и еднакво. /дано е доволен г-на Грънчарова, че не споменах Името Му/.
Виж, за Фидоска си прав. Откак се появи идеята да я обявят за континент - не спя и съм потънал в мисли как да повторя делото на Колумб и да я открия /ама уж без да искам/. Щото нали и Колумб беше тръгнал ...за Индия ли? Както и ние преди 20 години тръгнахме да откриваме Демокрацията.

Anonymous said...

Е, докторе, че тва си е стар лаф бре,. Фидоска е по-лесно да я прескочиш, отколкото да я заобиколиш :)

НАДо said...

Альо, альо, тук кютюк!?Как ме чуваш, приемам?!?

Anonymous said...

Олееее, този НАДо тук ли се пресели!?? Що не се хванете под ръчичка с Ангелчо Грънч. и дружно да се преместите в неговия блог?!

НАДо said...

Само минавам!Да огледам тук психодиспансера, дали ще ми е коНфортно?!?
Грънчаров яко е ядосал тази нормалната "олелеее", щом ме слага в едно отделение с него?!?Споко ма, аз по-милозлив?!?Още не кльопам црвени бабишкери со се унучета?!?

Anonymous said...

Грънчо не го подканям защото е син та лилав, а заради нескончаемото словоблудстване. Та по същата причина и към теб - хлевоуст, но прост без мяра, в очеваден опит да бъдеш оригинален. Комбат 5 да не ти е братовчед, а?