12/16/2009

А за пресгрупа „Доган хабер” нещо да кажете?

Идиотска държава сме, да знаете! Но то каквито хората, такава и държавата…
Цяла сутрин слушам за некакъв затворник от Гуантанамо, който според едните малоумници заплашвал сигурността ни, и за референдума за новините на турски, за който се договорили другите малоумници. Ако това ни са проблемите, ние сме с Бога вечеряли. Ама не са! На „Тракия” изпълзяла банда крокодили, във Варна простреляли майка и дете, през час думкат я банка, я магазин… Цецко мига като плъшок в брашно… А народът наскачал по форумите, ще речеш, че иде ново Априлско въстание…
Не съм единодушен. От една страна чл. 3. от Конституция е категоричен: „Официалният език в републиката е българският.” Тоест, щом шибаните новини противоречат на основния закон, спират се и толкова. Е, ако от увеличението на пенсиите са артисали 20 млн., не съм против и референдум да се направи. Макар че за такива важни работи като присъединяването ни към НАТО и ЕС не се направи. Тогава Соломон Паси каза, че референдумът бил най-добрият начин един народ да се самонакаже. Но доколкото си спомням и ние много не настояхме и тъй ни присъединиха без да ни питат…
Проблемът с новините на турски е, че са баш в специфичния за турския етнос праймтайм - 16.10. Тогава агите зарязват тютюн, добитък, хвърлят мистрии и маламашки и сядат пред телевизора… За тях това е свещена традиция, нещо като five o’clock tea за англичаните - дьорт часъ чай, ако правилно съм го запомнил…
Но от друга страна верно, че се говори на турски, ама дали са новини? Таш…, пардон, майтап, в БНТ от времето на слънчевото затъмнение не се занимават с новини бе, ало! Затова аз изпреварвам народа си и протестирам цялостно срещу БНТ. Например срещу предаването на Митко Цонев. Щото, дето рече Хачо, то е като куче от породата шарпей - скъпо и тъпо. Сещате се как изглежда шарпеят, едно набръчкано, саде кожа. Догаждам се откъде му е дошло на акъла на Хачо за шарпея. На 77 г. не шарпей, ами... Както и да е. Преди време баща му на Митко, Коста Цонев, сподели: „С една кутия цигари изчуквах 21 рускини.” 20 с по една цигара и последната кандисала на кутията. Е, Митко го задмина. Клати седем милиона ей така, хептен за без нищо. Кога за последно се засмяхте на тъпизмите на „Шоуто на Канала”? И аз не помня. Само че на Тончо му дреме на оная работа… И колко още са захапали нянката на БНТ…
Като автор популист, аз ще отида още по-далеч и ще поискам забрана не само на новините на турски, ами и на жестомимичния превод по БНТ. Защото системно уронва престижа на властта. Като стане дума за премиера и оня, дето превежда за глухите, почва да се бие по главата. Това на жестомимичен значи премиер, демек глава на държавата. Ама само глухите го разбират. На останалите им звучи малко като пишман станах… А Атака колко е смешна на жестомимичен... Но тя и иначе си е смешна.
Братя, пак ви хващат на бастуна с кривото. Даже тоя път с правото. При едно социологическо изследване сред турците (ама не от Сънчо и Лайчев, а истинско), учудени ще останете от „гледаемостта” на тези новини. Преди турското робство в „Монитор” бяхме емнали мюфтийството, щото точеха вакъфските имоти. Та от там тогава ни казаха: „Пишете каквото си искате! Нашият електорат не може да чете.” А ние се ласкаехме, че му отваряме очите за свинщините на депесарския елит… Та и с новините по БНТ е горе-долу така.
Докато Доган и Бойко ни залисват с новините на турски, Пеевски изкупува българските медии. Вероятно в полза на турски инвеститор. Щото у нас такива пари няма. Добре, че две купи, една съсипе. „Експрес” се списвал вече ексклузивно от главния редактор. От времето на Свирчо и Захари Стоянов, това е първият вестник, дето се пише само от един човек.
Мен в новините на турски ме дразни само, дето викат на родината Булгаристан. Щото, проследих, на другите държави не викат – нито Американистан, нито Русистан… Само на нас викат и на Туркменистан…
Ако бях привърженик на теорията за конспирацията щях да кажа, че с един такъв референдум ГЕРБ и „Атака” ще върнат жеста на Ахмед Доган. Защото неговите изказвания закараха българите до урните, дайте да не се заблуждаваме. Та сега те на своя ред ще му циментират електората.
А ако не го правят по тая причина, остава само още една възможност – че го правят от простотия. Лично на мен ми е трудно да преценя кое е по-добре. Знам само, че е казано: никога не тръгвай с прост човек, щото нито си сам, нито сте двама. Бойко тръгна по акъла на Болен Лидеров…
С какъвто се събереш, с такъв си се събрал…

10 comments:

Anonymous said...

Момченцето е почнало да уволнява и в Уикенд.
Голям кеф ще е да купи Патрашкова - чудо вестник ша стани!

Unknown said...

Докторе, в последно време мога откровенно да кажа че, материалите ти са 10 от 10 - направо четеш мислите на мислещите хора и ги описваш по невероятно точен и забавен начин. Време е вече да преминем от отдвъдното към реалното и да започнем да се събираме ниакаде поне веднъж на 2 седмици - да помислим как може да бъдат осведомени и останалите хора които, по цял ден гледат турски сериали за това което ни се случва в момента в държавата. Изберете Вие място на срещата - нека бъде евтино и луксозно по възможност. Ако не се сещате - аз ще дам идеи за място - в това ме бива вервайте.

Ваш верен последовател
Милионера

Unknown said...

леле... първо на ти после на Вие - много съм зле, ще намалям пиенето...

dr.tonyfilipov@abv.bg said...

Евтино и луксозно?! Не се сещам. "Животът е хубав, но е скъп. Има и по-евтин, но не е така хубав." Така стоят нещата и с кръчмите и затова нямам идея за ресторант, който може да удовлетвори и двете изисквания. Но не съм против да пием по едно в навечерието на тези светли празници.

Anonymous said...

Мили Докторе, много ме разстрои!!!Може ли така да говориш за Митко цонев. Аз съм жена на години и помня социализма. Като гледам митко и се чувствам млада. Даже телевизора си го направих черно -бял, да не объркам времето. Взех даже да говоря на другарю, щото нали не работим с женсския род и пълния му член.
Иначе евалла ти правим, дето така пишеш и мислиш!!
Чувствай ме почитателка

Минка

Anonymous said...

Началство, на кръчма без нас? Няма да стане! В събота се събираме бивши вестникари и те каним! Казвам го тук заради Николай, всички одобряваме идеята му. Колко му трябва на човек! Сега е моментът Николай да ни светне за подходящо място и да се присъедини към нас, за да ни гледа сеира, пък и ние неговия:) Нещо ни куца организацията.

Tania said...

Не знам защо излезе анонимно, по дяволите. Началствоооо, Таня и компания те поздравяват.

Anonymous said...

Ами, мисля си, не е ли по-добре референдум за турските сериали първо да направим че после другите да ги видим...
Докторе, на мен малко разноснтранни взеха да ми идват темите Ви и то все в посока кой на кого какво в политиката. Дали и други интересни теми няма или Вашия фокус е само премиера и президента, пенсиите да ме извинят. С поздрав, П.

Anonymous said...

какви други интересни теми предлагате: мода и готварство, може би?
с поздрав, мм

Anonymous said...

Евалла Докторе!Едва днес имам възможност да те чета и се спуках от смях!Давай все така!