12/17/2009

Надеждата крепи човека… и премиера

Вчера г-н Волен Сидеров и г-н Яне Янев малко се поспречкали в НС, но нищо страшно, говорили си като джентълмени. Почти дословно с думите на лорд Дизраели и сър Гладстон, за които ви писах наскоро.
Сър Волен рекъл: „Предполагам, сър, че вие ще умрете на бесилката, или от някоя срамна болест."
Пък сър Яне му отвърнал: „Сър, всичко това ще бъде предопределено от решението ми да прегърна вашите принципи или вашата любовница."
Е, нещо подобно, де, не точно същото. Сър Волен казал: „Ти си педал, признай си и ще ти олекне!”
А сър Яне отговорил: „Доведи Капка и ще видиш! Можеш да вземеш един фенер и да светиш.”
Както виждате, разликата не е чак толкова голяма. Може би малко извън добрия вкус е само това, че сър Яне е намесил графинята. Тя е известна пуританка и предполагам й е станало много неприятно. Можете да питате… Когото и да попитате от тия, дето я познават, ще потвърди думите ми. Само Пепа Витанова писа за нея: „Капка е олицетворението на онова, което наричат жена вамп”. Но мисля, че е от завист.
Не знам, винаги съм отбягвал да се бутам там, дето двама си мерят сексуалността, но мисля, че на Сидеров може да се вярва. Поне що се отнася до хомосексуалистите. Колко обратни минаха през Атака, няма как да не ги е опознал… Та ако Яне иска да разсее всякакви съмнения, има само един начин – както на наборната комисия… Да се съберат там председателите на парламентарни групи, да извикат и Цецка и Яне да покаже… Щото тая работа със свидетеля от Благоевград, дето Волен щял да го води, не е сериозна. Трябва да го види извънредна парламентарна комисия.
И изобщо честито на избирателите на РЗС и Атака. Браво, вкарали сте в НС цвета на обществото, най-тънката прослойка аристократи, нотабилите на духа, каймака на интелектуалците, варака на нацията с две думи…
А на вас, уважаеми читатели, искам да кажа да кажете на тия избиратели, щото те едва ли четат, че никога не трябва да избират политик само по това, че прилича на тях. Никога! Това се отнася и за сър Бойко. Та моля ви, ако не ви затруднява, предайте там на който срещнете.
Разправията почнала от това, че Янето нарекъл идеята за референдум за новините на турски „малоумие”. Тук ще заема неговата страна. Прав е. Около това гравитират повечето мнения. Кольо Медианата например вика, че ГЕРБ и Атака целели да „прикрият политическата си импотентност”.
И сега Бойко пак ще трябва да дава заден. Ама то е така, като тръгнеш по бръмбар, ще те заведе на…
А може да е и, дето вика Раличка Ковачева в блога си, просто машина за мъгла, за да не видим някои други работи. Според мен една от тия другите работи, дето не са за гледане, е Желева… След либералите и социалистите, оня ден и зелените в ЕП изявили силно желание да се запознаят с миналото й. Лидерът им Даниел Кон-Бандит рекъл, че, ако е вярна информацията, че тя като министър е подписала невярна декларация за конфликт на интереси, „това може да застраши избирането й”. И поискал “цялата информация преди изслушванията, за да подготвим въпросите си”.Тоя Бандит е враг на Барозу и на ЕНП. Шефът на ПГ на ЕНП Дол призна, че Желева може да има проблеми.
Сегашната комисарка Кунева пожела успех на Желева. Вика, лисицата и ниедна: „Нямам съмнения, че усилията, свързани с подготовката й, ще дадат резултат”. Бъзика се, щото е наясно, че няма как да се подготви за един месец. Ще ви дам само един пример. Тая година на изпита на EPSO имаше въпрос кой продукт е бил добавен през 2009 г. в регистъра на защитените наименования - унгарският салам „Будапещенски телешки”, или френските бисквити „Пражка вечер”. Та казвам, че ако искат да я забият, могат. А някои искат.
И с престъпността става кофти. Цецко вика: “Трябва да издържим на този сценарий, който явно някой иска да провокира с подобен вид престъпления...” И Бойко оня ден каза, че е сценарий. Но то е и нелогично да се очаква Цецо да каже нещо, дето Бойко не го е казал…
Лично аз не мисля, че става дума за сценарий. Просто идват празници и бандитите се разшаваха. Катаджиите как се разшаваха!? И данъчните станаха някак нервни…
От полицейския синдикат се похвалиха, че Цецо обещал да осигури по 4 л бензин на патрулка. Сега им давали по 1 л. Как се гонят бандити с 1 л? Много внимателно.
Всъщност, още на 26 март 2002 г., още в първия си текст като д-р Филипов, съм писал за това: „Министър Петканов прихванал тая мания и намалил бензина на полицейските патрулки на 750 гр. дневно. Сиреч ченгетата яхват зипо. А стига, бе. Мойта гори по 12 на градско, при това без изобщо да давам мръсна газ. Значи, ако погнат един бандюга например на Орлов мост и не го стигнат до Четвърти километър, се връщат обратно. Могат да го гонят и до “Младост” 3, но ще трябва да се връщат пеша. Ама има и друго. Трябва да го гонят много внимателно. Изчислих, че при 3.35 градуса наклон бензинът се събира в единия край на резервоара и гаснеш. Това е положението. Отиде рейтингът на ген. Борисов, а оттам до падането на кабинета е най-много 100 грама.”
Сега на колко грама сме, не мога да преценя…
Не се самоцитирам, за да ви натрапвам извода, че за седем години нищо не е мръднало. Но няма да възразявам, ако го разберете и така…
Но стига с тая политика. Животът си тече и с нея, и без нея. То па един живот, де… Вестниците се надпреварват да съобщят, че жителите на родопското Катраница сами си вадели зъбите за икономия. Направо в кръчмата ги вадели. Упойката естествено е от една до три гроздови, в зависимост от зъба.
Ще си ги вадят не, ами... На свободния пазар ваденето на зъб с един корен върви 40-50 лв. Но то почти няма българин с един корен. Според дентистите, всички сме с по два, три, а пенсиите най-често и с по четири. Вероятно е ефект от Чернобил. И цената отива 100-120 лв. А перфорация на бифуркацията на многокоренов зъб е направо… Мойта ми разправяше нещо за някакъв репаративен цимент, който бил нам колко си лева торбата. Гаче слушах фаянсаджията… При мъдрец с усложнения цената на услугата е по преценка на дентиста - от 150 до над 300 лв. Те си имат много начини да преценят. Уж, за да определят упойката, те питат какво пиеш. И, ако случайно си тъпак да кажеш уиски, те връща една заплата назад… Те са им много начините. Упойката се плаща отделно – дватрийсе лева, но пак зависи.
Абе, какво стана, БСП-то нали бяха обещали да ни правят чейнета за без пари? Ей, една трета от това, дето го пише в предизборните лъжовници да ни се случва, живот ще си живеем… Ама не живеем. Само се надяваме… Надеждата крепи човека. Сещате се за кой човек ви говоря, нали?

1 comment:

Нина Симеонова said...

Много ракия ще отиде за вадене на зъби.И акциза вече е друг. Като сметнах зъбите на моя съпруг направо онемях- 30. хИ на всеки зъб упойката 3X100=300. 30X300=9000.Много. Аз като се ядосам мога да му извадя зъбите и без упойка. Е, малко ще боли. Ама, малко.