11/16/2009

За главите и за тюбетейките

Какво толкова да им коментирам на изборите? На хората им стана байгън. Бойко вика, че народът изпратил само толкова избиратели, колкото били нужни ГЕРБ да спечели. Другите седели в резерв. „Толкова е лесно да бъдеш мъдър. Просто измисляш нещо глупаво и след това не го казваш.” Ама Бойко го каза… Но вижте какво, то е нормално. Него го възхваляват от сутрин до вечер и въз основа на това той има право да няма никакъв здрав разум.
Както и да е, ГЕРБ претърпя победа и това е важното. Изобщо партията на Борисов напредва в битката за цялата власт. То не беше точно напредване, а малко нещо напръдване по израза на едно майна… Но то пък и чудеса не стават. От една муха може да се направи само един слон. А той вече се направи.
Оня пич от Нова ТВ, дето се обърка, беше най-прав. И Георги Фандъков да бяхме избрали, пак същото…
Нямам какво друго да кажа. Да не доде време да се хапем по гъза каква я мислехме, когато не мислехме…
И няма оправдание. Тоя път няма оправдание.
- Уотсън, някъде сте настъпили случайно кучешко лайно.
- Тоя път вашата интуиция ви подвежда, драги Холмс. Настъпих го съвсем съзнателно...

Като цяло може да се каже, че без сериозната подкрепа на Доган на последната права изобщо не е същото. Нямаше от какво да се еректира избирателя и да иде до урните.
Изобщо избори. И не се отказаха от тая глупост да забраняват алкохола! Не могат да разберат, че изборите са като секса! Кой ще ти гласува трезвен?!
Отидохме с госпожата да хапнем по една люто-кисела супа. И бирата даже забранили! И какъв беше ефектът? Че си пих бирата от порцеланов супник, пък госпожата пи бяло вино от китайски чайник. И келнерът, поради „огромния риск който поема”, ни ги удари по две!
Ей, знаете ли, че китаецът Фан Ян държи рекорда в „Гинес”, щото успял да затвори 34 души в сапунен мехур? 34?! Ние какви специалисти имаме, милиони затварят!
Как можа Дянков да направи тая простотия с „феодалните старчета” в БАН?! Отблъсна поне 10 000 избиратели, всичките пенсионери, демек сигурни избиратели, не някои келеши...
И Андрей Райчев му държи исото в „Труд” – Нямало фундаментални изследвания! Глупости на търкалета! Лани шефът на БАН Съботинов информира например, че ще произведат красиви домати. Сегашните били вкусни, но не били "разчупени визуално". Това във време, когато даже ЕС се отказа да инкриминира кривите краставици!
Трябва да има естетика в храненето, не сме прасета! Аз понеже съм от село и съм расъл сред „томатьето”, та съм правел естетически експерименти. Ако на един зелен домат се сложи ластик през средата, по-късно се получават два червени, слепени, малко като... И като ги сложиш на поднос в гостната, с една краставица до тях, всички хълцат... Както и да е.
И к’во, хорските учени да не се занимават с по-смислени неща? Едни от Минесота открили, че на шведска маса хората изяждали с 10% повече. Открили са на гаргите очите! Изяжда се всичко! Казвал съм ви как на първия бал, който Батенберг дал през 1879 г., превзели бюфета с щурм. И оттогава, та и до сега…
Пък швейцарски учени открили, че парче шоколад пази от стрес. Още през 2002 г. проф. Надка Бояджиева от БАН съобщи, че четенето на вестник плюс 2-3 шоколадови бонбона на ден предпазват от старческо оглупяване. Но ние, нали сме прости и бълбуци, взехме предвид само вестниците и затова рецептата срещу оглупяване не сработи.
Понеже стана дума за вестници… Китайски учени пък открили, че не само хората почват със свирка, а и късоносият плодов прилеп. (Боже, ако видите прилепката какви зъби има, никога нема да й го поверите!) Освен тези две същества, към орални ласки били предразположени и шимпанзетата бонобо. Те затова не ги вземат в зоопарковете, да не им гледат децата перверзиите. Бонобото е на изчезване. Което не е за учудване при тия сексуални навици.
С което не искам да кажа, че вестниците и журналистите изобщо ще изчезнат… Възможно е да мутират във вид, който не практикува свирките…
Представяте ли си колко смел е плодовият прилеп!

Как се изкушавам да ви разкажа за две от Пз, те не са точно ученки, но могат да напишат дисертация за голям доктор в тази област – Мона Лиже и Лайза Минети, ама хайде, че може и деца да четат…
Пък проф. Басан, световен кардиохирург открил: „В момента българинът живее недолекуван”. Казва го с укор, щото не е тукашен и не разбира, че ние само затова сме живи, щото сме недолекувани, недовършени. Ако бяха ни довършили, щяха да ни довършат… У нас здравната реформа удържа пълна победа над българина. Ако чуе рекламата на Здравната каца – „Дал Бог живот и здраве!” (Бог, не доктор!), ще му се изясни. И девиза на докторите: Болен се такова на легло… И като е такован вече, не представлява интерес…
Пък „Труд” пише, че чикагски учени открили, че жените с голям размер тюбетейки имали коефициент на интелигентност средно с 10 пункта повече от тия, дето са пъпка не ребро. Голямо откритие, нема що! Фактът, че една жена се е сдобила с големи гърди сам по себе си показва, че е по-интелигентна. Щото всички жени искат, ама не всички имат акъл да го постигнат. И веднъж като си ги сложат, още по-умни стават в очите на мъжете. Щото мъжете само там гледат. Помните ли как по-лани на събора на Бузлуджа червените бяха турили на млади и интелигентни фенки фланелки с надпис на гърдите: "Социализмът е секси". И всеки го прочете. Те, обаче, за да не ги обвинят в ейджизъм, бяха турили такава фланелка и на една баба Пена от Павликени. Само че на баба Пена надписът и падна малко над коляното и хич не беше секси… Но да не се отплесвам..
Една от най-интелигентните гражданки на света.

Ако перифразирам моя приятел Селин, в сферата на гърдите има открития за всяка възраст. Обаче откритието за интелигентността отдавна е направено. През 2006 г. “Нощен Труд” писа: “Жените с големи гърди са по-умни”. А “Дневен Труд” го откри още по-рано, през 2005 г.: “Голям бюст – умна жена.” Чудя им се на трудоваците що не си четат вестника, ами го повтарят и то във време, когато силиконът вече е навлязъл масово и Сашка Васева, Глория, Десислава, Камелия... са оборили, без да искат, тая представа. Всъщност, тя Десислава май си ги спуши, щото от тежестта й се образувало гръбначно изкривяване... Лигла! Лоло Ферари мъкнеше по 8 кила любеници...
Пък аз знаете ли какво открих в сайта на в-к «Труд», в раздел «Анализи». Гледам на отправките статия: „Не си от нашите”. Почва така: "Абе, как ще остане на поста си, той не е от нашите, няма никакъв шанс." Тази реплика изтърва депутат от ГЕРБ по повод мое питане за ръководител на държавна институция във Варна…”
Заинтересувах се. Естествено е, не ли? Да не мислите, че всеки ден се появяват такива статии? Така мислите, щото не мислите! Като кликнах да прочета цялата статия, излезе червен надпис: „Статията не съществува.”
Не мога да ви кажа цензура ли е, автоцензура ли. Наскоро «Дневник» написа, че европейските либерали и социалисти не искали за комисар Румяна Желева, поради "недостатъчни професионални качества" и "неприемливи лични контакти". Лично аз не разбирам какво и намират махна на професионалните качества. Тя е социолог, като д-р Филипов. Да сте забелязали д-р Филипов да е некомпетентен по некоя тема? Нема и да забележите! Пък като се поинтересувах за неприемливите контакти, се оказа, че е била изпълнителен директор на фирмата на Мирчо Циганина, дето купи резиденцията на Тато в Правец и после я продаде на бащата на петролния бос Златев. Ако се заинтересувам още малко, сигурно ще разбера и защо БСП не издигна кандидат за кмет на Правец. Но сега ме мързи. Пък и за друго го разправям. Час след като пусна тази статия, „Дневник” я редактира и махна неприемливите контакти. Та стана скандал сред читателите, даже и мен ме сезираха…
И друго открих, с малко помощ от „Труд”. Диагнозата на Сидеров: ехолалия. Повтаря като планинско ехо каквото каже Бойко. Бойко каже „Първанов ще прави партия” и ехото, тоест Сидеров, повтаря: „Партия, партия…” Бойко каже „Първанов да ми се извини!” и ехото повтаря: „Да ми се извини, извини…”
Не е някоя опасна болест. Но веднъж като я хванеш и не се лекува. И е от прилепчивите. В „Монитор” като бях, почти всички се заразиха. И аз се уплаших и се махнах…
Пък банкерът Хърсев открил, че сме били минали вече дъното на кризата. Странно, що продължаваме да копаме тогава...

14 comments:

Мери said...

Д-р, Румяна Желева може и да е социолог като тебе, но е много по-грозна. Пардов, ти си си нправо хубавец. Поздрави.

Unknown said...

Според варненци Желева е женена за неподходящия си контакт. Пък на него неподходящото му е, че зеадно с И-то от ТИМ и Б-то от ББ, малко са били обвинени къде средата на 90-те за едни два короба контрабандно Марлборо ....и прилежаща фабрика. Фал станал някакъв на пристанище Бургас. Ма Док, това може и да си го имаш нейде из медийните архиви. Както и да е - то е неподходящо само гледано откъм Брюксел. Откъм Черно море гледано - си е много добра и здрава спойка за партия ГЕРБ.

Anonymous said...

Мен ме стрестна "шегата" на премиера на пресконференцията, на която всички "журналисти" се засмяха. Та рече Бойко:
- Защо харчихме пари за избори, когато всичко беше ясно и можеше да назначим Данчето служебно за кмет?
Че казва подобно нещо - го очаквах. Че се случва 20 години след Тодор Живков, и то безнаказано, е леко притеснително. Че го излъчват по всички национални телевизии си е направо стряскащо. Но това, че всички "журналисти" му се засмяха, е това мен ме тръшна болна.

Мери said...

Тази "смешка" не съм я чула, явно щото ме беше стегнала капата от нерви. Ако за мен бяха гласували 100 000 от 1 200 000, нямаше толкоз да се надувам, ами направо щях да се скрия (направя на болна). Много ст права, много е страшно.

Anonymous said...

Страшно?
-Вятър, никак не е страшно. Всички са свикнали и им е чоглаво когато не по навиците им. Страшно е или е било за няколкото събудени из вилаета и за тези - драсналите из света.
Не, че и другаде не е така. Докато света дреме, то черджетата ли, териториите ли не бяха, мънитата ли и цели континенти ли не бяха -все грабнати из под носовете на похъркващата пасмина. На плебса де. Взел един "специалист", та написал в меката не демокрацията, че 20% от публиката им била непроходимо тъпа и направо непотребна (да ме прости Господ - за екарисажа), после още няколко десетки % - много глупави и т.н. Отдавна съм го писал - 80% е общата сума, нека не си губят времето повече...
После, какви диагнози, какви 5 ст.?
- Ако беше друго яче, щяха ли нещата да са на това дередже? Само един поглед през прозорците ви навънка е достатъчно потвърждение!

Успех колега Филипов!

Ваш д-р Свиркофф.

Anonymous said...

Гусин докторе, нещо губиш Муза напоследък. Я се стягай, че без твоите диагнози ми иде сиво ежедневието...

Anonymous said...

"Не си от нашите" я има на http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7813&Itemid=9

Не че е кой знае каква статия. Наистина е стряскащо че някой си цензурира вестникарите по тоя нагъл начин, но пък г-жата (или госпо'йцата,) която я е писала, вероятно може да си потърси друга медия.

Асен Генов said...

Моля ви, особено бодливата крава, дайте да намерим запис от "татовата" шега на бат' Бойко за "сужебния кмет"...

ипотпал said...

и какво се омаза - че крушката си имала опашка, така ли?

Anonymous said...

На вниманието на Асен Генов
"...За парламентарните избори ни трябва много висока избирателна активност да омачкаме и Доган – вдига се народът, гласува, колкото ни трябва. Сега по-малко ни трябва, защото за всички е ясно, има общински съвет от 50 може би общински съветници на ГЕРБ, Синята коалиция и „Атака”, 22 – ма районни кметове. Между другото можеха спокойно да кажат да си назначим Фандъкова, за да не се харчат пари. Нов кмет нямаше никакъв шанс. Той щеше да е просто ей така. "
не е бодливата крава

Anonymous said...

doktorce, mnogo te hvaliat, da ne se vzemesh na seriozno...
imash artistichno vaobrajenie, priznavam, no osven artistizym i drugo se iska.

kombat #5

Anonymous said...

Докторе, не е лошо написано, ама с тия неща дето са ги открили китайските и чикагските учени "малко изпростя чедо", както казваше покойната ми баба."Някак си не се връзва с основната линия", както пък казваше учителката ми по литература.Особено пък с втората снимка блогът ти малко заприлича на в."Шок".Нищо, простено да ти е, сигурно много си бързал, а пък музата ти се е била запиляла нанякъде.
На фона на написаното до сега от теб и прочетеното от мен, това си е нищо.
Бъди жив и здрав и моля те не ми връзвай кусур, но бях длъжен да изразя лекото си разочарование, щото очаквах да се смея от сърце за написаното от теб за смешните избори, а пък в замяна на това големи ..ци.

Unknown said...

аз пък се смях от сърце!ей така се пише!пък тези,дето връзват кусури, да си направят блогове,па нека там се доказват!

Anonymous said...

за г-н Генов и за който още се интересува - аудиозаписа:
http://dariknews.bg/uploads/audio/200911/path_40974.mp3