4/06/2009

6 април 2009 г.

Край, навсякъде цигарите вече са с нови цени. Малко не е готино по 3.40 лв. за "Булгартабак". Дали да не мина пак на "Арда"? Но сигурно много ще кашлям от "Арда". То не че от "Булгартабак" не кашлям. Но като се замисля, от "Арда" ще кашлям с по-евтина кашлица, не ли?
Не мисля, че българинът ще пуши по-малко след увеличението. Както съм казвал и друг път,
по-вероятно е децата му да ядат по-малко или жена му да си купи една чанта по-малко...
Кризата ударила и потреблението на сексиграчки и разните там по-скъпи такъми. Затова шоповете почнали да дават секскуклите на лизинг. И знаете ли какво станало? Появили се бройкаджии. Плати една вноска, порадва й се ден-два и я върне. После вземе друга от друг магазин. Колко е права г-жа Масларова, че от кризата може да се печели. Но трябва акъл.
Бойко отишъл да сади дървета в Студентски град. И едно бабе се втурнало да му помогне: "Дай на мен, Бат’ Бойко!" Кметът малко се подразнил, но джентълменски й отговорил: "Ти не си ли по-дърта от мене, ма!? К’ъв бате съм ти аз!" Така де, то верно че, както каза сам Бойко, в Банкя и кака му му вика бате, но...
Ама кмете, тя госпожата няма това предвид, бе! Госпожата е, разпитах, пенсионирана учителка по история. "Бат" е било титлата на Кубратовия син Баян (Боян). Както знаете, Кубрат е имал трима сина, двамата умни - Аспарух и Котраг, а третият глупав - Баян. И естествено, по стара българска традиция, най-простият поел държавата на кутригурите и уногундурите... Баян бил и много як. Историците научили от някъде, че когато Кубрат правел експеримента с клечките, Баян хванал снопа и го строшил. И тогава Кубрат му рекъл: "Баяне, Баяне, прост си беше, прост ще си останеш."
Маскирани като полицаи бандити ограбили трезор на "Позитано". Задигнали злато и други ценности за милиони.
Миков вика, че "за съжаление всеки може да си купи полицейска униформа, трябва да се вземат мерки в това отношение."
Трябва. Според мен може да се помисли униформите поне да се защитят от фалшифициране със златна нишка.
Дали са били бандити, не се наемам да твърдя. Та не мисля, че защитата на униформите ще даде реален резултат. По-скоро други мерки трябва да се вземат. Дилянка ми разправяше, че в Либерия отнели оръжието на полицаите. Щото извършвали въоръжени обири. А като нямат оръжие, извършват само невъоръжени, което е за предпочитане.
По време на обира главният секретар Павлин Димитров бил в съседното кафене, където се провеждало поетическо четене на новата стихосбирка на проф. Георги Едрев.
Много интелектуалци навлязоха в МВР и това окуражи бандитите.
Правителството прие Национална стратегия за развитие на туризма до 2013 г., според която на страната ни са нужни поне 30 голф игрища, за да привлечем повече чужди туристи.
Не разбрах с по колко дупки ще са тези игрища. По принцип най-голямото игрище, "Mission Hills" в Китай, има 216 дупки. Мисля, че у нас ги правят с 18-19 дупки. Но като знам по колко дупки има между игрищата например по пътя София - Самоков, смятам, че чужденците ще се изтрепят да идват да играят голф у нас. И буквално и преносно ще се изтрепят. Макар че пък те ходят да играят по какви ли не места. Например голф клуб "Coober Pedy Opal Fields" в Австралия няма нито една тревичка, щото е малко в пустинята, та играчите си носят изкуствени тревни "кръпки" от дупка на дупка, за да улеснят ударите си.
Една такава мярка може рязко да вдигне рейтинга на кабинета. Следете прогнозите на социолозите и главно на "Галъп" и ще видите, че съм прав.
Китайският милиардер Ю Джин Су искал да купи Пазарджик срещу 1 млрд. евро и да го обърне на чалтик (оризище по новому). Щото пз-ориз бил много качествен. (Да, когато нема камъци в него... Нали четохте - всеки пети с кастанети. Е, и аз съм пети. Едно чуждо тяло имам в устата и го дължа на пз-ориз.) Китайчето било готово да поеме бюджета на ПЗ пет години напред, да построи завод за коли и самолети...
Ей, съселяни от Пазарджик! Хванете го тоя кьорав китаец, не го изпускайте! Птичето веднъж каца на рамото. Ориз като има, па и домати дал Господ...

No comments: