3/30/2009

30 март 2009 г.

Никито Василев вика: "Не се чувствам добре като член на правителството на най-корумпираната държава в Европа."
Нищо, Ники, нищо! Малко остана. И няма да бъдеш вече част от това правителство и изобщо от никое правителство няма да бъдеш част. И ще се чувстваш добре. Ще си ходиш по родината и ще поправяш табелите, но вече не като задължение, а като хоби.
Знаете ли какво, тоя не е лошо да носи папаха. Щото папахата отдалече изглежда като мозък. Обърнете внимание, като дават пак некой съветски филм.
Пък Илияна Йотова, поставена от израелските имиджмейкъри на Станишев в ролята на лошото ченге, контрира: "Искам да попитам Василев, като говори, че сме най-корумпираната държава в Европа, дали включва в това число продажбата на БТК?"
Питай го, питай, че нас ни беше неудобно. И за детската болница го питай, и за магистрала "Тракия", за врътките по външния дълг. Пък вземете да видите и програма "Административен капацитет" (ОПАК). Учудени ще останете колко току-що създадени NGO-та са взели пари за всякакви глупости. Изобщо питайте. Дето викала оназ госпожа, с питане един мъж спа с жената на моя мъж. Само с питане. Както и да е.
Овчаров обаче се дистанцира от Илияна Йотова. Вика, че никога не му е била любовница. Ако това е така, напразно другарите му викат Боримечката.
Пък Илия Божинов, който напусна БСП, за да се отдаде на автентичните леви идеи, разправя: "ДАНС следеше Румен Овчаров, за да не може да краде!". Понеже нали им е партиен другар, те се опитвали да го вкарат в правия път. И Овчаров, разправя Божинов, много се изнервил, че не можел да си харчи парите на спокойствие. Затова отишъл чак в Бразилия да си харчи, без да го следят.
"Проклета страна! - мърмореше Корейко. - Страна, в която един милионер не може да заведе годеницата си на кино..."
Ролята на доброто ченге евреите определили за Станишев. И той я играе, доколкото му позволяват възможностите. Рекъл: "Аз от г-н Сакскобургготски се уча на почтеност в политиката."
Учись, Серьога, учись! Народът вика, че човек се учи от що се случи. От царя много работи можеш да научиш! Е, политическата почтеност едва ли е сред тях, но много други работи можеш да научиш. Специално за почтеността, ако се научиш как не се прави, пак берекет версин...
Оня ден четох, че като малък Симеон си играл с децата от Куртово Конаре на челик и мачка и веднъж селянчетата му спукали благородната глава. Пък "Стандарт" пише: "Гръмнаха дете между очите". В Добрич Киро Лимона стрелял по бутилки, когато малкият Исак Димитров застанал пред мишената "и сачма го уцелила точно между очи". Браво на колегите. Това е едно жизнеутвърждаващо заглавие...
Отплеснах се.
Пък Волен Сидеров направил подарък на Слави Бинев. Оставил му правото сам да нареди евролистата на АТАКА. Е, не съвсем. На първо място Волен турил син си, Малък Митко, на второ - самия Бинев. Та Бинев ще "реди" всъщност третия депутат, който ще влезе, и четвъртия, който няма да влезе...
Но стига с тая политика. Из родината стават и други важни неща. Завършихме с Ирландия 1 на 1. Ирландците първо си вкараха един гол за тях. После като видяха, че въпреки желанието ние не можем да си вкараме, вкараха един и за нас. Така е в ЕС. Хората искат да видят много малко усилие от нас и ще ни помогнат...
Митко Цонев чакал внуче от Янчо Таков. Цоневи били много щастливи, но Такови били даже и по-щастливи. Защото съвсем скоро щял да приключи един нетърпим за тях рекет. Деси, на Митко щерка му, явно подучена от татко си, по най-малкия повод ги заплашвала, че ще кръсти бебето Кеворкян. Та те затова викали вече по-добре ужасен край, отколкото ужаси безкрай...
"Дума" съобщава, че гражданин се оплакал, че в магазина на "Фантастико" в Студентския град си купил хляб и в хляба имало хлебарка. А той какво е очаквал? Благороден елен? Ами нали затова се казва хлебарка, щото по хляба ходи. Прости хора...
Виж, тия от "Бягство към победата" разсъждават абсолютно логично. Като стана дума за Софроний Врачански, една млада дама обясни, че щом е Врачански, трябва да е от Враца. "Ако беше от Мездра, щеше да е Мездренски". Така де, не е ли така.
Учителката накарала децата да кажат една дума с три букви. Иванчо пръв дигнал ръка. Но понеже вече имал изграден имидж, госпожата хич и не го изслушала, ами направо го изгонила. Отишъл си той вкъщи и разказал на майка си, а тя го наказала в ъгъла. Дошъл си и баща му и попитал какво пак е направил, та е наказан. Разказал и на него. Баща му попитал коя дума имал наум да каже. "Дом" - отговорил Иванчо. Бащата: "Кажи на майка си и на учителката повече да мислят за дома и по-малко за ... Сетих се за тоя виц, като прочетох, че македонките били най-големите домакини в Европа. Пък нашите ги няма изобщо в класацията.

3 comments:

Anonymous said...

Е, ако 16 часа е "по-ранко", мерси за вниманието, г-н докторе! Половината колеги си отидоха. Разчитай само на пенсиите да те гледат след 16 часа. Ние отиваме да живеем, както си знаем.

Stefan P. Petrov said...

А аз наивно си мислех, че работното време е за работа, не за вестници. Че даже и се сърди - пенсиите да те гледат... Де бре, посерковци, кога ви пуснаха от село, кога взехте и претенции да имате!

Anonymous said...

Ало, Стефчо Градския пето поколение, да си чувал за обедна почивка? А да си чувал, че се работи и на смени? И няма кой да ти повярва, че 8 часа в службата не вдигаш глава от работа, още повече като си репортерче...