3/20/2009

20 март 2009 г.

За малко пак да ни разнасят по света като крадци. Братът на председателя на ЕК Жозе Барозу - Луис, бил у нас на конференция по опазване на личните данни. И като си тръгнал, установил, че му нема личната карта. И понеже бил наясно къде е бил, та допуснал, че му е открадната. Оказало се, че я забравил в хотела.
Много е лошо, като тръгне име на един народ, че побарва... През 1998 г. се открадна чантата на Анчето Маггърк, през 2003 г. изчезна балтонът на Луи Белмон. Хем му изчезна в БАН. Да не се връщам до Иречек, на когото му изчезнали галошите, и то в НС! И ходят после тия по света като "посланици на добра воля" и предупреждават: "Пазете си багажа в България"...
Но в сферата на кражбите е забелязан феномен, който аз отдавна очаквам като знак, че се оправяме. В Пловдив се откраднала книга. Които са ни чели внимателно, знаят, че аз имам два много точни критерия, които недвусмислено ще покажат кога сме се оправили. Когато крадци влязат в некоя къща, но оставят видеото, DVD-то, камерата, лаптопа и изнесат библиотеката. Това за мен ще значи, че сме престанали да сме прости. И второто доказателство е свързано с трудолюбието. Щото, докато сме прости, е много опасно да сме трудолюбиви. Дето бил рекъл Айнщайн, пази Боже от човек глупав и работлив. Когато почнат да се крадат лопати, кюреци, кирки - тогава пък ще сме се разработили. Но пак казвам: това трябва да стане след книгите.
Бдете, братя, и веднага ми съобщете, ако някъде из родината се открадне мотика, лопата или друг шанцов инструмент. За да съобщим вече официално на населението, че преходът е свършил.
И другото интересно е, че тоя крадец се правел на интелектуалец: очила, стар балтон и други аксесоари. Тоест интелектуалецът става еталон за подражание!
Тъй и тъй говорим за кражби. В Лондон хванали един крадец на метали, който използвал Google Earth, за да набелязва обекти с концентрация на олово и бакър. И после ги отмъквал и продавал в пунктовете за изкупуване на цветни метали. Съобщавам ви го, за да сте в течение на новостите и да не се учудвате, ако срещнете каруца, на която мургав системен администратор рови нещо из лаптопа си. Свърши ерата на безцелното мотане с магнит в ръка. Вече се краде след съответната логистична подготовка. Те вече ни наблюдават от Космоса.
Други, по-дребни събития. Станишев представил книгата си "Защо сме социалисти" пред ПЕС успешно. Като казвам успешно, имам предвид, че никой не припаднал тоя път. Премиерът пратил извинение на опечалените и венец на оназ пенсия, която получи удар при представянето на книгата във Варна. Между другото, проф. Пантев снабдил книгата с похвален предговор: "Нейният автор е професионален историк, дипломиран в престижен университет, комуто евентуално би предстояла отлична академична кариера".
Така си е - отлична, даже и много добра. Поне до 1991 г., когато се разпадна СССР, а с него и Червената армия. И отпадна необходимостта евентуално да се изследва ролята на униформата за бойния й дух! И не е срамно да се спомене университета, какво като е съветски! Все пак Московският университет е сред най-старите славянски университети, създаден е още през 1755 г.
Кофти новина. Свата го свалили. Сега не го знае никой къде е и жив ли е. Тия мадагаскарци са по-диви и от нас. Да си свалят президента с военен преврат!
"Стандарт" пише, че пернишките миньори поканили президента Параванов на "спържа, качамак и препечена филийка с мас" по повод 100 г. от учредяването на рудничарския съюз в България. "Президентът ще получи и паметен плакет за приноса му в енергийната независимост на България."
За какво, за какво? Добре ли прочетох? "Енергийната независимост на България"? Ангеле, quo vadis, бе? (Ангел ми е единственият приятел в Перник.)
Лично аз многократно съм си казвал мнението, че България не би загубила нищо, ако Перник, Брезник, Радомир и т.н. шопски поселища бяха останали през 1885 г. към Сърбия. Затова ще дам думата на перничанина Никалай Слатински. Той говори за "граовските ни специфики - стеснения хоризонт..." И казва: "Неслучайно най-добрият за мен български поет от края на ХХ в. Борис Христов едно време ми каза: "Ники, прогледнеш ли с едното око, бягай от Перник, че ще ти извадят и двете!"
Ама то, както и да бягаш от Перник, Перник не бяга от теб. До Бояна ще те гони, ако трябва, и пак ще те стигне. Щото Перник не е месторождение, Перник е манталитет. И в София е пълно с перничани.

3 comments:

Anonymous said...

По отношение на оправянето докторе, не бъди такъв голям оптимист.Щото разследващинте органи в Пд не са установили със сигурност от какъв зор е открадната книгата.Щото голяма част от българите в последните години жадуват за знания и от книгите, но ги усвояват с други части на тялото си, а не с главата си.Тъй че , ако човечецът е имал въйпиющо и най-вече неустоимо желание да се докосне по този начин до книгата, то аз напълно го оправдавам за кражбата.Пък и народа го е казал...по-добре аслан отколкото насран.

Anonymous said...

Анджак де, нали и Слатински е от Перник сега в София. Как да му повярваш на манталитета и откровенията?!!!!! Търси си човека място под слънцето, то не бе писане, не бе интевюта...

Mali said...

Акриловые ванны Радомир вырабатываются в РФ уже +более_
35 15 лет.
ЗАО "Радомир-пласт-форм" является лидером в области изготовления и сбыта гидромассажных ванн, что
утверждено
Дипломом призера третьего всероссийского конкурса "1000 лучших предприятий России в 2002 году".
Настоящий диплом вручен Экспертным Советом при Правительстве РФ.
Компания Радомир пользуется достойным уважением у населения.
По итогам работы 2008 года Радомир в очередной раз отмечена, как лучшая года.
Завод по изготавливанию акриловых ванн Радомир, гидромассажных ванн Радомир, душевых кабин Радомир, душевых боксов
Радомир располагается на двух промышленных площадках в городе Ковров Владимирской области.
Заводы компании Радомир раскинулись на территориях около 8 гектаров, и в планах на ближайшее будущее -
постройка ещё
нескольких производственных мощностей для производства акриловых ванн Радомир и душевых кабин Радомир.
Радомир всегда обновляет ассортимент выпускаемых изделий. В месяц раз вводится 1-2 новых модели
акриловых
ванн, душевых кабин, душевых боксов.
На всех этапах производства осуществляется строгий контроль ванны и душевых кабин компании Радомир.
После производства каждая акриловая ванна и душевая кабина компании Радомир
проходит апробации на специальном стенде, и, в случае выявления непоправимых дефектов, не поступает в продажу.
При выпуске акриловых ванн и душевых кабин предлагается австрийский высококачественный материал
производства
групп заводов «Senoplast»
Ванны и душевые кабины лучших мировых торговых марок: «Jaccuzzi», «Teuco», «Albatros», «Villeroy&Bach»
вырабатываются из
аналогичных материалов.
Компания Радомир уже не менее 6-ти лет тесно кооперирует с Национальном Институтом Здоровья (город Санкт -
Петербург) по
проблемам и изучения воздействия гидромассажа на здоровье человека.
Акриловые ванны Радомир разработаны по рекомендациям развитых учреждений медицины и здравоохранения.
Гидромассажная ванна Радомир функционирует без шума и вибраций.
Водные и воздушные струи настраиваются по Вашему пожеланию. Струи воды, обогащенной кислородом, влияют
именно на те
части вашего тела, которым Вы бы желали придать сил, а также улучшает циркуляцию крови в организме.
http://sanmoll.ru/
Ванны Радомир гарантируют как механическое, так и электронное руководство работы гидромассажа.