2/23/2009

23 февруари 2009 г.

Пламен Орешарски предупреди, че увеличението на заплатите с 10% от 1 юли щяло изцяло да зависи от приходната част на бюджета.
А приходната част от какво зависи? Например от ДДС. Един Господ само знае колко ДДС се е откраднало. Може би и Орешарски. Но по-скоро Бог ще проговори, нежели финансовият министър. Пука му на Орешарски. Брат му е шеф на затворите. Ще го уреди даже по-добре и от сега...
Зависи също и от митническите сборове. Янето вика, че по негова информация (разбирай на ДАНС) 300 млн. лв. са били източени чрез контрабандни канали и фиктивен внос през 2008 г. По-нататък приходите зависят и от акцизите. По данни на Иван Бакалов приходите от акциз за алкохол са паднали от 180 млн. през 2005 г. на 50 млн. през 2007 г. Погледнато през този "обективен" показател, българите направо са спрели да пият, а ракиджиите всеки момент ще фалират. Вероятно и затова МЗ свали от сайта си програмата за борба с алкохолизма. Народът минава масово на безалкохолна бира. Според независимия наблюдател Георги Гълов "безалкохолната бира е първата крачка към надуваемата кукла", но това е друга тема...
Исках просто да ви обърна внимание на следния парадокс: българите пият все повече, производителите купуват все по-малко бандероли, а от МФ нищо не забелязват. Ето какво съм написал на 20 март лани: "Прави ли ви впечатление, че откакто БСП е на власт, няма нито една разбита печатница за фалшиви бандероли, нито канал за внос? Последните бяха във Велики Преслав през март 2004 г., в пловдивското Скутаре и Карнобат през април 2005 г. Да бяхме по-наивни, бихме си помислили, че алкохолните производители са се поправили... Но понеже не сме чак дотам, по-скоро ще си помислим, че тези крупни производители са спонсорчета на БСП и като такива партията им завива крачетата да не настинат? Ако се напъна, бих могъл да се сетя, че на някои от тях лично президентът е откривал заводи, канил ги е на приемите си, водил ги е с делегациите си... Но сега точно ме мързи..."
Между другото, доклад на американската "Глобал интегрити" ни критикува за "правната неяснота" при финансирането на партиите. Това според експертите "доведе до скандал през юни 2008 г. Тогава европейски фондове били погрешно насочени към БСП и кампанията за преизбиране на президента..."
Ба, погрешно...
На семинар в София станало известно, че проект на ЕС предвижда държавата да плаща на жените за домакинската им работа. Повече от половината мъже в ЕС отказвали да се занимават с къщна работа. Най-много да изхвърлят боклука, да напазаруват и да изплакнат некоя чиния. Експертите на ЕС изчислили, че мъжете работят вкъщи по 7 часа, а жените по 24.
Ей, аман от феминистки! През 2003 г. съобщиха, че за една година жената сервира 5 т манджи, измива 13 000 чинии и изминава 1500 км в сервиране. Което при некои народи може и да е така, но то много зависи от това дали чиниите са пълни или празни, дали са блажни или постни, дали се сервира три пъти, или се практикува веднъж на ден...Щото при един път на ден и едно блюдо не се събира и половин тон!
На същия семинар се съобщило, че жените живеят средно до 76 г., докато мъжете 6-7 години по-малко. Но това изобщо не се свързало с къщната работа.
"24 часа" съобщава за г-жа Мими Драганова от Свищов. Взели й 1100 лв. за ток за 3 месеца. Госпожата вика: "Готвя един път на три дни." Разбирате ли? И се хвали! И държавата да й плаща за подгряването!
Кузов нямало да напуска парламента. Щял да съди България в Страсбург... Член 72, ал. 2 от Конституцията е категоричен. Депутатът напуска НС при "влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление." Добре де, ако тоя се включи в гласуването на вота на недоверие, това няма ли да го направи недействителен. И няма ли от тройната коалиция поне мъничко да се срамуват, че са преодолели вота и с гласчето на осъден педофил?
Г-жа Т. Григорова от София вика: "Докторе, кажи! Свивам се пред началници, как да отстоявам мнение?" Вижте, госпожа, това, че имате мнение, е похвално, но това, че искате непременно да го съобщите, че и да го отстоявате, е доста глупаво и трябва да го обсъдите с джипито си. Умните хора гледат на личното мнение като на наличието на хемороиди. Никой не ходи да се хвали, че има хемороиди, не ли? Даже от личното мнение боли повече. Моят приятел Волтер казва, че "личното мнение е причинило повече беди на тази малка земя от чу¬мата и земетресенията." Честно да ви кажа, нямам случай да съжалявам за несподелено с началник мнение. "Ты начальник, я дурак. Я начальник, ты дурак." А на дурака и мнението му е дурашко.

1 comment:

Anonymous said...

Стига с този алкохол! Той представлява все още поносима част от семейния бюджет. Разбирам да беше обещал по едно за опознавателната среща, пък то... и тя остава май в необозримото бъдеще.