2/13/2009

13 февруари 2009 г.

Водещи социолози се срещнали с Меглена Плугчиева и смело й заявили какво мислят за нея. Лично Андрей Райчев поел риска и я сравнил с "работна пчеличка".
Жената изглежда трудолюбива, верно е. Но една пчеличка кошер не прави. Иначе Бог щеше да създаде кошера с една пчеличка-труженичка и две дузини пчелички-майки, които само папкат. Или бъркам?
И освен това самата Плугчиева оня ден намекна, разбира се доста неопределено, за оставка: "Не искам да изпадам в ролята на човека, който само препоръчва и седи и гледа как това, което е препоръчал, не се изпълнява. "Демек, сега тя е малко нещо в ролята на директор на водопад и дава препоръки на водата: "Давай! Давай!". И трудолюбието изглежда леко неуместно...
Всъщност, може би социолозите просто са били вежливи. Плугчиева има рожден ден и това й е подаръкът. Да ви кажа ли вица за вежливото чавдарче? Не, няма да ви го кажа...
Г-жа Плугчиева, още древните са казали: "не вярвайте на социолозите дори когато носят дарове". Оня ден Кольо от "Медиана" заяви, че "Атака" вдигнала процентите си от 6 на 9. И в. "Атака" държа тази "новина" три дена на първа страница в дискурс "трета политическа сила". Обаче "Труд" публикува рейтингите на политиците, добити от същото изследване. На Лидеров паднал от 21 на 19%. За сравнение само и на Костов е толкова. Значи рейтингът на лидера пада, но готовите да гласуват за "Атака" се увеличават. В такъв случай вероятно се дига рейтингът на жена му или на сина му. Ако не е така, тогава остава да приемем, че "Атака" е една нелидерска и несемейна партия.
И явно тези цифри подведоха некакви малоумници в СДС да се коалират с "Атака". Не знам. Ако перифразирам един литературен приятел, удоволствието от коалиция с "Атака" никога не остава само твое... Защото в случая имаме "злополучие от областта на характерите...", ако ме разбирате.
Пък психолози от Калифорния установили, че най-авторитетни били лидерите, които много говорят. И нямало значение какво, а как го казват. Чаровното бъбрене поощрявало колектива за удачни решения.
Ако е верно, Бойко е нашият човек! Високата оценка, която даде на материала Par Avion from Чикаго, мобилизира цялата нация и всички политически сили.
Една позната, пиарка, която въпреки това досега не съм хващал в лъжа, ми разправяше как на един коктейл депутатка, да не беше Пчеличката Мая, направила комплимент на Бойко: "Ама какво правиш, че изглеждаш толкова добре?" Той й отговорил: "Нищо особено, просто колкото пъти ям, толкова пъти с...". Но го казал така непринудено, с такъв чар и усмивка, че всички били очаровани. "Да пукна, ако лъжа!"
Взривили "Порше" на ул. "Костенски водопад" в столицата. Изтръпнах. Имам един приятел, металург в "Кремиковци". Той разправяше през есента, че ще си купува "Порше". Звъннах му веднага. Да, верно било, че са го гърмели, но не в "Порше" и не на "Костенски водопад", а на "Добринова скала", в рейс № 310 за "Люлин". И той не си бил купил "Порше", а щял да си купува, ако му изплатели заплатите... Та както си се прибирал, неизвестни лица открили огън по рейса. Вика, че атентатът не бил индивидуално към него насочен. Полицията работела по версията, че в автобуса се е возел бос на голяма подземна групировка, маскиран като ватенка. Щото нали МВР ги натика на кучето... Според други група материали от "Филиповци" се опитали да обсебят резервната гума на рейса, но шофьорът ги възпрепятствал, та това били последиците.
Пък Цар Киро, пише "24 часа", много се страхувал, че някой го трови с алкохол менте. Нормално е. Папа Александър VI Борджия заедно със сина си Чезаре тровели наред с арсеник (тогава полоният, 250 млн. пъти по-отровен, още не е бил познат) и много се страхували, че и тях ще ги отровят също с арсеник. И така и станало. Веднъж решили да отровят едни кардинали, но станала грешка и папата дал фира.
Дето вика Зошченко, можеш ли ги разбра. "Епоха на Възраждането. Рафаел все пак. Микеладжело. Леонардо да Винчи работил между другото при този папа..."
А аз имах един приятел, дилър на резачки, доби параноя, че некой го дебне с елтрион зад всеки храст... И за малко да му се сбъдне. Както си седял веднъж в една кръчма в Пз, и влезли двама с моторни триони и я поломили...
"Страх от възмездието", религията ни е втълпила, че всичко се връща на тоя свят и затова. Абе, как мислите, дали Андрей Райчев изпитва страх, че може да загине от преправени социологически данни? Или Кольо? Не вярвам... ЕС все пак, творят Людмила Филипова и Сергей Станишев, голфът се развива при тази коалиция...
Между другото, наблюдавайки отблизо живота на Чезаре Борджия, Макиавели написал "Владетелят"... Точно както Сънчо и Андрей, но не така откровено, написаха за Луканов...

No comments: