1/07/2009

7 януари 2009 г.

Андрей Райчев рекъл пред "Труд", че БСП ще спечели най-много гласове на предстоящите избори. СДС и ДСБ щели да се обединят и да спечелят 10%, което ще дръпне електорат от ГЕРБ и готово...
Проф. Семов викаше навремето: "Баба Меца знаела 40 песни и от тях 39 били за круши". Така и не станах мукаят да го питам за какво е била 40-ата, ама сигурно е била за дренки.
Пък първият българин, който стана българка, Адриан-Адриана от Рудозем, научавам от пространно интервю пак в "Труд" (те явно са се амбицирали да представят всички гледни точки за бъдещето), била ясновидка. Вероятно й се объркали хормоните при смяната на пола и почнала да вижда бъдещето. Обаче обратно на Андрей Адриана вика, че ГЕРБ ще спечели изборите, но БСП "няма да изчезне напълно". Питат го ще стане ли Бойко премиер. "Натам върви." Станишев? "Има още хляб в Станишев, но не бива да е в предните редици." Царят? "Угасваща звезда."
Ясно и точно!
На мястото на Андрей бих си прегледал хормоните. Да нема некоя недостатъчност или пък, не дай Боже, излишък...
Колкото до обединението на СДС и ДСБ, не знам. Прочетох, че ЕНП отказва тази година да им прави обединителни сеанси в Каденабия. Уж заради кризата, но всъщност щото разбраха, че тая работа е само гъз път да види.
Макар че кризата хич не е за подценяване. Именно световната финансова криза и високите цени на алкохола принудили селяните от бургаските села да правят ракия от хляб! Повтарям: ракия от хляб! Ако не го бях казал през 2006 г., сега щеше да е точно на място. Ама нищо, ще го повторя: повишаването на акцизите на алкохола няма да принуди българите да пият по-малко. Може да принуди децата им да ядат по-малко, но то е друго... Дето викал банскалията, докато възпитавал жена си: "То пари за ракия нема, она леб ке ми купва!"
26 средно големи картофа, 4 типови хляба, 1.5 кг захар, бучка хлебна мая. Равно на 2 литра водка, която по нищо не отстъпвала на "Флирт".
Народ, който в криза е способен да обръща хляба на ракия, е точно такъв народ, какъвто е нужен за един всенароден протест. Какъвто се научавам, че се готвел по интернет за 14 януари. Дано омекне времето. В апела на организаторите се казва: "Години наред живеем в най-бедната и корумпирана страна, в страната на мафията, беззаконието и амнезията. Писна ни! Да покажем на политиците ни, че ни пука, че не спим и че няма да ги търпим!"
Да им покажем! Ама, такова... Демокрацията не може без партии. И понеже между Андрей и Адриана съм по-склонен да вярвам на втората (не за друго, а досега не ме е лъгала), та се питам: Хубаво, пирустията ще падне, но какво ще турим? Щото на политическата сергия само баберки. Не ме разбирайте правилно, но не ми се ще да атакувам, нито да бойкотирам, син вече бях, а и за Дилов-син съм си казал мнението...
Нали знаете какво е пирустия? Едно такова на три крака, което се слага на огъня. Защо се сетих сега за пирустията, не мога ви кажа. Може би щото снощи гледах пак "Хубава жена". И някаква звукова асоциация насън ми е дошла. Пък и като прочетох Андрей... Абе знаете ли, че тая Джулия Робъртс и тя била нечистоплътна, хич не се къпела? Ужас!
Между другото, понеже Адриана вещае на Сидеров "нагоре", та само да отбележа, че депутатите на Волен развили зависимост от парламентарните мерцедеси и ходели и до клозета с тях. Справка в "Стандарт" сочи, че са първенци за 2008 г., пропътували средно по 20 000 км (19 782) с парламентарните мерджани.
Болен Лидеров, 2 май 2006: "Ние от АТАКА отказахме парламентарните мерцедеси и предложихме те да бъдат продадени."
Размислили са, к’во, нормално е...
Счупеното носи късмет. За пет дни 800 се потрошили само в София. Кой крак, кой ръка, кой направо тиквата... Берекет за ортопедите, лед година храни, дето се вика... Гипсът свършил, минали на теракол. Кметът да е жив... Рекъл, че София била изчистена до асфалт и изразил съжаление, че нямал "още 300-400 млн. лв., за да бъде изнесен снегът от София".
До асфалт! По някакво чудо. Като онова, дето в полунощ тиквите стават карети. Или там каквото стават...
Абе кмете, ами ако имаш 1 млрд., можеш направо и София да изнесеш от снега, не ли? Което е кардинално решение. И да ти кажа, че според мен на много места даже и асфалтът е почистен, в смисъл, че го нема...
Конфликтът за газа измести конфликта в Газа..."Евреи, евреи, вокруг одни евреи..." Намеквам за Алексей със славянската фамилия Милер, шеф на "Газпром", който спря газа. При минус 10 по Целзий. Тоз, Целзий, не го знам, но Фаренхайт също е еврей. Като турим и това, че в Русия празнуват рождението на Христос, също еврей, и какво да говорим повече...
"Где б нам взять такую блядь/что б на Параванова сменять?" Тук пък намеквам за "големия шлем", по граовски...
Айде, че нема место... Иначе простотии има още.

No comments: