1/06/2009

6 януари 2009 г.

"Кориере дела сера" направил на бъзе и коприва врачката на Берлускони Теодора Стефанова. Не познала щатския президент, рекла, че "Интер" ще победи в Шампионската лига, а те дори не стигнаха до финала, и други такива.
Дали всичките й прогнози са грешни? Щото тя при Азис лятоска предсказа, че до две години Бойко ще се ожени и ще стане премиер. Има си хас да не се ожени!
Оня ден жената на Обама - Мишел, направи едно изказване, което ме покърти точно толкова, колкото навремето признанието, че Тато носел скъсани чорапи. Обаче когато стана ясно за Тато, още не се знаеше, че и президентът на СБ Пол Улфовиц също ходи със скъсани чорапи. Това стана ясно едва през април 2008 г., когато се събу в одринската джамия Селимие. Улфовиц беше дал на любовницата си, 57-годишната Шаха Риза, къде $200 хил. заплата, повече и от на Кобилиса Райс, та стана скандал и го махнаха. Той всъщност, заради нея се разведе през 2001 г. и затова сега ходи със скъсани чорапи... По тия съображения ми се щеше Бойко да се ожени. Пък и виждате колко е лошо премиер бекярин. Другите премиери, като тръгнат по чужбина, водят и жените си. А Станишев е принуден да води Вигенин...
Ей, като стана дума за чорапи. Помните ли как през 2003 г. полицаите на виенското летище събуха царя, Мони Паси и Свинаров да им търсят пластичен взрив в подметките? Като чух тогава и изтръпнах. Щото Доня Маргарита него време си седеше още в Мадрид. А то колко му е, един месец да не си режеш ноктите и те и нови чорапи ще се скъсат... Между другото, на възрастните хора ноктите им растат по-бързо. Не знам що е така, ако е така де. Но дето ги събуха не беше и най-страшното. Щото на туй летище малко преди това бяха хванали един с шашка динамит в задника. И като знам царят как вика - "Правилата са за всички"... Слава Богу, не се стигна до такова унижение на българската корона.
Колкото до чорапите, статистиката показва, че българите ползваме средно по три чифта годишно. Което без преувеличение означава, че ги носим, докато почнат да се чупят.
Пък в "Стандарт" знаете ли какво прочетох за Бай Тошо. Тоя хич не е бил толкова прост. Накарал да направят столовете, на които сядали членовете на Политбюро, с изместен център. И някой като се отпусне и се излегне, и автоматично пада. Каква метафора, а!
Та какво исках да ви кажа? А, за Обама. Още носел ризи и панталони, купени преди 16 г., когато се оженил. Имали вече и дупки. Ама ги доизносвал. Мишел обясни пред Си Ен Ен, че съпругът й отделял много повече внимание на проблемите, които трябва да решава, отколкото на модата...
Горката Америка! Докъде се докара! Да я управлява негър с кърпен панталон! Тоя направо ги върна в България преди 89-а. Ама не "Вълшебният негър"! Ще излезе права Кобилиса, като рече: "Много скоро поколенията ще започнат да благодарят на Буш за стореното от него. Може би дори настоящото поколение."
Може би, ама надали...
Чета, че Буш не позволил на негърчето да се нанесе в Белия дом. Та на хотел чака да приеме мандата. При това в хотела имало дух! В Америка поначало е пълно с духове. Бог знае още какви гадости са му намислили.
Когато Клинтън предаде поста на Буш, хем беше от бял на бял, и пак не мина без номера. Изкъртиха на всички компютри буквата "W", за да не може Дабълю да си напише името. А над писоара бяха сложили надпис: "Г-н Буш, ела по-близо, не се прави на Бил Клинтън"...
Между другото, никога няма да повярвам, че тази мома еврейка Моника не е била максуз пратена. Щото Клинтън не уважаваше достатъчно евреите. И престана да му върви.
А сега? Случайно ли мислите евреите точно на християнските празници пернаха Газа? Случайно друг път! Обаче тоя път евреите бият палестинците по-хуманно. Пращали им SMS-и: "Имате 10 мин. да излезете през вратата, иначе ще ви изкараме през покрива!"
Сега се сещам, че никога не съм виждал Бойко да се събува и да ходи бос. В буквалния смисъл, иначе в преносния често излиза бос. Например за възродителния процес. А също и за хомосексуалистите. Не разбрах само защо от "Джемини" си затраяха. Д-р Филипов за къде-къде по-невинно изказване го окачиха на "Стената на позора"...
Без да съм гледал звездите, имам пресантиман, че кметът май вече изгребва дъното на своята находчивост, поетически казано. Изговори се. Щото те не са много хубавите работи, дето можеш да обещаеш на народ в нашето дередже. И той колкото и да е обещаващ, народът взе да се усеща от малко-малко... Казал, че ще намалява данъците. Накъде, бе? То нема накъде вече да се намаляват!

3 comments:

Anonymous said...

Драги читатели, днес е БОГОЯВЛЕНИЕ, ЙОРДАНОВДЕН - 6 ЯНУАРИ! А ЧАК УТРЕ Е 7 ЯНУАРИ, ИВАНОВДЕН - "ИВАН НЕ Е ИМЕ, ИВАН Е ТИТЛА!"

Неизтрезняла от Нова година коректорка

Anonymous said...

Добре де, ще се поправя. Сори.

Anonymous said...

Ах, Докторе, човек остава с впечатлението, че денонощно мислиш за нас, читателите! Не ли?...

Аз,със старческото безсъние