10/30/2008

30 октомври 2008 г.

Станишко рекъл вчера: „В България в момента е достигнат идеалът на Левски.” Щото тоз идеал бил мирното съжителство между роми, турци и българи.
Според мен идеалът на Левски не стигаше само до това да не бием циганите. Даже циганите изобщо не се споменават. Турци, арменци, евреи – да, но цигани не. Левски викаше също: „В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Обаче цар има! И си взе не само своето, а и отгоре. И управлението е народно само дотолкова, доколкото властта принадлежи на народа, но всичко останало принадлежи на властта. Много работи викаше Левски. „Не бива да се дава подкрепа на глупци.” А даваме. А дали е „чиста” републиката да питам ли?! Е ли тя „храм на истината и правата свобода”?
Тъй че дайте да не се бришем с Апостола. Нема да забравя как Монката Паси обясняваше, че с включването ни в „Коалицията на желаещите” сме изпълнили завета на Левски – да се борим за свободата на други народи…
Между другото чета вчера, че последните полски войници се изтеглили от Ирак и се сещам, че червените, като идваха на власт, обещаваха, че ще изтеглят контингента ни. Ама мина време и се забрави. Прав е Дилов (ето, намерих и за него добра дума!), че ако оная работа на българите беше къса като паметта им, отдавна да са изчезнали като нация.
Ама то ние и така изчезваме. Изобретателят на хапчето анти-бебе Карл Джераси вика: „Правете три деца, за да се спасите”. Но българинът прави по едно. Щото, както е казал още Айнщайн, „някои хора си пропускат шанса, защото той им се появява облечен в гащеризон и прилича на работа”. А българинът работата и в сутиен да му я туриш, пак я не бара… Да имаше некой начин да се размножаваме чрез деление…
Като го питат г-н Джераси няма ли угризения, че с туй хапче се набърква в Божиите работи, вика: „Свободата, която получиха жените, не може да се съизмери с нищо.” Прав е. Аз и от други хора съм чувал, че „прекарва ли времето си в страх от бременност, жената е един вид импотентна и неспособна в живота.”
Но времената се менят. Откриха се много работи, които все повече заличават разликите мъж-жена. Първо през 1893 г. в Нова Зеландия дават избирателни права на жените, което после се разпространява и в останалия свят. През 1900 г. Кинг Жилет изобретява самобръсначката, което дава възможност по-късно и жените да се бръснат. После евреите доказват, че жените също могат да ходят войници и така остават само две разлики между мъж и жена. Но американски учени изнамериха в началото на XXI в. ново хапче – „Сийзънъл”, което прави така, че на жените да им идва по веднъж на три месеца. У нас Петър Стоянов и Надка Михайлова на практика доказаха, че няма голяма разлика дали си п…. с патка, или патка с п… А пък в Германия създадоха приспособление, което позволява на жените да пишкат прави..
Извинявам се, ама като стана дума за пишкане… На Румен Петков май ще му се размине само с глоба. Вика: „Нямам притеснения, тъй като по никакъв повод не съм споменавал името на Алексей Петров.”
Прав е. (Ето и за него намерих добра дума. К’во ми става днеска!) Наистина нямаше никакъв повод. Спомена го ей така без повод. Но дето викат старите хора, на пияна глава повод не и трябва.
„24 часа” пише, че ЕК замисляла да изгони пушачите от ресторантите, щото разделянето на пушачи и непушачи се оказало неудачно. Разбира се, че е неудачно. То е същото, както вече съм казвал, като да обособиш в басейна зони за пикаещи и непикаещи…
Пък Анна Заркова пише в коментар в „Труд”: „Мухите били по-умни 10 пъти от човека, изчислили учени от Масачузетския институт. Мухите усвояват в мозъка си 10 пъти по-бързо от хората изображенията, които виждат.”
Ми да вземем пример от мухите, тогава и да кацаме по… Ми така де, не е възможно милиардите мухи, 10 пъти по-умни от човека, да се лъжат! Ама то некои журналисти аслъ това правят…
Валерия Велева, първа и единствена, посетила сараите на Доган. Ахмед й разказал всичко както си било. Ахмед Емин не бил никаква дясна ръка на Доган. И лява даже не бил. Ръководел секретарките, чистачките, охраната – общо 22 души. И други интересни работи разказал. Но мен друго ме впечатли. Че Емин се е самоубил на „площадката между третото и четвъртото ниво под кота нула”. Разбирате ли какво ви казвам?! Сараите на Доган имат поне четири етажа под земята! И четири отгоре. Машалла!
Ей, знаете ли какво е машалла? Като си го хванеш с две ръце една до друга и това, което остане отвънка е машалла…
Боже, к’ва простотия изтрясках. И то баш накрая и сега нямам възможност да поправя лошото впечатление.

No comments: