10/16/2008

16 октомври 2008 г.

Младежът Калин Караиванов пише в "Новинар": "Ако всички нормални млади хора напуснете България, какво ще стане с нея? Това ме питаше майка ми, когато преди години завърших и се засилих към чужбина. Разубеди ме и не го направих. Отказах се да бъда егоист. И сега съжалявам."
Бягай, момче, още не е късно. Родината е там, където ти е добре. Не слушай патриотите и глупавите им песнички "Тука съм, не съм избягал"... Бягай и се върни едва когато чуеш, че е умрял и последният свидетел на Априлския пленум. Но и тогава не ти гарантирам нищо. Подозирам, че ние, българите, явно имаме много стар конфликт с провидението и сме обречени вечно да се трудим "върху опакото на съществуването"....
Спомням си една приказка на Андерсен. Лястовицата се оплакваше, че не била допусната на състезанието по надбягване сред животните. Изтъкнаха й патриотични аргументи:
- Вие все заминавате, напускате страната, щом застудее. В сърцето ви я няма любовта към отечеството! Затова не може да участвате!
- Но ако бях лежала цяла зима в някое блато?
- Снабдете се с удостоверение от краля на блатото, че половината време сте проспали в родината, тогава ще ви се разреши да участвате!
Да, да се дреме в блатото е патриотично. Нищо че в блатото се градят житейски стратегии с хоризонт "Какво ще обядвам", а и те не са сигурни. В блатото се крадат пари, но по-страшното е, че се убиват и мечти. Крясъци, лоши миризми и блатна нарколепсия. Ако искате да станете нормални, трябва да се махнете от това блато, в което Мишо Шамара е най-продаваният "поет", Азис - най-слушаният певец, хюмнето Евгени Минчев е светски лъв, президентът е агент Гоце, премиерът е... Пък и да не е, така се държи. Лудото Яне е народен трибун, Болен Лидеров е патриот... Където тези, които четат, стават магазинерки, а една неграмотна околийска курва прави кариера на републиканска изкусителка с дрес код епидермис...
В древността, като имало чума, пращали децата далече в гората...
Напишете на български в Гуглето "Митьо Крика" или "Златка Райкова" и пребройте колко резултата ще излязат. А сега напишете "Райна Кабаиванска". Това е. Нямам какво повече да кажа...
Извинете, разпалих се...
Чета оня ден, че министър Миков учредил награда за доблестни граждани. Ще се дава на който подпомогне разкриване на престъпление. Веднага се сещам за храбрия и доблестен инженер Янев, който помогна да се хванат двамата хаирсъзи от пътния фонд с рушвет от 50 хил. лв. Поради доблестната си постъпка арх. Янев още не може да си види 50-те хил. лв., щото те седят като веществено доказателство. После от общината започнаха да му намират всякакви пропуски в проекта, накрая и инвеститорите го напъдиха...
Не знам, граждани, но според мен бъдете умерено доблестни, в рамките на закона, така да се каже. Щото, ако сте прекалено доблестни, няма да ви разберат.
Известният испански пластичен хирург Хавиер де Бенито вика: "Модата на големите гърди никога няма да отмине". Така си е, кой ли си пада по бюстабанлийки. Дето вика един колега, жена без цици е като село без начално училище, няма откъде да започнеш.
И освен това учени от Калифорнийския университет доказали, че размерът на гърдите може да има връзка с интелектуалния капацитет. Според тях умът зависел от съотношението между обиколките на бюста и талията. (Така погледнато фолкът ни пращи от изкуствен интелект.)
Но въпросът не е само в големината. Флорал Опи от Калифорния се подложила на операция по присаждане на трета гърда, по молба на съпруга си. Ами да, то ако зависи от мъжете, те ще инсталират и две на гърба, та като правят задна фронда, да имат къде да се държат... Само си мисля, че госпожата ще срещне известни трудности при намирането на тюбетейки с три чашки.
Във връзка с посещението на Хр. Стоичков в родопското село Забърдо, госпожите от местния хор "Европейски баби" му посветили нарочна песен. Не разбрах точно, но мисля, че се казваше "Изкарай, Гано, говедото". В песента лиричният герой пита възлюблената си дали е напоила стадото му. А кметът Черпоков щял да води Ицо да разглежда "Чудните мостове".
Той ги е разглеждал бе, кмете! Неведнъж. Даже при последното разглеждане, според "Телеграф", си беше написал името с въглен върху природната забележителност, акт, който непатриотични еколози нарекоха вандалски.
Днеска съм доста кисел, а? Но пиша при 103 по Фаренхайт, тъй че не ми връзвайте кусур. А уж казаха Бринсбейн да го чакаме през декември...

1 comment:

Anonymous said...

Явно когато тялото изпитва страдания, мисълта ти се изостря. Но що пък инфлуенца да е, може да е нещо друго прилепчиво...