7/05/2008

5 юли 2008 г.

Сакатлък ханъм рекла, че още в 6.35 в Челопечене били полицията, пожарната, Бърза помощ и ГЗ. На което Бойко отговаря: "Емел Етем като каже "Добър ден", пуснете осветлението."
Не се казва така, г-н кмете. Като каже Емел "Добър ден", погледнете къде е Слънцето. И се казва за хора, дето много лъжат.
Пък като се появила и самата Етем, журналистите я попитали: "Как сте, госпожо Етем?" А тя рекла: "Бомба съм."
Дали е виц? И да, и не...
Абе, не може все тя да е виновна. Жената прави каквото може. Ето, оня ден "Труд" писа: "В Цар Калоян получиха цимент и тухли." За има-няма и година! Като стана земетресението в Гърция наскоро, правителството хвърли на пострадалите по 3000 евро кеш, па те да се оправят, както намерят за добре. А ние им караме цимент, тухли, киреч... Киреч май нямаше...
Харалан Александров обяснява пред "Новинар", че смисълът на кампанията за избор на символ на България бил в "преосмисляне на идентичността ни".
Да. И затова българите избраха Мадарския конник. Щото, дето вика некой си Перко:
"Все на нас ни се отпаря гьона,
и все на нас се случва май това,
начело, най-отпред на ескадрона
да ни води конник без глава."

Та може би трябва на Мадарския да му изчукаме главата...
Пък в родния Пазарджик 15 индобългари обрали на 6 дка лозе шумата. Турят я в буркани, както си е с отровата и синия камък по нея, и я продават.
Между другото, уважаеми съграждани, в "Литературен форум" попаднах на проза от Милен Спасов, даскал по литература в Немската. Силни думи е казал за родния град. И аз много съм казал, но чак толкова не бих могъл:
"Пазарджик! - прокажено място на бездуховни твари, дефектни издънки на племена с развалена кръв, зловонен вятър, скучно слънце, една жп гара, една автогара, много цигани, малко живи хора... Продавачи на развалено месо и на вкиснато мляко, жалки сеирджии... Пазарджик! - пазар на карантии и мъртви котки; сборище на бездомни песове и чаршийски еснафи с малък мозък и големи претенции..."
Е, не споделям всичко, но че има много цигани, съм съгласен. Кодексът на ВВС обаче ме задължава да уточня, че това е само констатация, без никакви негативни конотации...
Г-н Спасов силно хвали Варвара и минералните бани. Сигурно е хубаво, иначе що др. Лилов избра точно туй село да си пише мемоарите през 2002 г. Местните много му се чудеха, че в хоремага пиел лимонада. Е, всеки си има начин да излъже вдъхновението. При мен с лимонада не става. Но комунистът трябва да е с хладен ум и горещо сърце.
Като заговорихме за пиене. Ново проучване "разбивало" мита за пияните казаци, съобщи Миг.нюз. Установило се, че едва 12% пиели бира на обяд и изпивали първата си чаша пиво средно с 40 мин. по-късно от европейците.
Да, бе! А ако ги бяха питали за айрян, или за лимонада, щяха да получат още по-добри резултати... "О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ - времето от разсъмване до отваряне на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас..." (Венедикт Ерофеев, "Москва - Петушки") Ако си пил първата водка в десет, няма що да пиеш бира на обяд. Ще пиеш втора водка. Още древните римляни са казали: Cuneus cuneum trudit (демек, клин клина избива).
Ще откажат руснаците водката, ама друг път. Обаче в тия времена на енергийно русофобство, когато един само Параванов си спомня за ролята на Русия в нашата история, не ща да се включвам в хора на клеветниците. Затова ще оставя друг класик да обясни как руснак отказва водка:
"Наистина ще трябва, казвам си, да престана да пия. И престанах. Не пия, край. Минава час - не пия, два - не пия."
(После героят отива да обядва в стола и си поръчва лимонада. Обаче сервитьорът му носи водка, в гарафа.)
"Като плащах, все пак направих бележка:
- Аз, казвам, поръчах лимонада, а ти какво ми донесе?
- Ами на туй ние му викаме лимонада. А истинска лимонада, извинявам се, нямаме - не се харчи...
Та не можах да зарежа пиенето. Инак имах горещо желание. Само дето обстоятелствата попречиха."
И още пречат...
Руският НЦИОМ съобщава, че 51% от казаците били за връщане на купонната система. Помня, че, пак по данни на същия институт, 51% били готови да подкрепят болшевиките, ако ВОСР избухне пак. При това положение няма как да не избухне. Те и затова още си пазят мумията... Пък нашата един Господ знае къде е. Ще има да я търсим, ако ни потрябва...
Абе, дали е верно, че Параванката бил на лов край Челопечене? И една от версиите (в интернет) била, че взривът е предизвикан от заблуден куршум...
Пък другата версия е, че Параванов извикал: "Референдум". И ехото отговорило: "Дум... дум... дум..."

No comments: