7/04/2008

4 юли 2008 г.

6.30! Бау! Бау! Бау! Какво става, бе! Скачам на дистанционното, нищо извънредно. Кучето на комшията жално вие. Да не ни нападна някой? Ама няма кой, нали сме в НАТО! 6.50. "Фокус" съобщава, че гръмнали складове в Челопеч. 7.20, Коритаров зове държавните дебили да кажат на населението какво става. Те не се обаждат. С плюнка на пръста установявам, че вятърът е към София. 7.25. Звъни сестра ми от Италия, RAI News прекъснали емисията си с извънредно съобщение от София, малко преди Канал 1. 7.30 още няма информация ни от Гражданска, ни от Етемката. Бойко пак е пръв на "местопрестъплението". И той не знае какво става. Вика, че лично гл. прокурор издирвал шефовете от МО. Кметът почва евакуация на населението. То може и да се е надишало вече, ама...
Докато чакаме... Чудотворните икони на Богородица (Бачковската, Троеручица и Осеновица) пак идват в София, за да чуят оплакванията на столичани... "Стандарт" питат читатели какво ще искат. Повечето щели да ходатайстват за здраве и късмет. Само пенсията Ангел Дамянов (83 г.) вика: "Ще се моля да станем по-богати. Парите са най-важни. Когато имаш повече пари, живееш по-лесно и по-приятно."
Прав си байчо, какво да се убеждаваме! По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен. Иначе парите не са всичко, даже обратно: всичкото е пари! Австрийският учен Карл Риферт доказа, че най-богатите 25% от австрийците живеели с 10 г. повече от най-бедните 25%. Само че, байчо, мисля си, че в твоя случай Господ може да е решил лично да те изслуша и тогава да ти откликне... Щото на поповете не може да се вярва. Той така един клисар обичал да бара в паничката на Богородица. На попа му писнало и се скрил зад иконата. И като почнал клисарят да моли Божията майка за прошка, дедо поп се обадил: "Не прощавам!" Клисарят, като чул мъжки глас, първо се стъписал, но после рекъл: "Не говоря на теб, Господи, а на майка ти!"
Acta diurna (произшествие на деня). Хронология на едно безхаберие. 7.40 опит за връзка по БТВ с ген. Стойков. Не стана. Минчо Спасов, шеф на комисията по национална сигурност, нямал данни, да сме вземели мерки... 7.45, Коритаров пита ГЗ има ли опасност. Викат да сме затворили прозорците... Бойко бие камбаните, извежда населението... 7.50 пак няма връзка с ген. Стойков... А, най-после. Общо взето, нищо не знае...Каза, че в 7.10 информирали президента. Сигурно не са искали да го будят по-рано...
Тъй ще си идем, без даже и да разберем от какво... Дето се вика, без нито един симптом...
Иво Сиромахов обяснява в "24часа" как протекло избирането на символа в предаването на Митко Цонев. Кауня, който бил изкъде розата, пуснал някаква японистка, която разкрила, че и на жълтюгите тя им била символ. Та Иво вика: "Не разбрах каква е връзката между Япония и България."
Как не разбираш бе, колега? Още Тато навремето обясни на една японска делегация: "Вие имате вишни, и ние имаме вишни; вие сте нация техническа, и ние сме нация техническа..."
Е, на нас ни останаха само вишните...
Acta diurna. 8.00. Шефът на ГЗ каза да сме спокойни. Да сме си турили мокра кърпа на устата. Аз бях приготвил чаршафа вече. Щото по ОЗНСС (Охрана и защита на населението...) едно време ни учеха: завиваш се с мокър чаршаф и тръгваш към Орландовци. Не е смешно!
8.05. Д-р Алексиев от НКМЦ вика, кърпите да са напоени със сода бикарбонат. Ами сега! Снощи изпих последната, щото ядох пържени домати и ми вдигнаха киселини...
"24 часа" съобщават, че по причина на добрата реколта бахчеванджиите си разменяли рецепти за доматовица. Технологията била като при плодовата, но трябвало да се турят ароматни билки, щото тя нямала собствен аромат.
Аматьори! Мирише си на мезето, бе! Като не знаете, питайте! Д-р Филипов под казана си е писал дисертацията по политически науки. През 1974 г. един доктор се върна от Либия и ми каза рецептата: вода, захар и лъжичка доматено пюре за ферментация. Ама захарта беше кът и обърнах рецептата - много домати, малко шекер. Стана шльокавица като слънце. От портокали съм варил през 90-а, когато се набутах с два тира... И от пъпеши става, и от мушмули, но малко запича...
Acta diurna. Полк. Радев съобщава, че в складовете имало 1600 т боеприпаси... Нищо токсично... 8.16. Джевджет Чакъров, правели първите "пробовзимания"! Прелезов, пресцентър на Етемката - няма опасност за населението.
А дано, а дано...
Днеска стана малко шизофренично, но такъв е денят...

No comments: