7/31/2008

31.07.2008

Доган рекъл: "България е в ситуация на "вертикална асиметрия" - Брюксел задава правилата и иска от нас да ги спазваме, а ние не само не го правим, но за оправдание излъчваме клиширани послания."
И тази ясна до болка мисъл преминала през електората на ДПС като бързия влак София - Свиленград. И тя именно предизвикала опита на фермерите в Кърджали да щурмуват служба "Земеделие". Щото осъзнали, че са жертва на "вертикална асиметрия"...
Ученото си е учено. Доган е защитил дисертация "Философски анализ на принципа на симетрия". И от там му дошла идеята за схемата "8:5:3".
Дето викали древните римляни, Nihil tam absurde dici potest, quod non dicatur ab aliquo philosophorum - демек, няма такава безсмислица, която да не се проповядва от някой философ.
Ама той и други е изповядвал. Помня как през 2006 г. каза за "мисловната парадигма на времето", което хвърли Философския факултет в дълбок потрес. Щото преведено на пост език, мисловна парадигма значи мисловен начин на мислене...
Поетът Ани Илков написа: "Френските теоретици Дельоз и Гатари наричат това "самостоятелното мислене на идиота..."
Единствен Сънчо Стойчев възхвали "големия политик и философ Доган: "Изпитвам гордост, защото политическият елит на българските турци е далеч по-патриотично настроен от елита на българските българи. Което е най-голямото ни политическо богатство..."
Което, преведено на езика на симетрията, означава, че колкото повече ние забогатяваме политически, толкова повече Доган забогатява физически.
Като стана дума за Сънчо. Вчера пак ни приспива в "Труд": "Три лъжи (поне!) наситиха публичното пространство - че сме загубили много пари, че има провал на правителството и че единственият изход са предсрочни избори. Парите, първо, изобщо не са много - цитираните суми са невзрачни спрямо БВП или бюджетния ни излишък; не са изгубени, а са замразени, т.е. финансовата щета е потенциална, а не реална."
Загубили сме били доверието и в това била драмата. Но! (Сега внимавайте!) "Тя е предизвестена не поради наличието на Станишев и тройната коалиция, а поради особеностите на избирателя. Повече от десетилетие избирателят издигаше на власт партии и политици, които методично рушат държавността. И сега същият избирател гневно пита: "Кой ми сра в гащите?"
"Един пример стига: "София три пъти избира един и същи кмет, който още при първия си мандат доказа, че нищо чуждо не му е чуждо. Късата памет е признак на плиткоумие."
Именно! Аз, понеже ми е къса паметта, си водя бележки. И съм си записал за един апартамент под опашката на Коня, който после Михнева купи за $150 хил. Та въпросният Софиянски го беше дал на Кънчовците на символичен наем и те си го ползваха 8 г. Е, не можа да им го продаде на тях, щото те го искаха, ама някак за без пари... И той стана лош.
Имам и други подобни бележки, които доказват, че и Сънчо (по силата на теоремата на Томас) е срал в гащите на българския избирател. През 2004 г. обясняваше как броят на песимистите спаднал от 70% на 50%, обаче, от друга страна, доверието в правителството оставало ниско (21%), но пък от трета, рейтингът на Царя се повишил и до 33%. Но пък НДСВ получава едва 9%...
Не са една и две социологическите подлости на Сънчо и брат му Андрей. През 2006 г. писаха: "Румен Петков е първият шеф на МВР, който сложи коня пред каруцата. И каруцата започна да превозва клиентите до затвора, а не на почивка в чужбина."
Е, междувременно каруцата малко се обърна...
Продавачи на въздух! Как ги сбра Господ!
Оня ден проф. Николай Василев разправяше, как като го уволнили от СУ през 1987 г., го викали в ГК на БПК. Но не отишъл. "Един ден ме срещна Андрей Райчев, който беше много важен съветник, той е към властта винаги, и почна да ми се кара: "Ти защо не отиде, като те викат!?" Теглих му една хубава българска и оттогава с него нищо не правя."
Е, да де, ама дето е казал Монталамбер, ти може и да не се занимаваш с Кънчо и Андрей, но те се занимават с тебе. Те казват вместо теб какво мислиш, доволен ли си, за кого ще гласуваш... Щото няма публично мнение. Има публикувано. А те не си оставят мнението непубликувано и така то става публично. Даже ми казаха, че като питали един виден социолог как е, той казал: "Не знам, питай Кънчовците."
Дано разбрахте. И да не задавате повече глупавия въпрос: "Кой ми сра в гащите?"
Иначе за късата памет съм съгласен. Даже още през 2003 г. формулирах аксиомата: при народите с много къса памет преходите са много дълги.

1 comment:

Anonymous said...

Шест!