6/30/2008

30 юни 2008 г.

"Поглед": "БСП отлага пленум заради гей парада". Пройчев, Тодоре, това не е вярно. Паунов го разнася тоя лаф из НС. Друг въпрос е, че и той го е прочел във вестник, който пък на свой ред се позоваваше на "шегуват се депутати"... А и Станишев каза: "Аз съм толерантен към хората, които имат своите различия, но на мен лично не ми допада манифестацията на подобни ориентации."
Заради което си навлече гнева на "Джемини". Аксиния Генчева рече: "ПЕС е един от най-големите застъпници за правата на хората с различна сексуална ориентация... Изненадва ме, че Станишев явно не е съгласен с европейските послания."
Абе, Генчева, що се правиш на улава?! Бива ли сексуалистите, пардон, социалистите, заради 10% хомосексуалисти да загубят 25% хетеросексуални пенсии? Дето вика Макиавели, казаното и направеното по задължение, не се брои. Дори и патриархът, който обикновено си трае, писа на премиера: "Обръщаме се с молба към вас да спрете това безчинно и нечестиво сборище, това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание, при това по време на Петровия пост..."
И от мюфтийството протестираха. Макар че, честно да ви кажа, аз малко не разбирам те пък що. Имайки пред очи някои литературни образци, например Казандзакис, не мисля, че традицията им повелява чак пък такава нетърпимост. Как почваше "Христос отново разпнат"? Седи агата на Ликовриси на чардака, пуши си чибука и пие ракия. От лявата му страна седи красиво закръглено турче, което току му пали чибука и му пълни чашата. И агата възхвалява бога: "Голям майстор е Аллах, голям майстор, мераклия. Сече му акълът! Как му е хрумнало, да речем, да направи ракията и Юсуфчо?!"
Иначе к’вото зависеше от Станишев, той го направи. Даже и Гранитски го обвини, че пратил "мекокитка" да води евролистата, вместо мъжествената Илияна Йотова.
Ей, ама тя Йотова верно е станала доста мъжествена. Даже червените кръстили Овчаров Боримечката... Според мен това е стара работа, пепел... Въгленчето е угаснало. Чувам, че тя сега из ЕП...
Добре де, струваше ли си толкова приказки за 200 гея?!
В Румъния приели закон за печата, който изисква 50% от новините да са положителни.
Дано мамалигите имат толкова положителни събития, щото ние чак толкова нямаме. И хвала на депутатите ни, че го осъзнават. Като един скочили срещу реакционната мярка.
Обаче, както е казал народът, заиграе ли мечката в двора на комшията, и ти се готви. Още повече че и в Китай братската ККП забрани изобщо да съобщават лоши новини.
Сигурен съм, че ще се намерят кисели типове да кажат: "Откъде добри новини у нас?!" На такива бих цитирал Плугчиева: "Добрата новина ще дойде, когато си свършим работата". А ние ще я свършим! Ако не днес, то утре, най-късно Бойко като вземе цялата власт. Има си хас никога да не я свършим!
Добре бе, колеги! Колко вицове, колко житейски истории започват с: "Имам две новини: добра и лоша, с коя да почна?" Тоест животът е фифти-фифти! Само ме смущава кой ще каже с коя да се почва. И другото, дето ме смущава, е субективният характер на доброто. Щото от 2000 г. насам единствената безспорно добра новина е Евангелието, всички други са относителни... Как ще определим новината, че съдът отказал да дири от царя надвзетите 4500 дка гори? За царя, кака му и ръководството на НДСВ това безспорно е добра новина... Или пък смъртта на една отделно взета пенсия. За НОИ и Здравната каца всеки кръст на гробищата изглежда като плюс в бюджета. Обаче на "Позитано" го пишат в разходната част.
И все пак истината е, че може. Стъпвайки на понятието "фантазиен бином" (нема място да го обяснявам), ще илюстрирам с примери:
- бензинът поскъпва - трафикът намалява;
- хлябът (свинското) поскъпва - българинът се храни по-здравословно;
- билетчето стана левче - българинът все по-често ходи за здраве;
- в Сандански купували гласове - приходите на населението в Сандански са се увеличили през юни с 10%;
- една трета от българите имат проблеми с ерекцията - една трета от българите живеят за собствен кеф.
Ама журналистите ги мързи да мислят.
Представете си, че катастрофира автобус с депутати... Не, с данъчни. Какво пречи на журналиста да подходи по следния начин: Автобус на данъчната администрация е катастрофирал (добра). Само две от местата са били заети (лоша)...

No comments: